Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť ESET získala v najnovšej správe Gartner® Market Guide for Managed Detection and Response označenie reprezentatívneho dodávateľa. Umiestnenie v správe rešpektovanej medzinárodnej analytickej spoločnosti Gartner podčiarkuje odhodlanie spoločnosti ESET poskytovať prvotriedne služby kybernetickej bezpečnosti v oblasti riadenej detekcie a reakcie (Managed Detection and Response – MDR).

  • ESET bol v správe Gartner® Market Guide for Managed Detection and Response označený za reprezentatívneho dodávateľa.
  • 24/7 služba MDR ponúka priamy prístup k odborníkom a technológiám spoločnosti ESET v oblasti kybernetickej bezpečnosti, čím pomáha zákazníkom rýchlo odhaľovať, analyzovať, vyšetrovať a proaktívne reagovať na kybernetické hrozby.

Služby MDR sú v dnešnom prostredí kybernetickej bezpečnosti kľúčové. Podľa správy spoločnosti Gartner MDR poskytuje zákazníkom na diaľku doručené služby kybernetickej bezpečnosti, ktoré sa vykonávajú pod ľudským vedením, na kľúč a zahŕňajú moderné funkcie SOC, ktoré zabezpečujú zachytávanie hrozieb. „Vedúci pracovníci v oblasti bezpečnosti a riadenia rizík by mali túto analýzu využiť na identifikáciu služieb MDR, ktoré spĺňajú ich požiadavky na riziká súvisiace s podnikaním,“ píše sa v správe.

Služby MDR od spoločnosti ESET ponúkajú ochranu kybernetickej bezpečnosti organizácií, pričom im poskytujú prístup k expertom bez potreby interných zamestnancov. Taktiež zlepšujú a zjednodušujú bezpečnostné pracovné postupy pridaním funkcií, ako je napríklad ESET AI Advisor, ktorý kontextualizuje detekcie a pomáha začínajúcim aj skúseným administrátorom ľahšie chrániť ich prostredia. Okrem toho technologické jadro MDR poháňané umelou inteligenciou včas identifikuje hrozby, čím zabezpečuje vysokú mieru detekcie a minimum falošných detekcií. Služby fungujúce v režime 24/7/365 zaručujú nepretržité monitorovanie a okamžitú reakciu na incidenty aj v hybridných pracovných prostrediach. ESET svojou ponukou pomáha organizáciám dosiahnuť základné podmienky v oblasti kybernetickej bezpečnosti pre dodržiavanie legislatívnych predpisov či požiadaviek poistenia, čím znižuje právne riziká a sankcie.

„S naším portfóliom MDR ponúkame niečo, čo zodpovedá potrebám organizácií všetkých veľkostí. V oblasti kybernetickej bezpečnosti firiem ide naozaj o veľa, čo si uvedomujú aj regulačné orgány a poskytovatelia kybernetického poistenia. Ak je firma skutočne odhodlaná posilniť svoju bezpečnostnú pozíciu, riešiť hrozby a zároveň zostať v súlade s predpismi, ESET MDR je to, čo jej môže poskytnúť konkurenčnú výhodu. Sme hrdí na to, že sme získali označenie reprezentatívneho dodávateľa v správe Gartner Market Guide 2024,“ uviedol Pavol Balaj, obchodný riaditeľ spoločnosti ESET.

Služby MDR by mali firmám pomôcť skrátiť čas potrebný na reakciu na hrozby, ako aj podrobne opísať ich aktuálne vystavenie takýmto hrozbám. Kvalitná služba MDR je rýchlejšia ako interné úsilie SOC a je oveľa komplexnejšia a flexibilnejšia ako všeobecná správa firemného IT. Spoločnosť ESET odpovedá na obe tieto výzvy spoločne ponukou svojich MDR služieb v dvoch úrovniach predplatného, aby uspokojila rôzne potreby firiem. Balík určený pre malé a stredné firmy ESET PROTECT MDR ponúka robustné bezpečnostné funkcie a odbornú podporu, čím zabezpečuje špičkovú ochranu bez zbytočných komplikácií. Riešenie určené pre väčšie firmy ESET PROTECT MDR Ultimate poskytuje rozšírené bezpečnostné funkcie, proaktívnu detekciu hrozieb a komplexné služby reakcie, čím zabezpečuje optimálnu ochranu a súlad s predpismi.

Podľa správy môžu zákazníci „využiť služby MDR na získanie nepretržitých, diaľkovo poskytovaných, ľuďmi riadených bezpečnostných operácií, ak nemajú vlastné interné kapacity. Služby MDR by sa mali využívať aj vtedy, keď organizácia potrebuje urýchliť alebo rozšíriť existujúce kapacity bezpečnostných operácií.“

Viac o MDR službách spoločnosti ESET nájdete na tejto stránke.

Zdroj: Gartner, Market Guide  for Managed Detection and Response, By Pete Shoard, Andrew Davies, Mitchell Schneider, Angel Berrios, Craig Lawson, 24 June 2024.

GARTNER je registrovaná ochranná známka a servisná značka spoločnosti Gartner, Inc. a/alebo jej pridružených spoločností v USA a na medzinárodnej úrovni a používa sa tu so súhlasom. Všetky práva sú vyhradené.

Spoločnosť Gartner neuprednostňuje žiadneho dodávateľa, produkt alebo službu zobrazenú vo svojich výskumných publikáciách a neodporúča používateľom technológií, aby si vyberali len dodávateľov s najvyšším hodnotením alebo iným označením. Výskumné publikácie spoločnosti Gartner pozostávajú z názorov výskumnej organizácie Gartner a nemali by sa chápať ako vyhlásenia o faktoch. Spoločnosť Gartner sa v súvislosti s týmto výskumom zrieka všetkých záruk, či už vyjadrených alebo predpokladaných, vrátane záruk predajnosti alebo vhodnosti na konkrétny účel.

Značky: