Google debutuje na slovenskom trhu a e-shop alza.sk si vybrala ako jedného z partnerov na predaj nového radu telefónov Google Pixel 9.

Všetky modely radu Pixel 9 si zákazníci Alza.sk už môžu predobjednať so zvýhodneniami. Deviata generácia telefónov Google Pixel zahŕňa Pixel 9, Pixel 9 Pro a Pixel 9 Pro XL. Tieto mobily sa začnú oficiálne predávať 22. augusta. Nové špičkové telefóny ponúkajú unikátny dizajn, jeden z najlepších fotoaparátov na trhu či AI asistenta.

Nové telefóny si môžete zaobstarať za výhodné ceny. „Modely s väčšou pamäťou sú na Slovensku, v Česku aj v Maďarsku v období od 13. 8. do 5. 9. so zľavovým kódom za cenu modelov s nižšou pamäťou. To znamená, že telefóny s vnútornou pamäťou 256 GB sú za cenu 128 GB, s pamäťou 512 GB za cenu 256 GB a verzia s 1 TB za cenu 512 GB,“ hovorí divízny riaditeľ spoločnosti Alza Juraj Matúšek.

Na Slovensku a v Maďarsku môžu zákazníci pri nákupe telefónu Google Pixel využiť tzv. „šrotovné“ a získať tak zľavu vďaka výmene svojho starého mobilného telefónu za nový. Šrotovné je vo výške 150 € v prípade Pixel 9 a 200 € v prípade Pixel 9 Pro a Pro XL „Študentom s platným preukazom ISIC navyše ponúkame špeciálnu študentskú zľavu 7 % na všetky modely,“ dopĺňa Eliška Čeřovská a dodáva, že Alza doručí zákazníkom nový telefón Google zadarmo, pričom získajú zároveň aj predplatné členstvo AlzaPlus+ na celý rok. „Vďaka AlzaPlus+ majú zákazníci doručenie do AlzaBoxov, do predajní či na odberné miesta zadarmo.“

Nové modely telefónu Google sa budú od konkurencie líšiť hneď niekoľkými parametrami. „Ponúkajú naozaj hladkú prevádzku systému, operačný systém Android, jeden z najlepších fotoaparátov na trhu a špičkové funkcie na úpravu fotiek. Používatelia modelov Google Pixel 9 Pro a Pro XL budú mať prístup ku Gemini, teda integrovanému AI asistentovi na rok zadarmo. Navyše k vyššiemu modelovému radu Pixel 9 Pro XL získajú 2TB úložisko na Google One Storage na 6 mesiacov zadarmo,“ upozorňuje Matúšek a dodáva, že vlastníci jedného z nových telefónov Google tohto radu budú mať k dispozícii AI inovácie vždy ako prví a s tou najlepšou synchronizáciou.

Nové modely Google Pixel 9 predvedú úplne unikátny dizajn a bude možné zaobstarať si ich v niekoľkých farebných variantoch. „Základný model ponúka 4 farby: Obsidian, Porcelain, Wintergreen a Peony. Vyššie špecifikácie Pixel 9 Pro a Pro XL k farbe Obsidian a Porcelain pridajú ešte Hazel a Rose Quartz,“ popisuje Matúšek.

Okrem predstavenia nového telefónu uvedie Google na trh aj nové modely slúchadiel a hodiniek. „Sme nesmierne radi, že môžeme predstaviť zariadenia Pixel na Slovensku. Uvedením série Pixel 9, Pixel Watch 3 a Pixel Buds Pro 2 pokračujeme v rozširovaní na nové trhy v rámci Európy. Pixel je jediným telefónom, ktorý kombinuje špičkový hardvér, modely umelej inteligencie Gemini, operačný systém Android a umelú inteligenciu Googlu, čo z neho robí výkonného a užitočného pomocníka. Sme hrdí na to, že môžeme v spolupráci so spoločnosťou Alza.sk ponúknuť ľuďom čo najviac a to najlepšie z dielne Google,“ hovorí Michiel van Eldik, viceprezident Googlu pre hardvér a služby pre región EMEA.

Zákazníci firmy Alza si budú môcť mobilný telefón a príslušenstvo vybrať pohodlne online a zaobstarať si ich pokojne na splátky bez navýšenia. „Doručíme im ich do jedného z takmer 800 AlzaBoxov nasledujúci deň od objednania, a to vďaka unikátnej službe Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš. A s členstvom AlzaPlus+ im doručíme objednávku do AlzaBoxov, do predajní či na odberné miesta zadarmo,“ uzatvára Čeřovská.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.