Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Sieť Cloudflare je rýchlejšie, jednoduchšie a bezpečnejšie riešenie

Spoločnosť Cloudflare, dodávateľ platformy zvyšujúcej bezpečnosť, výkonnosť a spoľahlivosť internetových aplikácií, uviedla Magic WAN, alternatívu tradičných podnikových sietí poskytujúcu zákazníkom jednotné pripojenie a zabezpečenie dát, zariadení, kancelárií, cloudových sietí a podobne, bez potreby hardvérových boxov. Spoločne so službou Magic Firewall môžu organizácie vďaka SaaS riešeniu Magic WAN zrýchliť, zjednodušiť a lepšie zabezpečiť svoje siete za zlomok nákladov na tradičnú MPLS architektúru.

Mnoho spoločností sa stále spolieha na tradičné bezpečnostné a sieťové riešenia zabudované do firemných infraštruktúr. V situácii intenzívnej práce na diaľku je stále viac pracovníkov frustrovaných pomalými VPN sieťami a helpdesky sú preťažené záplatovaním mnohých systémov. Navyše, stratégia IT bezpečnosti sa na mnohých miestach neprispôsobila moderným trendom, ktoré sa spoliehajú na kritické internetové aplikácie, ktoré sú však stále častejším cieľom hackerských útokov.

„Firmy spotrebovávajú významné zdroje na údržbu tradičných technológií konektivity ako MPLS,“ povedal Matthew Prince, zakladateľ a CEO Cloudflare. „S Magic WAN ponúkame spoľahlivé, rýchlejšie a výrazne cenovo efektívnejšie riešenie s integrovanou IT bezpečnosťou. Moderné podnikové siete si zaslúžia moderný prístup k sieťam a Magic WAN je jedným z nich.“

Magic WAN, ktorý je súčasťou setu Cloudflare One, bezpečne prepája akýkoľvek zdroj prevádzky – dátové centrum, kancelárie, zariadenia, cloudové zdroje – s globálnou sieťou Cloudflare a umožňuje zákazníkom konfigurovať verejné a súkromné smerovacie pravidlá a prispôsobiť ich podľa potreby v rámci jedného SaaS riešenia. Magic Firewall dovoľuje podnikom definovať bezpečnostné sieťové pravidlá z jedného centrálneho dashboardu a ochrániť všetkých užívateľov, kancelárie a dáta bez ohľadu na lokalitu.

Cloudflare poskytuje zákazníkom tieto možnosti:

  • Prepojiť každú kanceláriu, dátové centrum a cloudovú infraštruktúru. Magic WAN eliminuje potrebu údržby konektivity a bezpečnostných riešení v kanceláriách a vzdialených pracoviskách v rámci jednotnej cloudovej siete.
  • Chrániť celú prevádzku z jedného prehľadného užívateľského rozhrania.Magic Firewall dovoľuje zákazníkom centrálne spravovať bezpečnostné pravidlá naprieč celou sieťou, na všetkých hraničných bodoch, všetko dostupné ako služba. Firewall poskytuje možnosť presného nastavenia toho, ktoré dáta sú povolené vo vnútri a mimo sieť.
  • Bezpečná korporátna sieť bez kompromisov na výkonnosť. Cloudflare koná ako koncepčný hub, ktorý je globálnou edge sieťou. To znamená žiadne chrbticové prepojenie k centralizovaným zariadeniam a s tým spojené výkonnostne úzke miesta.
  • Akýkoľvek hardvér či poskytovateľ. Cloudflare je nezávislý na akomkoľvek poskytovateľovi či hardvéri. Zákazníci môžu využiť akékoľvek zariadenie a súčasného partnera na prepojenie so službami Cloudflare a prenechať starosti na jej globálnej sieti.

Viac sa dočítate aj v tomto blogu.

V ČR a na Slovensku je partnerom Cloudflare spoločnosť ZEBRA SYSTEMS, ktorá je zodpovedná za dodávky služieb zameraných na bezpečnosť aplikačnej a sieťovej infraštruktúry (vrátane napríklad Cloudflare DDoS a WAF), zvyšovanie výkonnosti a spoľahlivosti internetových aplikácií (Cloudflare CDN a DNS), tímovú spoluprácu (Cloudflare for Teams, Cloudflare Access) či platformy pre vývojárov (Cloudflare Workers). Viac informácií o riešení Cloudflare vrátane dokumentov na stiahnutie nájdete na https://www.zebra.cz/cloudflare/.

Značky: