Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Originálna kreativita organizátorov sa prejavila aj v tomto ročníku, keď bol hlavnou témou zrazu horor. Ten sa do mysteriózneho prostredia pohoria Tríbeč, opradeného legendami o miznúcich ľuďoch, nanajvýš hodil. Zvlášť, keď s organizačným tímom spolupracovalo aj počasie a počas kratšej nočnej piatkovej etapy sa nad vozovkou držala jemná hmla.

„Daždivé počasie sa v sobotu ukázalo ako najväčšia výzva pre všetky prihlásené posádky. Na zraz ich z celého Slovenska, od Bratislavy, cez Žilinu a Martin až po Rimavskú Sobotu, prišlo dovedna 42, pričom na sobotnú trať takzvanej dezorientačnej rely sa ich vydalo nakoniec 30. A neboli medzi nimi iba nové modely MINI. Prišlo aj päť klasických Mini, pričom najstarším účastníkom bolo vozidlo z roku 1969, ktoré skončilo v celkovom poradí na druhom mieste. A ďalšie z klasických Mini získalo cenu za najkrajšie vozidlo zrazu, ktoré určili samotní účastníci,“ uviedol Ondrej Eršek, organizátor podujatia MINITRA 2022.

Prvá spoločná jazdy v kolóne nasledovala do RIJA Bavaria v Nitre, kde sa nachádza novootvorený servis MINI. Samotná trať rely potom okrem navigačných úloh pripravila pre posádky aj nástrahy v podobe vedomostných či praktických úloh. Účastníci sa počas celého dňa snažili prežiť hororový príbeh, ktorý im organizátori pripravili a viazal sa na mystériom, ba priam až hororom opradené pohorie Tríbeč. Hodnotili sa nielen schopnosti a vedomosti, no body sa prideľovali aj za takú podstatnú vec ako zladenie oblečenia účastníkov a dotvorenie vozidiel podľa témy zrazu a hororového príbehu.

Zraz MINITRA 2022 sa opäť vyznačoval priateľskou a rodinnou atmosférou, pričom ruku k úspešnému dielu priložilo aj mnoho priateľov organizátorov – prípravou jedla, počítaním výsledkov, vymýšľaním úloh či tým, že úlohy zadávali posádkam priamo na trati.

Ako býva zvykom, tak na posledný júlový víkend 2023 sa priaznivci vozidiel MINI aj Mini môžu v okolí Nitry tešiť už teraz. Organizátori už teraz pripravujú nové príbehy a úlohy!  Viac o organizácií na: www.minitra.sk

Značky: