Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť ABB spustila výstavbu svojej novej prevádzky v talianskom meste San Giovanni Valdarno, ktorá bude slúžiť ako výskumné a školiace centrum ABB pre e-mobilitu a zároveň aj ako výrobný závod pre nabíjacie stanice. Prevádzka s celkovou rozlohou 16 000 m2 by mala spustiť svoju činnosť do konca roku 2021.

Do nového výrobného závodu nabíjacích staníc investuje ABB 30 miliónov USD. Je to ďalšia investícia spoločnosti do elektromobility, ktorá nasleduje po 10-miliónovej (USD) do globálneho centra pre e-mobilitu vyrastajúcom v univerzitnom mestečka TU Delft Campus v holandskom Heertjeslaan. To by malo byť oficiálne otvorené koncom tohto roku.

Nový závod v Taliansku bude vyrábať všetky produkty z portfólia ABB pre rýchlonabíjanie elektrických vozidiel, či už pôjde o nabíjacie stojany pre domácnosti alebo inštalácie pre verejnú dopravu. ABB chce oboma investíciami podporiť svoj rast a inovácie v oblasti e-mobility.

“Toto je pre nás dôležitý míľnik. Už viac ako 10 rokov sa usilujeme napredovať v oblasti elektromobility a nová prevádzka nám výrazne pomôže v našej ďalšej ceste smerom k bezemisnej mobilite,” uviedol riaditeľ oddelenia ABB Smart Power Giampiero Frisio.

Nová moderná prevádzka bude pracovať s integrovanými digitálnymi riešeniami
ABB AbilityTM. Tým sa umožní optimalizácia výroby každého špecifického výrobku a prepojenie automatizovaných systémov skladového manažmentu s jednotlivými oddeleniami vo výrobe. K informačnému systému výrobného závodu sa pripoja aj automatizované zariadenia na montáž dosiek plošných spojov ako aj monitorovacie a testovacie systémy.

Súčasťou závodu bude aj samostatná hala určená na výskum a vývoj (R&D).  Na rozlohe 3.200 m2 sa v nej budú špecialisti z ABB zameriavať na implementáciu inovatívnych riešení, nového softvéru a nástrojov pre riadenie životného cyklu výrobkov.

Pre zníženie environmentálneho dopadu prevádzky sa ABB zamerala aj na integráciu obnoviteľných zdrojov. Nové budovy vybaví solárnymi panelmi, optimalizovaným systémom vykurovania a klimatizácie. Logistika, obchodné aj servisné tímy budú pre svoju prácu vybavené elektromobilmi.

“Udržateľná doprava je vo svete čoraz žiadanejšia a ABB novou prevádzkou na tento dopyt reaguje,” komentuje riaditeľ ABB pre oblasť e-mobility Frank Muehlon. Od svojho vstupu na trh s elektromobilitou pred 10 rokmi predala spoločnosť ABB viac ako 14 000 rýchlonabíjacích staníc vo viac ako 80 krajinách sveta. ABB tiež nedávno získala ocenenie Global E-mobility Leader 2019 za svoj prínos na poli udržateľnej dopravy.

Značky: