Najkrajšie sviatky v roku sú predo dvermi.

Tento rok sa nakupovanie vianočných darčekov ešte viac presunie do online priestoru. Pokiaľ hľadáte inšpirácie na technologické darčeky, ktorými by ste potešili svojich blízkych, práve pre vás je určený náš vianočný špeciál. Každý týždeň prinesieme novú časť s inšpiratívnymi tipmi, ktoré môžu potešiť vás aj vašich blízkych.

Náš výber darčekov pomôže zorientovať sa v ponuke inteligentných hodiniek, slúchadiel, smartfónov alebo napríklad aj notebookov. Pre lepšiu orientáciu, sme výber rozdelili do viacerých cenových kategórií.

Darčeky do 100 eur

Sonická zubná kefka Oclean Air 2

Oclean Air 2 prichádza s konceptom jednoduchosti. Počnúc balením a praktickým použitím končiac. Ale poďme pekne po poriadku. O tom, ako funguje princíp sonickej technológie zubnej kefky, sme písali v našom vysvetľujúcom článku, v ktorom sa dozviete aj rozdiel medzi klasickou, oscilačnou a sonickou kefkou.

Balenie zubnej kefky Oclean Air 2 pozostáva zo samotnej kefky, magnetickej nabíjačky s koncovkou USB, návodu a čistiacej hlavice. Oválny dizajn tela veľmi dobre padne do ruky. Počas testovania sme veľmi ocenili, že nám kefka konštrukčne a tiež spôsobom držania najviac pripomínala obyčajnú zubnú kefku. Celú recenziu nájdete na tomto odkaze.

Cena: 31 eur

Oclean Air 2

Oclean Air 2 dokonale zapadne do ruky

Darčeky do 200 eur

OMEN by HP Mindframe Prime

Slúchadlá Mindframe Prime predstavujú druhú generáciu herného headsetu, ktorý prináša unikátnu funkciu – chladenie uší. Túto funkciu pôvodne priniesol ich predchodca, model Mindframe a v prípade konkurenčných značiek sme sa s ňou doteraz nestretli.

Chladenie uší je praktická funkcia, ktorá môže pre niektorých používateľov predstavovať pridanú hodnotu a to najmä počas letných mesiacov. Vtedy je teplota v izbe obvykle vyššia a tak niekoľkohodinové hranie môže spôsobiť nepohodlie, ktoré súvisí s potením uší. Celú recenziu nájdete na tomto odkaze.

Cena: 129 eur

OMEN by HP Mindframe Prime

OMEN by HP Mindframe Prime

Darčeky do 500 eur

Huawei Watch GT 2 Pro

Watch GT 2 Pro predstavujú vylepšenú verziu hodiniek Huawei Watch GT 2, ktoré sa dostali na trh približne pred rokom. Oproti pôvodnému modelu sme u nás v redakcii zaznamenali aj drobnosti, ktoré prezradilo až dlhšie používanie hodiniek Watch GT 2.

Skok medzi prvou generáciou hodiniek Watch GT a modelom Watch GT 2 bol pomerne výrazný. Huawei vylepšil dizajn a pridal praktické funkcie, ako je monitorovanie stresu, dychové cvičenia, úložisko pre hudbu priamo v hodinkách a tiež aj zvukové oznamy počas cvičenia. Celú recenziu nájdete na tomto odkaze.

Cena: 299 eur

Huawei Watch GT 2 Pro

Huawei Watch GT 2 Pro

Darčeky do 1000 eur

Samsung HW-Q800T

Soundbary radu Q od Samsungu toho ponúkajú v oblasti výbavy skutočne veľa a vyznačujú sa predovšetkým skvelým zvukom a funkciami, ktoré poslucháča doslova pohltia. To sa stalo aj nám pri testovaní.

So zvukom HW-Q800T sme boli počas testovania spokojní. Zvuk vynikal čistotou a dobrým dynamickým podaním v celom zvukovom spektre, dokonca aj pri počúvaní “ťažkej” hudby, akou je moderný technický metal, ale ešte viac nás potešil zvukový prejav pri jazze. Pri ňom bolo počuť každú vibráciu, drevnatú atmosféru a doslova sme mali pocit, že sedíme pri veľkom kontrabase, ktorý jemne rozochvel struny “rytmičáka”. Jednoducho zážitok. Celú recenziu nájdete na tomto odkaze.

Cena: 699 eur (Samsung.sk)

Samsung HW-Q800T

Samsung Galaxy Tab S7+

Samsung v lete oficiálne predstavil svoje vlajkové tablety. Nazývajú sa Galaxy Tab S7 a S7+ a odlišujú sa najmä veľkosťou a typom displeja. Základný model Galaxy Tab S7 ponúka 11-palcovú LTPS obrazovku, Tab S7+ dostal do výbavy až 12,4-palcový AMOLED displej. V oboch prípadoch je obnovovacia frekvencia 120 Hz.

Na tablet Galaxy Tab S7+ sme sa podrobne pozreli aj u nás v redakcii. Je zrejmé, že Samsung sa snaží konkurovať najmä iPadu Pro a základnou otázkou tak ostáva, ako sa mu to darí. Viac sa dozviete v našej recenzii na tomto odkaze.

Cena: od 899 eur (Samsung.sk)

Samsung Galaxy Tab S7+

Samsung Galaxy Tab S7+

Luxusný darček 

iPhone 12 Pro

Apple vyrobil telefón, ktorý neexperimentuje a ani neurazí. iPhone 12 Pro je telefón, ktorý má potenciál zaujať svojim dizajnom. Rovné hrany, plochý displej a moderné spracovanie – ak by sa Apple pri navrhovaní iPhonu 5 zamýšľal, ako bude vyzerať jeho smartfón v roku 2020, odpoveďou by bol práve iPhone 12. Nie každému bude tento dizajn vyhovovať, osobne som si ho však obľúbil.

Je zrejmé a potešiteľné, že Apple si ide svojou cestou. Zatiaľ čo sa takmer všetci výrobcovia Android telefónov naháňajú za zaoblenými displejmi, ktoré sú prezentované ako nevyhnutný znak prémiového smartfónu, iPhone sa drží plochého displeja. A v prípade iPhonu 12 upustil aj od zaoblených hrán. Celú recenziu nájdete na tomto odkaze.

Cena: 1149 eur (6/128 GB)

iPhone 12 Pro

iPhone 12 Pro. Zdroj: Ondrej Macko / TOUCHIT

Vianočnú poradňu vám prináša:

Kompletný seriál s tipmi na vianočné darčeky nájdete tu.

Titulný obrázok: 123rf

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.