Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Slovenská IT spoločnosť PosAm spolu s odborníkmi na parkovaciu politiku priniesla online konferenciu pre samosprávy na tému efektívneho parkovania a mestského parkovacieho systému. Jej záznam si môžete pozrieť aj vy:

Ako na mestský parkovací systém – ParkDots

Kľúčovou úlohou mestských samospráv je vytvorenie vhodných podmienok na život svojich obyvateľov. Riešenie dopravy a zefektívnenie parkovania v meste sú oblasti, ktoré výrazne ovplyvňujú pohodlie a úroveň života. Ako správne na mestský parkovací systém, verejné obstarávanie a konkrétne príklady z praxe boli hlavnými témami na online podujatí spoločnosti PosAm.

Online konferencia venovaná téme mestského parkovacieho systému sa konala 21. 4. 2021. Počas dvojhodinového programu a za moderátorského sprievodu Alexandra Štefucu vystúpili odborníci z praxe a zástupcovia miest – za bratislavskú mestskú časť Petržalka prišiel odovzdať svoje skúsenosti starosta Ján Hrčka. Parkovacej politike a jej realizácii v praxi sa venoval dopravný analytik Jozef Drahovský a verejnému obstarávaniu venoval svoj príspevok Juraj Tkáč, ktorý je predsedom Únie profesionálov verejného obstarávania. Odborníci zo spoločnosti PosAm predstavili komplexný mestský parkovací systém ParkDots, modulárne technologicky vyspelé riešenie, ktoré pokrýva všetky požiadavky na správu parkovania z pohľadu občana/vodiča, mesta či správcu parkovacích miest.

Z interaktívneho štúdia v Bratislave sa zástupcovia miest mohli dozvedieť, ako zefektívniť parkovanie v meste. Z celkového počtu vyše 150 registrovaných účastníkov sledovalo živý online prenos viac ako 100 ľudí, ktorí mali možnosť klásť rečníkom otázky a „diskutovať“ s odborníkmi na konkrétne témy z praxe.  „Teší nás veľký záujem o online konferenciu, čo dokazuje, že slovenské samosprávy hľadajú ucelené riešenie mestského parkovacieho systému,“ zhodnotil priebeh udalosti Michal Bróska, riaditeľ pre produktový rozvoj PosAm.

Spoločnosť PosAm poskytuje mestám prepracovaný mestský parkovací systém ParkDots, ktorý dokáže efektívne a pružne reagovať na požiadavky spojené s reguláciou statickej dopravy. V súčasnosti ParkDots a jeho prvky využíva už 25 európskych miest.

Modulárne riešenie ParkDots pokrýva

  • platby – výber parkovného cez mobilnú aplikáciu
  • kontrolu parkovania – skenovanie EČV a kontrola oprávnenosti
  • monitoring obsadenosti – senzory, kamery, závorové systémy, atď…
  • parkovacie oprávnenia – rezidenčné parkovanie a správa parkovacích kariet
  • integrácie na systémy tretích strán
  • administračné rozhrania.

 

Značky: