Aj Mate 20 Pro svojim vyobrazením prezrádza dobrú správu.

Pravdepodobne vrcholom „mobilnej jesene“ bude predstavenie modelového radu od Huawei – Mate 20. K blížiacemu termínu predstavenia sa odhaľuje čoraz viacej informácií a klasický Mate 20 akosi zostal v tieni vybavenejšieho Mate 20 Pro.

Nedávne video, ktoré kolovalo internetom a zobrazovalo Mate 20 s výrezom v tvare kvapky, sa nakoniec ukázalo ako nepravé. Tentokrát sa k nám už dostávajú tlačové fotografie, ktoré potvrdzujú celkový dizajn aj klasického Mate 20.

Zdroj, od ktorého pochádzajú tieto obrázky pripravovaného Mate 20 je vierohodný, takže sa najskôr skutočne pozeráme na konečný dizajn Mate 20. Z veľkej časti je zrejmá podoba s Mate 20 Pro, pričom existuje niekoľko kľúčových rozdielov.

V prvom rade bude mať Mate 20 menší a decentnejší výrez v displeji v tvare kvapky, pretože oproti modelu Pro výrez nebude obsahovať toľko senzorov a 3D skenovanie tváre.

Zdroj uvádza, že Mate 20 dostane 6,43-palcový displej s rozlíšením 1080 × 2244 pixelov. V konečnom dôsledku displej bude väčší, ako v prípade Mate 20 Pro. Vybavenejší model Pro dostane “iba” 6,3-palcový displej so zakrivením.

Ďalším ľahko rozpoznateľným rozdielom je rozloženie fotoaparátov na zadnej strane. Zatiaľ čo Mate 20 Pro má LED blesk v hornom ľavom rohu zoskupenia, Mate 20 ho má napravo. Samozrejme, že nikto si nebude hneď pamätať ktorý je ktorý, ale zásadnejší rozdiel v prípade Mate 20 Pro je chýbajúca čítačka odtlačkov prstov na zadnej strane.

Mate 20 naľavo a Mate 20 Pro napravo

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Október bude bohatý na novinky. Čo chystajú LG, Nokia, Honor, Huawei, Google, Samsung a Razer?

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.