Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Slovenská spoločnosť Domotron na crowdfundingovej platforme Indiegogo predstavuje smart home systém poháňaný umelou inteligenciou, ktorý sa vie učiť od svojich používateľov.

Spoločnosť Domotron prichádza s úplne novým produktom, ktorý ocenia všetci majitelia smart domácností a firiem. Domotron Home s umelou inteligenciou zjednocuje všetky prvky smart home do jedného systému. Jednoducho. Prehľadne. Komplexne. Jeho zoznam funkcií je veľmi pestrý a rozsiahly, pričom do budúcna sa počíta s jeho neustálym softvérovým vylepšovaním.

Domotron Home

Domotron Home

Toto sú hlavné funkcie, ktoré Domotron ponúkne pri spustení predaja v marci budúceho roku:

Kompatibilita

Domotron Home sa vďaka Zigbee 3.0 pripojí k vašim obľúbeným zariadeniam Philips Hue, Xiaomi Aqara, Ikea Home Smart, Samsung SmartThings a Somfy TaHoma. Domotron Home naviac podporuje aj integráciu pomocou Rest API a tak si pripojíte aj reproduktory Sonos alebo vysávače iRobot Roomba.

Umelá inteligencia

Domotron analyzuje správanie obyvateľov vašej domácnosti a vyhodnocuje údaje zo senzorov umiestnených vo vypínačoch Domotron Switch. Vďaka umelej inteligencii následne Domotron na základe nazbieraných dát vytvára automatizácie šité na mieru vám a vašej domácnosti.

Domotron Home

Domotron Home

Kouč životného štýlu

Domotron vám pomáha zlepšovať váš životný štýl. Neustále skúma vaše zvyky a ponúka vám spôsoby, s ktorými môžete dramaticky skvalitniť svoj život. Nech už vám pripomenie aby ste  nezabudli pred spaním vyvetrať, alebo aby ste sa nezabudli večer pri televízore, Domotron je tu vždy pre vás.

Časová os

Všetko, čo sa vo vašej domácnosti stalo, ale aj to, čo sa ešte len udeje, nájdete prehľadne zobrazené na časovej osi v mobilnej aplikácii pre iOS aj Android. Vďaka časovej osi nikdy nestratíte kontrolou nad vašou domácnosťou a nasledujúce automatizácie môžete kedykoľvek zmeniť.

Domotron Home

Domotron Home

Chatbot

V aplikácii vás nečaká žiadne zložité zadávanie parametrov. Úvodné nastavenie i akékoľvek ďalšie úpravy za vás vyrieši Domotron Assistant. S Domotron Assistantom sa môžete rozprávať prostredníctvom integrovaného chatu v aplikácii alebo cez Facebook Messenger.

Prvé spustenie

Pri prvom spustení sa vás Domotron Assistant opýta na pár otázok, aby vás lepšie spoznal a vedel správanie vašej domácnosti prispôsobiť vašim preferenciám. Assistant vám pomôže i s pripojením jednotlivých zariadení vo vašej domácnosti. Za päť minút máte hotovo a môžete si užívať váš vlastný Domotron Smart Home.

Domotron Home

Domotron Home

Notifikácie

O akejkoľvek nečakanej udalosti alebo o akejkoľvek plánovanej zmene, ktorá by vás mohla vyrušiť, vás Domotron upozorní notifikáciou. Vy tak môžete plánovanú automatiku zrušiť alebo odložiť na neskôr.

Senzory vo vypínači

Vypínač Domotoron Switch vo svojich útrobách skrýva rad užitočných senzorov. Domotron tak môže kontrolovať kvalitu vzduchu, vlhkosť alebo teplotu v každej miestnosti. Inovatívny GridEye senzor umožňuje Domotronu rozoznať vašu prítomnosť aj pokiaľ sa nepohybujete. Vďaka tomu sa nemôže stať, že by Domotron pozhasínal svetlá v obývačke, keď bez pohnutia sedíte pri napínavom filme.

Ovládanie cez vypínač

Okrem klasických tlačidiel nájdete na vypínači Domotron Switch i dve dotykové plochy. Tými môžete meniť intenzitu svetla smart žiaroviek, nastaviť polohu roliet alebo napríklad zvýšiť hlasitosť hudby. Funkcie vypínača si pritom môžete kedykoľvek zmeniť v mobilnej aplikácii.

Domotron Home

Domotron Home

Geofencing

Domotron pozná kedy sa vraciate z práce domov. Vaša domácnosť sa tak na váš príjazd môže pripraviť a nastaviť kúrenie alebo klimatizáciu s dostatočným predstihom, aby teplota vo vašej domácnosti bola presne taká akú máte radi. Keď odídete na dovolenku, Domotron prepne vašu domácnosť do úsporného režimu. Z nej ju opäť prebudí tesne pred vaším návratom.

Jednoduchá montáž vypínača

Vypínač nainštalujete jednoducho aj bez vŕtania a sekania káblov. Jednoducho prilepte alebo priskrutkujte uchytenie k akémukoľvek rovnému povrchu a hotovo. Vypínač následne k uchyteniu pripevníte pomocou magnetov.

Domotron Home

Domotron Home

Neviditeľný displej

Pod skleneným povrchom vypínača Domotron Switch sa ukrýva displej, ktorý sa objaví len vtedy, keď sa k nemu priblížite. Ľahko na ňom spoznáte, ktoré technológie vypínač ovláda a aké hodnoty sú na nich nastavené.

Podsvietenie

Vďaka podsvieteniu, ktoré sa rozsvieti keď sa k vypínaču priblížite, už nikdy nebudete po tme tápať, aby ste našli vypínač.

Bezdrôtové nabíjanie

Horná strana Domotorn Home slúži aj ako bezdrôtová nabíjačka. Nabijete na nej nie len vypínače Domotron Switch, ale aj akékoľvek zariadenie, ktoré podporuje bezdrôtový štandard nabíjania Qi, ako sú najnovšie smartfóny, bezdrôtové slúchadlá či smart hodinky.

Domotron Home

Domotron Home

Značky: