Xiaomi na MWC 2024 odprezentovalo aj operačný systém Xiaomi HyperOS.

Operačný systém Xiaomi HyperOS už dobre poznáme z mnohých smartfónov, ktoré stihli aktualizáciu obdržať. Oficiálne predstavenie systému na globálnom trhu však prebehlo až počas tejto nedele, keď čínsky gigant okrem iného ukázal aj sériu smartfónov Xiaomi 14 či nový väčší tablet. Xiaomi HyperOS však získal pomerne veľkú časť z dvoch hodín prezentovania noviniek, pričom súčasťou bolo aj oznámenie telefónov, ktoré budú aktualizované prednostne.

So systémom Xiaomi HyperOS sa vo veľkej miere spája aj Android 14, na ktorom je tento systém vo väčšine prípadov postavený. Pre majiteľov aktualizovaných smartfónov teda šlo o veľkú aktualizáciu. Séria Xiaomi 14 navyše s novým systémom už na trh prišla a aktualizácie sú tak už teraz v plnom prúde.

Xiaomi HyperOS príde do týchto smartfónov

Čínsky gigant počas predstavovania nových produktov upriamil pozornosť aj na systém Xiaomi HyperOS, ktorý má ponúknuť aj nové AI funkcie. Okrem iného však spomenul aj telefóny, ktoré na našom trhu získajú aktualizáciu do konca prvej polovice roka 2024. Ide najmä o novšie telefóny, pričom zoznam je obmedzený na menší počet modelov. Ako však už veľmi dobre vieme z minulosti, Xiaomi pravdepodobne aktualizuje aj telefóny mimo tento zoznam.

S aktualizáciou na Xiaomi HyperOS v prvej polovici roka môžu rátať napríklad vlajkové lode z posledných dvoch rokov a aj telefóny zo série Redmi Note. Xiaomi však uvádza aj tablety a produkty nositeľnej elektroniky, ktoré nájdete na zozname nižšie.

Ako môžete vidieť, aktualizácia na Xiaomi HyperOS sa bude týkať najmä novších zariadení. Mnohé z nich pritom už aktualizáciu obdržali a nový systém sme si vyskúšali aj my v našom redakčnom Xiaomi 13. Aké boli naše dojmy si môžete prečítať v tomto článku.

Zdroj: Xiaomi, vlastné

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.