Stačilo špekulácií a domnienok, je tu reálny termín oficiálneho spustenia bezkontaktných platieb prostredníctvom Apple Pay v Českej republike. To tvrdia mnohé české médiá, ktorým to potvrdili bankové inštitúcie

Apple Pay je stále horúcou témou, nie len v Čechách, ale aj na Slovensku, ktorá zaujíma takmer všetkých používateľov Apple zariadení. Konkrétne ide o zariadenia iPhone a Apple Watch. Iba tieto podporujú bezkontaktné platby (nutnosť NFC technológie). Ide o obdobný spôsob platieb ako v prípade Google Pay. V iPhone si do aplikácie Wallet (peňaženka) pridáte platobnú kartu banky, ktorá túto možnosť podporuje. Následne sa vytvorí virtuálna platobná karta, s ktorou môžete platiť iba za pomoci vášho zariadenia. Jednoduché a praktické, ale na Slovensku stále nedostupné. Nezúfajte, sme na rade, také sú predpoklady.

Susedia z Českej republiky už dlho čakať nebudú. Uplynulý týždeň sa z viacerých bankových zdrojov dostal na verejnosť dátum, po ktorom bude Apple Pay v tejto krajine oficiálne dostupné. Okrem samotných vyjadrení sa na internete objavilo aj video, na ktorom je zachytený zamestnanec Českej sporiteľne, ktorý platí bezkontaktne iPhonom. Na základe toho sa rôzne médiá opätovne pýtali kompetentných v Českej sporiteľni, kedy budú Apple Pay platby oficiálne dostupné pre širokú verejnosť? Tá sa k testom tejto služby bez výhovoriek priznala, pričom je už daný aj dátum oficiálneho spustenia – 19.2.2019.

To je už onedlho a v prvej vlne by malo Apple Pay podporovať 5 českých bánk – Česká sporiteľňa, Komerční banka, Moneta, mBank, Air Bank a startup Twisto. To je slušný začiatok, pričom sa predpokladá, že v druhej vlne (počas roka) by sa mali pridať aj ďalšie známe banky, vrátane ČSOB. Podporované by mali byť platobné karty Mastercard aj Visa.

A čo Slovensko? Zatiaľ sa vie iba to, že Apple Pay príde! Ale presný dátum ešte nie je stanovený. Hovorilo sa o prelome rokov 2018/2019, čo je už za nami a stále nič. Iné informácie hovoria o marci, tak veríme, že sa v priebehu jari dočkáme Apple Pay aj my. Akonáhle budeme mať nové informácie, nájdete ich na našom webe.

Zdroj: Vlastné / CechCrunch

Prečítajte si aj:

Apple Pay štartuje v Nemecku. Kedy sa dočkáme na Slovensku?

Značky:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE