Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Auxylium, taktické LTE komunikačné riešenie vyvinuté spoločnosťou Atos pre francúzske ozbrojené sily, získalo oficiálnu certifikáciu „Defense Restricted“ – vôbec prvú pre 4G LTE taktické zariadenie používané v operačných misiách. Certifikácia potvrdzuje, že vďaka svojej úrovni zabezpečenia je Auxylium oficiálne schopné prenášať citlivé informácie.

Auxylium, ktoré denne využívajú vojaci v protiteroristickej operácii Sentinel, poskytuje šifrované a spoľahlivé komunikačné riešenie, umožňujúce plynulý prenos informácií a efektívnu operačnú kontrolu.

Riešenie je postavené na smartfóne s operačným systémom Android na vzdialenom rádiovom module „Helium“ 4G, patentovanom a vyvinutom francúzskou agentúrou pre zadávanie verejných zákaziek v oblasti obrany. Kombinuje výhody civilnej technológie s úrovňou, vyžadovanou pre vojenské vybavenie a transparentne využíva verejné i súkromné siete.

Jeho odolnosť a rýchlosť v pohybe spolu s vysokou úrovňou bezpečnosti, potvrdenou certifikátom „Defense Restricted“, umožňujú označiť Auxylium za hlavné riešenie pre vnútornú bezpečnosť, civilnú bezpečnosť a ochranu OIV.

Atos v júni spustil Atos LTE – svoju ponuku kritickej, taktickej, bezpečnej a odolnej 4G komunikácie vrátane smartfónov, aplikácií a komunikačných zariadení. Táto kompletná modulárna ponuka zahŕňa Auxylium a ultra-bezpečnú službu Hoox for mission, sledovanie zdrojov a riešenie pre multimediálny dispečing a záznam.

Značky: