Huawei začal na Slovensku predávať nový smartfón.

Huawei nova 5T je zariadenie strednej vyššej triedy, ktoré nás počas testovania zaujalo najmä rozumnou výbavou a atraktívnym pomerom cena/výkon. Tento smartfón ponúka všetko, čo bežný používateľ vyžaduje od moderného telefónu.

My sme vybrali 5 vlastností, ktoré nás zaujali najviac.

Huawei nova 5T

Huawei nova 5T

Odlišuje sa od ostatných

Vyniknúť dnes v konkurencii ostatných telefónov je prakticky nemožné. Predná strana vyzerá takmer vždy rovnako a telefóny sa odlišujú iba tým, či majú dieru v displeji alebo výrez.

Smartfóny sa môžu odlíšiť prakticky iba zadnou stranou a v tomto smere je Huawei nova 5T expert – avšak iba v prípade, že si vyberiete farebnú verziu Midsummer Purple. Tá má fialovú farbu a špeciálnu povrchovú úpravu, ktorá láme svetlo. Zároveň obsahuje aj nápis nova.

Vo výsledku to vyzerá atraktívne a aj elegantne. V tejto farebnej verzii bude nova 5T určite pútať pozornosť okolia. Za predpokladu, že telefón nezakryjete nepriehľadným obalom. Vtedy sa pridaná hodnota dizajnu telefónu rýchlo stratí.

Huawei nova 5T

Huawei nova 5T

Má veľmi dobrú výdrž a superrýchle nabíjanie

Huawei nova 5T je vybavená 3750 mAh batériou, ktorá zabezpečuje výdrž počas celého dňa a to aj so značnou rezervou. Počas víkendu a v prípade mierneho používania vám telefón môže vydržať aj dva dni.

Okrem veľkej batérie sme si obľúbili aj superrýchle nabíjanie s výkonom 22,5 W. Toto nabíjanie nás v minulosti mnohokrát zachránilo počas cestovania či výletov pri používaní vlajkových lodí od Huawei. A oceňujeme, že táto technológia je teraz dostupná aj pre cenovo dostupnejšie zariadenia, ako sú prémiové vlajkové lode.

Rýchle nabíjanie oceníte kedykoľvek, keď zistíte, že máte málo kapacity batérie a ešte menej času. 50% batérie sa vám nabije v priebehu 30 minút, čiže napr. počas obeda.

Huawei nova 5T

Huawei nova 5T

Android 10 a tmavý režim je už k dispozícii

Huawei nova 5T má predinštalovaný operačný systém Android 9 aj s Google službami. Dnes je už k dispozícii aktualizácia na Android 10, takže keď si telefón kúpite, okamžite si ho môžete aktualizovať na najnovšiu verziu systému Android.

Android 10 pre Huawei nova 5T je k dispozícii aj so systémovým tmavým režimom, čo je praktická funkcia, ktorú sme si obľúbili naprieč všetkými zariadeniami, ktoré používame. V minulosti bol tmavý režim dostupný iba pre Huawei telefóny s OLED displejom, avšak od Androidu 10 môžete využívať tmavý režim s ľubovoľným smartfónom s EMUI 10.

Huawei nova 5T

Huawei nova 5T

Skvelý pomer cena/výkon

Huawei nova 5T sa predáva za 449 eur a v tejto cene ponúka atraktívny pomer cena/výbava. 6,26-palcový displej je typu IPS a má rozlíšenie Full HD+. Jeho kvalita je výborná a oceňujeme, že pokrýva takmer celú prednú stranu – tak, ako je dnes dobrým zvykom.

Telefón poháňa procesor Kirin 980, ktorý je aj základom vlajkovej lode Huawei P30 Pro. Tú používame v redakcii do dnešného dňa a s nedostatkom výkonu sme doteraz nemali problém. Procesor si poradí so všetkými úkonmi aj najnovšími hrami.

Huawei nova 5T má tiež 6 GB RAM a bohaté 128 GB úložisko. V tomto smere sa určite nebudete cítiť obmedzovaní a to ani počas najbližších rokov.

Huawei nova 5T

Huawei nova 5T

Pekne fotí, aj v noci

Novinka od Huawei má vo výbave 4 zadné fotoaparáty v zložení 48 Mpx hlavný fotoaparát (f/1.8) + 16 Mpx ultraširokouhlý fotoaparát (f/2.2) + 2 Mpx makro senzor a 2 Mpx hĺbkový senzor. Telefón ponúka kvalitné fotografie a to aj v noci, vďaka špeciálnemu nočnému režimu, ktorým Huawei príjemne prekvapil už v pri vlajkovej lodi P20.

Ak teda hľadáte smartfón s kvalitným fotoaparátom a nemáte rozpočet na vlajkovú loď, Huawei nova 5T je veľmi dobrá voľba. Faktom je, že pri porovnaní fotiek s Huawei P30 Pro sme si určité drobné rozdiely všimli, avšak neboli tak výrazné, ako by ste možnože čakali.

Článok vznikol v spolupráci s Huawei.

Prečítajte si aj:

Huawei nova 5T je v predaji na Slovensku: Poznáme detaily

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit