Streamovanie hudby je čoraz populárnejšie.

Spoločnosť Apple začiatkom tohto týždňa predstavila svoje štyri nové (online) služby a tak trochu sklamala fanúšikov, ktorí čakali aspoň nejaký ten kúsok hardvéru. Teraz ešte nevieme predpovedať úspešnosť predstavených noviniek, ale čo vieme, je stále rastúca popularita Apple Music.

Služba na streamovanie hudby, ktorá bola spustená v roku 2015 a funguje vo viac ako 100 krajinách po celom svete, sa rýchlo dostala do priamej konkurencie pre Spotify. Na druhej strane aj o štyri roky neskôr, globálna predplatiteľská základňa stále nedosahuje počtu predplatiteľov Spotify, pričom stále je vidieť neustály a dynamický rast aj mimo platformy iOS.

Od svojho debutu sa Apple music teší pomerne veľkej popularite aj na platforme Android. Je pravdou, že hodnotenie 3,5 hviezdičky nie je najlepšie, pričom podstatnejší ukazovateľ je, že toto hodnotenie udelilo až 280 000 používateľov a počet stiahnutí presiahol 40 miliónov.

Ešte pôsobivejšie je to, že štvrťročné inštalácie na Androide začali výrazne narastať aj po dočasnom, ale prudkom poklese na prelome rokov 2017 a 2018. V skutočnosti by Q1 2019 mohol byť z pohľadu Google Play najlepším obdobím pre Apple Music a do konca marca sa očakáva, že AM v tomto kvartáli dosiahne 3,8 milióna stiahnutí. To predstavuje nárast o pol milióna stiahnutí oproti predchádzajúcemu štvrťroku minulého roka a o neuveriteľných až 1,5 milióna inštalácií viac, ako v Q2 2018.

Aj v tomto prípade, nie všetky inštalácie skončia pre Apple úspešne a nepreklopia sa do dlhodobého predplatného. V tomto smere spoločnosť Apple tiež zaznamenáva rastúci trend.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Apple dnes večer predstavil 4 nové (online) služby

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.