Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Bývate v malej nehnuteľnosti alebo bojujete s nedostatkom priestoru? Základom, ako opticky zväčšíte priestor, je použitie svetlých farieb, zrkadiel, čistých jednoduchých línií a tvarov. Vyhnite sa mohutnému nábytku či veľkým vzorom. Čo sa týka zariadenia, oplatí sa investovať napríklad do spotrebičov dva v jednom. Ušetria vám priestor a výkon i kvalita pritom ostanú u prémiových značiek nezmenené.

Ušetrite miesto v kuchyni efektívne

Mnoho ľudí trávi v kuchyni veľa času, je preto potrebné, aby bola hlavne funkčná, praktická a mala dostatok úložného priestoru. Keďže sa v nej nachádza množstvo spotrebičov, je vhodné zvážiť, ktoré naozaj potrebujete alebo či je možné ich počet nejako zredukovať. Na majiteľov menších nehnuteľností myslia aj výrobcovia a snažia sa vyhovieť ich požiadavkám. Aj preto sa rozhodla značka Miele mať vo svojom portfóliu spotrebiče 2 v 1. Jedným z nich je napríklad kompaktná rúra na pečenie s mikrovlnkou, v príťažlivom modernom dizajne. S týmto spotrebičom možno komfortne pripraviť potraviny v režime mikrovlnky, ako aj pečením v rúre. V kombinovanom režime môžete profitovať z optimálnych výsledkov za kratší čas. Samozrejmosťou sú režimy zohrievania, varenia i rozmrazovania. Spotrebič vám šetrí čas, a zároveň aj miesto. Navyše poskytuje aj špeciálnu bezpečnosť. Rúry na pečenie s mikrovlnkou sú kompletne ochladzované. Vďaka tomu zostanú ovládacia časť, rukoväť, ako aj okolitý nábytok relatívne studené. Viacnásobná konštrukcia skla efektívne izoluje dvierka rúry na pečenie a stará sa o nízku teplotu na vonkajšej strane dvierok, a tým aj o ochranu pred popáleninami.

V prípade, že si často varíte a máte doma veľa riadu, určite sa vám oplatí zaobstarať si umývačku riadu. Na trhu sú už dostupné aj spotrebiče užších rozmerov, ktoré sú ideálne do menších kuchýň alebo pre jednočlenné/dvojčlenné domácnosti. Vhodnou voľbou je umývačka riadu so šírkou 45 centimetrov, do ktorej sa zmestí aj 9 jedálenských súprav. V ponuke Miele je napríklad voľne stojaca umývačka riadu Miele G 5430 SC za atraktívnu cenu. Má hodnotenie energetickej účinnosti A+ a spotrebuje iba šesť litrov vody, čo sa odzrkadlí na účtoch za energie. V rámci modelového radu G 5000 je k dispozícii aj spotrebič s troma košmi, resp. s 3D MultiFlex zásuvkou, ktorá predstavuje tretiu úroveň riadu. Tá slúži primárne na umývanie príboru, ale zmestia sa do nej aj menšie riady – šálky na espresso či plytké misky.

V kúpeľni je dôležitý každý centimeter

Ušetriť množstvo miesta sa dá aj v kúpeľni. Namiesto práčky a sušičky stojacich samostatne alebo vo veži, sa radšej rozhodnite pre integrovanú sušičku v práčke. Nielenže ušetríte veľa priestoru, odmenou pre vás bude i menej času venovaného domácim prácam. Okrem toho vás potešia aj užitočné funkcie. Napríklad SteamCare vyhladí bielizeň jemne a účinne pomocou pary. Námaha pri žehlení sa tým redukuje až o 50 %. Pri niektorých textíliách dokonca žehlenie úplne odpadá. S obľúbeným programom Vyhladzovanie parou môžete oblečenie v jednom kroku vyprať, vysušiť aj vyhladiť. Aby ste si zjednodušili život, vyberajte si spotrebiče podľa nadčasových funkcií, ktoré vám s tým do veľkej miery pomôžu.

Značky: