Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Mohammed bin Rashid Al Maktoum, vládca Dubaja, premiér a minister obrany Spojených arabských emirátov zavítal spolu so svojou početnou delegáciou do Slovenského pavilónu na Expo Dubaj. Panovník sa netají tým, že je veľkým fanúšikom technológií a inovácií a jeho víziou je vybudovať z Dubaja jedno z najmodernejších miest na svete.

Bol to práve premiér Mohammed bin Rashid Al Maktoum, ktorý sa zaslúžil o obrovský rozvoj Dubaja v posledných rokoch a o jeho premenu na globálnu metropolu.

Pod jeho vedením boli založené mnohé emirátske štátne organizácie, vrátane aeroliniek Emirates a osobne tiež dohliadal na rozvoj nových mestských štvrtí v Dubaji, vrátane Dubai Internet City, Dubai Media City, Dubai Financial Centre, či známych a obľúbených turistických destinácií Burj Khalifa – najvyššej budovy na svete, hotela Burj Al Arab pripominajúceho plachetnicu, či umelo vybudovaný polostrov The Palm. 

Druhorodený syn premiéra Al Maktouma, korunný princ Dubaja, navštívil Slovenský pavilón len pred niekoľkými dňami.

Návšteva najvyššie postaveného muža v Dubaji je podľa odborníkov na protokol mimoriadnou udalosťou.

„Dubajský vládca si na svojej návšteve Expo Dubaj vybral práve náš pavilón, ako jeden z mála, ktoré chcel vidieť. Najviac ho zaujal vodíkový superšportiak, a keďže je Dubaj veľmi aktívny vo vesmírnej problematike, zastavil sa aj pri našom vesmírnom roveri a nevynechal ani letecký simulátor, vírnik či unikátne autonómne roboty.

Cítila som z neho úprimný záujem a nadšenie z toho, ako Slovensko na Expo Dubaj prezentujeme a kam chceme ako mladá inovatívna krajina smerovať. Po prvom mesiaci fungovania slovenského pavilónu máme silnú pozitívnu spätnú väzbu nielen od návštevníkov, čo potvrdzuje aj návšteva šejka Mohammeda bin Rashida Al Maktouma“, povedala generálna komisárka expozície SR na Expo Dubaj 2020, Miroslava Valovičová.

Značky: