Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

European Leadership Academy v spolupráci s Huawei včera oznámili, že druhá Letná škola pre líderky v digitálnom veku bude prebiehať od 17. do 22. júla v Prahe. Nasleduje po úspešnej Zimnej školy pre líderky v digitálnom veku, ktorá sa konala vo februári 2022 vo francúzskom Nice.

Táto Letná škola je súčasťou širšej iniciatívy Huawei Seeds for the Future, v rámci ktorej predstavuje trvalý záväzok spoločnosti podporovať digitálnu inklúziu; konkrétne odstránenie rodových rozdielov a vytvorenie sveta, v ktorom majú ženy možnosť nielen participovať, ale aj prosperovať a viesť nás do digitálnej budúcnosti.

Tony Jin, hlavný predstaviteľ Huawei pre európske inštitúcie, sa vyjadril: „Nadchádzajúca Letná škola je ďalšou vynikajúcou príležitosťou pre budúce líderky získať poznatky o nových technológiách. Spoločnosť Huawei je aj naďalej odhodlaná podporovať európske talenty. Teším sa na spoluprácu s našimi českými partnermi na poskytovaní ešte silnejšieho vzdelávacieho zážitku. Som vďačný, že môžem oznámiť spustenie Lentej školy dva dni po oslavách Dňa Európy.“

O Letnej škole pre líderky v digitálnom veku inštitúcie European Leadership Academy:

Cieľom spoločnosti Huawei a Školy pre líderky v digitálnom veku je rozpoznať obrovský potenciál a talent, ktorý ženy majú a proaktívne ho podporovať, aby sa aj dievčatá a ženy stali líderkami v technickej revolúcií.

Berta Herrer, programová riaditeľka Letnej školy pre líderky v digitálnom veku, povedala: „Ženy musia byť schopné formovať a viesť technologickú revolúciu, a preto naše osnovy vybavujú mladé ženy nástrojmi potrebnými na to, aby boli v popredí Európskej digitálnej premeny. Či už majú vedecké, alebo humanitné vzdelanie, ženy zohrávajú kľúčovú úlohu v technologickom sektore. Nikto by nemal byť vylúčený z vývoja nových technológií – v skutočnosti práve to zaisťuje, aby v tomto odvetví skutočne existovala rozmanitosť a je to tiež prvý krok k vybudovaniu skutočne rovnocenného, inkluzívneho sveta bez predsudkov a diskriminácie.“

Prihlasovanie je otvorené do 31. mája 2022. Nezávislá porota vyberie 29 účastníčok do tohto týždňového bezplatného štipendijného programu plného lekcií, tímových projektov, aktívneho učenia sa a kultúrnych zážitkov. Účastníčky budú vybrané zo všetkých 27 členských štátov EÚ. Chýbať nebude ani účastníčka z Ukrajiny a zo západného Balkánu.

Viac informácií o Letnej škole nájdete na tejto adrese:

https://www.europeanleadershipacademy.eu/

Tohtoročná Zimná škola zaznamenala takmer 2 500 prihlášok od študentiek a mladých odborníčok z celej Európy.

Spoločnosť Huawei podporuje mladé IT talenty aj prostredníctvom online programu Seeds for the future. Program ponúka vysokoškolákom bohaté skúsenosti zahŕňajúce technologické kurzy (vrátane 5G, cloud, AI, atď.), kurz manažmentu, skúsenosť s čínskou kultúrou, možnú návštevu výstavy, účasť na projekte skupiny Tech4Good a kultúrne výmeny s vynikajúcimi partnermi po celom svete. Vysokoškoláci a vysokoškoláčky sa môžu prihlásiť do 20. júna a program bude prebiehať od 27. júna do 4. júla.

Značky: