Light Phone 2 pridáva správy a ďalšie funkcie do ultra-minimalistického mobilu.

Light Phone bol predstavený minulý rok so zaujímavými očakávaniami. Mal odstrániť všetky rušivé elementy moderných smartfónov, akými sú internet, textové správy, e-maily a fotografovanie, aby toto zariadenie prinavrátilo pravú podstatu komunikácie cez telefóny. Teda s Light Phone ste mohli uskutočňovať iba hovory a uložiť si deväť telefónnych čísel.

Bola to zaujímavá myšlienka sľubujúca život, v ktorom by ste mohli odstrániť rozptýlenia, ktoré prináša pravidelné používanie smartfónu. Toto minimalistické zariadenie síce nedokáže pravdepodobne zmeniť svet, ale dokáže nám umožniť aspoň na chvíľu sa odbremeniť od “závislosti” na smartfónoch.

Light Phone 2 je nástupcom pôvodného Light telefónu a má rovnako minimalistický dizajn. Pridáva ale niekoľko ďalších funkcií, aby bolo možné ho použiť už ako bežný telefón.

Konverzácia pomocou Light Phone 2

Light Phone 2 vychádza z toho istého matného dizajnu, ako má originál, ale namiesto podsvieteného 10-ciferného číselného panela má E-Ink dotykovú obrazovku. Má tiež podporu 4G sietí a niekoľko nových funkcií vrátane možnosti odosielať textové správy. Light Phone tiež zvažuje pridanie niektorých pokročilejších funkcií, vrátane základných máp, prehrávania hudby, alebo privolanie si taxíka napríklad cez spoločnosť ako Uber.

Na rozdiel od pôvodného Light Phone, ktorý pracoval iba s telefónnymi hovormi a v podstate to bolo zariadenie, ktoré nemohlo plniť funkcie vášho hlavného smartfónu, tak Light Phone 2 má byť viac využiteľný ako samostatné zariadenie. Veľmi sa nám páči tento koncept aj keď to nie je ten typ telefónu, ktorý by sme mohli využívať ako hlavné zariadenie. Hlavne v pracovnej sfére sme častokrát závislí na internete, mailoch a pod. Ale vziať si ho napríklad na chalupu alebo na výlet je rozhodne skvelý nápad.

Horizontálne písanie správ pomocou Light Phone 2

Na vydanie Light Phone 2 je ešte dosť skoro. Spoločnosť stále dokončuje špecifikácie, funkcie a hardvér a dokonca sa ani neočakáva, že dodá telefón do apríla 2019. Je tiež potrebné mať na pamäti, že prvý Light Phone bol sľúbený s termínom vydania na máj 2016 od pôvodnej kampane v roku 2015.

Aj tu sa ale termín konečného dodania oneskoril, takže apríl 2019 je možno pre Light Phone 2 pomerne optimistický. Maloobchodná cena je nastavená pomerne vysoko. Mala by sa pohybovať okolo 400€

zdroj: theverge

Prečítajte si aj:

Light Phone je najjednoduchší telefón na trhu, má ale veľmi vysokú cenu a krátku výdrž na batériu

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.