Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Nový softvér a cloudové nástroje, ktoré vznikli na základe akvizície zjednodušia prácu a zvýšia produktivitu aj českých a slovenských užívateľov 3D tlačiarní BCN3D

Elvira, popredný dodávateľ 3D technológií a prevádzkovateľ portálu Abc3D, uviedla, že spoločnosť BCN3D, výrobca riešení pre 3D tlač, získala prostredníctvom akvizície dodávateľa softvéru pre 3D tlač – spoločnosť AstroPrint. Táto investícia umožní BCN3D využívať nielen novú cloudovú platformu, ale aj skúsený tím softvérových vývojárov v rámci ďalšieho vývoja riešení v segmente 3D tlače.

Spoločnosť AstroPrint sídliaca v Kalifornii je známa vďaka svojim sofistikovaným cloudovým riešeniam, ktoré umožňujú užívateľom spravovať tlačiarne jednoducho a efektívne. S viac než 200 000 užívateľmi v 130 krajinách a so simultánnym pripojením v priemere 2 000 tlačiarní naraz je AstroPrint jednou z najetablovanejších cloudových platforiem na svete. BCN3D bude značku AstroPrint udržiavať ako nezávislú platformu a bude aj naďalej spolupracovať na vývoji nových funkcií s jestvujúcou základňou užívateľov.

Akvizícia je ďalším krokom v dlhodobej vízii BCN3D, ktorá sa zameriava na poskytovanie riešení na najvyššej úrovni, ktoré v maximálnej miere podporujú inovatívnych užívateľov. Integrácia technológie AstroPrint s technológiou BCN3D Cloud prináša veľký potenciál tak pre súčasných zákazníkov, ako aj pre ďalší rozvoj konceptu Priemysel 4.0. BCN3D využije schopnosti vývojového tímu AstroPrint na vytváranie budúcich inovácií a vývoj úplne nových produktov v oblasti 3D tlače.

„Získanie technológie AstroPrint znamená ďalší krok na našej ceste k vývoju tých najlepších možných produktov čo sa týka hardvéru aj softvéru,“ povedal Xavier Martínez Faneca, výkonný riaditeľ BCN3D. „Akvizícia firmy s takouto expertízou v tomto segmente nám umožní využívať plný potenciál našich tlačových technológií a spojenie tímov bude pre nás znamenať obrovské množstvo ďalších prínosov.“

„Je to úžasný strategický krok! Vznikol tím skúsených vývojárov pre firmware-slicer-cloud. Som presvedčený, že v blízkej budúcnosti budú k dispozícii cloudové nástroje a softvér, ktoré zjednodušia prácu a zvýšia produktivitu pre všetkých užívateľov 3D tlačiarní BCN3D vrátane tých v ČR a na Slovensku,“ povedal Jan Šmejcký, riaditeľ spoločnosti Elvira, ktorá dodáva tlačiarne BCN3D na český a slovenský trh.

Značky: