Funkcia Security Check je výborná vec, no Facebooku sa trochu vymkla kontrole.

tejto funkcii sme už informovali a považujeme ju za užitočnú. Najmä ak máte známych a rodinu, ktorí cestujú alebo žijú po svete a sú v rôznych oblastiach s nepríjemnými udalosťami. Či už ide o vojny, terorizmus alebo prírodné katastrofy. Vďaka funkcii na kontrolu bezpečia máte prehľad o polohe vašich známych, alebo nie?

Security Check bola dostupná aj pri útokoch v Bruseli, no aj v Pakistane. Práve tam sa Facebook dopustil omylu a posielal notifikačné SMS aj používateľom, ktorí v danej oblasti neboli. Pri útoku bolo zranených stovky ľudí a desiatky mŕtvych.

sc_fail1_nowat

 

Facebook poslal otázku o tom, či boli zasiahnutí týmto nešťastím aj keď neboli v danej oblasti. Používatelia dostali otázku vo forme notifikácie z aplikácie Facebook na mobilnom telefóne. Koľko používateľov dostalo takúto vzhľadom na ich polohu vzdialenú stovky kilometrov od Pakistanu, nie je známe. No snažia sa chybu opraviť.sc_fail2_nowat

Podľa Facebooku je táto otázka pre nerelevantných používateľov v rozpore s ich zámerom a vynaložia úsilie, aby sa chyba neopakovala. V každom prípade hodnotíme funkciu ako prospešnú.

Zdroj: The Verge

 

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.