Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Axis Communications uvádza na trh sieťovú kameru AXIS Q6010-E, ktorá ponúka vysoké rozlíšenie a je špeciálne navrhnutá na prevádzku spoločne s ľubovoľnou sieťovou kamerou radu AXIS Q60-E PTZ. Vďaka šírke záberu 360° môže kamera sprostredkúvať celkový prehľad o situácii v celom priestore. O zachytenie detailov sa postará pripojená PTZ kamera s veľkým optickým zoomom.

Kamera AXIS Q6010-E je vybavená štvoricou 5MPx senzorov s premenným ostrením, z ktorých každý má maximálne rozlíšenie 2591×1944 pixelov. Vďaka tomu sa eliminujú tzv. slepé miesta a je preto ideálnou na sprostredkovanie celkového prehľadu o situácii ako na veľkých priestranstvách, tak aj v úzkych uličkách.

V kombinácii s ľubovoľnou PTZ kamerou Q60-E je kamera AXIS Q6010-E ideálna na získanie dôkladného prehľadu o situácii na veľkých a rušných plochách, napríklad na križovatkách alebo námestiach.

V kombinácii s ľubovoľnou PTZ kamerou Q60-E je kamera AXIS Q6010-E ideálna na získanie dôkladného prehľadu o situácii na veľkých a rušných plochách, napríklad na križovatkách alebo námestiach.

V  kombinácii s kopulovitou PTZ kamerou ponúka AXIS Q6010-E v jednej jednotke zobrazenie detailov až so 40-násobným optickým zoomom a funkciou autopilota. Keď je jedným zo štyroch 5 MPx senzorov detekovaný pohyb, PTZ kamera sa natočí daným smerom a začne objekt automaticky sledovať.

Kamera využíva technológiu Axis Zipstream s podporou štandardov H.264 a H.265, čo výrazne zmenšuje nároky na šírku pásma a kapacitu úložného priestoru. AXIS Q6010-E zdieľa rovnaký stojan, napájacie príslušenstvo a sieťový kábel ako sieťová PTZ kamera AXIS Q60-E, takže na spoločnú inštaláciu nie je potrebné žiadne ďalšie vybavenie.

Medzi dôležité vlastnosti kamery AXIS Q6010-E patria:

  • Rozsah 360° a ovládanie PTZ kamery na jedno kliknutie
  • Štvorica 5Mpx senzorov s celkovým rozlíšením vyše 20 MPx
  • Ľahko vymeniteľné jednotlivé senzory
  • Pripojenie sieťovej PTZ kamery radu AXIS Q60-E
  • Funkcia autopilota
  • Jediná IP pre všetky kamery (stačí tak len jedna licencia pre VMS)

Značky: