Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Riešenia GFI umožnili britskému výrobcovi hi-fi vybavenia prekonať výzvy spojené s nárastom on-line útokov a prácou zamestnancov z domu

Spoločnosť GFI Software, dodávateľ riešení pre bezpečnosť a správu v podnikových sieťach, uviedla, že Chord Electronics Ltd., popredný výrobca profesionálneho hi-fi vybavenia, sa rozhodol vyriešiť svoje bezpečnostné a komunikačné výzvy produktmi Kerio Control a Kerio Connect. Obe riešenia spoločnosť sprevádzkovala pomocou IT dodávateľa Invicta Linux, partnera GFI Software vo Veľké Británii.

„V poslednom čase zažívame pomerne úspešné obdobie, rozširujeme sa, a aj preto sme zaznamenali väčšiu pozornosť zo strany kybernetických útočníkov,“ povedal Matt Bartlet, výkonný riaditeľ Chord Electronics. „Obchodnou expanziou navyše rozširujeme perimeter našej podnikovej siete, čo znamená väčší počet pracovníkov, ktorí potrebujú komunikovať na diaľku či z domu s využitím najrôznejších typov zariadení na viacerých platformách.“     

Z týchto dôvodov nahradila spoločnosť pôvodné bezpečnostné riešenia hardvérovým zariadením Kerio Control, ktoré efektívne ochraňuje pred vírusmi a malvérom a chráni firemnú sieť pomocou firewallu a IPS funkčnosti. Veľmi cenným prínosom je v rámci riešenia aj integrovaná VPN sieť, ktorá umožňuje pracovníkom pristupovať k sieti z domu rovnako bezpečne, ako by sedeli v kancelárii. To bolo obzvlášť prínosné počas nedávneho lockdownu.

Riešenie Kerio Connect poskytuje firme predovšetkým prístup k elektronickej pošte a kalendárom kedykoľvek, odkiaľkoľvek a z akéhokoľvek zariadenia. To je v súčasnom pracovnom prostredí Chord Electronics kľúčové, pretože pracovníci používajú širokú škálu zariadení vrátane PC, Mac a inteligentných telefónov prevádzkovaných na platformách Windows 10, MacOS, Linux a v mobilných prostrediach. Dôležitým prvkom je dnes aj, v kombinácii s Kerio Control, možnosť bezpečne pracovať z vlastných BYOD zariadení. 

„Hoci je ťažké presne kvantifikovať prínos oboch inštalovaných riešení, tak určite môžem povedať, že bez nich by uplynulých 12 mesiacov bolo pre nás oveľa náročnejších a pocítili by sme značný finančný dopad na náš biznis,“ dodal Matt Bartlet.

Značky: