Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Novo dostupné modely Kerio Control umožňujú škálovať VPN siete ešte efektívnejšie

Spoločnosť GFI Software, dodávateľ riešení bezpečnosti v podnikových sieťach, uviedla, že zvyšujúci sa počet nakazených ľudí, sprísňujúce sa vládne epidemiologické opatrenia a návrat pracovníkov na home office zvyšujú investície firiem do technológií pre podporu práce na diaľku. GFI Software týmto firmám ponúka aktualizované hardvérové zariadenia Kerio Control s vyššou výkonnosťou, ktoré sú českým a slovenským zákazníkom dostupné od začiatku septembra tohto roku.

Podľa prieskumu spoločnosti CBRE zameraného na dopady koronavírusu na kancelársky trh v krajinách strednej a východnej Európy, do nových technológií pre podporu práce na diaľku plánuje investovať 75 % respondentov v regióne CEE Viac ako 90 % respondentov v regióne CEE zaviedlo u svojich zamestnancov prácu z domu a 57 % im umožnilo pružný pracovný čas. Všetci účastníci prieskumu očakávajú, že sa pandémia v dlhodobom horizonte premietne práve do väčšieho využívania flexibilnej práce – jej nárast predpokladá až 85 % respondentov.

„S pokračujúcim rýchlym nárastom pozitívne testovaných osôb už teraz mnohé organizácie prijali opatrenia v zmysle obmedzení či dokonca zákazu prístupu pracovníkov do kancelárií,“ hovorí Zdeněk Bínek, zodpovedný za predaj riešení GFI Software v Českej republike a na Slovensku. „To najviac dopadá na malé a stredné firmy, ktoré musia investovať do zabezpečenia práce na diaľku a pritom nemajú také rozpočty na IT bezpečnosť ako tie veľké.“

Slovenské SMB firmy môžu od 3. septembra využiť nové, výkonnejšie hardvérové zariadenia Kerio Control NG110, NG310 a NG510/511 s dvoj- až štvornásobnou pamäťou a väčším počtom ethernetových portov. Nové modely umožňujú efektívnejšie škálovať zabezpečené VPN siete podľa aktuálnej potreby, pričom zároveň obsahujú funkčnosť routeru a firewallu novej generácie, IPS ochranu, antivírus na gatewayi a filtrovanie webového obsahu a aplikácií.

Od minulého roku môžu zákazníci navyše využiť zabudované funkčnosti vysokej dostupnosti a obnovenia v prípade zlyhania, ktoré umožňujú malým a stredným spoločnostiam (SMB) eliminovať riziká straty pripojenia a hrozby zraniteľnosti sietí. Popri hardvérových modeloch je Kerio Control k dispozícii ako softvér na inštaláciu na vlastný hardvér či ako Virtual Appliance na integráciu do existujúceho Hyper-V či VMware prostredia.

Značky: