Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Výstupu značky Mercedes-Benz na Medzinárodnom autosalóne (IAA) vo Frankfurte od 10. do 22. septembra 2019 budú dominovať trvalo udržateľné riešenia pre budúcnosť mobility.

Ola Källenius, nový predseda predstavenstva spoločnosti Daimler AG a vedúci Mercedes-Benz Cars, poskytne pohľad na budúcnosť značky. Početné svetové premiéry zdôrazňujú nárok vynálezcu automobilu pokračovať vo vytváraní a ponúkaní inteligentných riešení mobility. Výstavný stánok Mercedes-Benz bol na tento účel kompletne prepracovaný a je ešte viac koncepčne orientovaný na zákazníkov. Večer pred prvým novinárskym dňom pozvaní novinári získajú exkluzívny pohľad na novinky počas podujatia „Meet Mercedes“, ktorého súčasťou budú zaujímavé workshopy.

Hlavnou témou IAA 2019 bude budúcnosť Mercedes-Benz zameraná na trvalú udržateľnosť. Ako vyzerá a čo má spoločné s univerzálnymi ľudskými potrebami, vysvetlí Ola Källenius na tlačovej konferencii v utorok 10. septembra od 9:20 hod. Prvé vystúpenie nového predsedu predstavenstva spoločnosti Daimler AG a vedúceho Mercedes-Benz Cars na jednom z najväčších svetových veľtrhov automobilového priemyslu bude sprevádzať veľké množstvo nových vozidiel.

Exkluzívny náhľad na „Meet Mercedes“

Stredobodom osvedčeného formátu podujatia „Meet Mercedes“ je prehliadka výstavy a päť workshopov zameraných na širokú paletu tém týkajúcich sa filozofie produktov a značky Mercedes-Benz. Britta Seeger, členka predstavenstva zodpovedná za predaj Mercedes-Benz Cars, okrem iného bude diskutovať o budúcnosti predaja a novo vyvinutej koncepcii výstavného stánku. Ďalší workshop bude viesť Markus Schäfer, člen predstavenstva zodpovedný za koncernový výskum a vývoj Mercedes-Benz Cars, a bude rozprávať o cieľoch divízie výskumu a vývoja v transformujúcom sa priemysle. Následne Sajjad Khanom, člen výkonnej rady Mercedes-Benz Cars, CASE, bude hovoriť o budúcnosti mobility a smerovaní stratégie CASE. Renata Jungo Brüngger, členka predstavenstva zodpovedná za oblasť integrity a práva spoločnosti Daimler AG, potom po prvý krát verejnosti predstaví princípy pre nasadenie umelej inteligencie v spoločnosti Daimler. Jörg Burzer, člen divíznej rady Mercedes-Benz Cars, zodpovedný za produkciu a dodávateľský reťazec, bude hovoriť o budúcnosti výroby v Mercedes-Benz Cars a Vans.

Svetové premiéry: Inovatívne koncepčné vozidlo a nové plug-in hybridy

Nové koncepčné vozidlo oslávi svetovú premiéru a bude stelesňovať flexibilnú, na zákazníka orientovanú a trvalo udržateľnú víziu produktovej a technologickej značky EQ patriacej pod značku Mercedes-Benz. Po prvýkrát bude možné vidieť aj nové plug-in hybridy od Mercedes-Benz ako aj plne elektrické veľkopriestorové vozidlo EQV. Okrem toho oslávi GLB svoju výstavnú premiéru. Priekopník mestskej mobility, značka smart, po prvý raz ukáže facelift svojho elektrického mestského automobilu. Mercedes-AMG predstaví okrem iného variant kompaktného SUV na báze GLB.

Ako zvyčajne, čoskoro bude dostupný špeciál pre média so všetkými informáciami a zaujímavosťami z Medzinárodného autosalónu 2019 na Mercedes me media: https://media.mercedes-benz.com. Onedlho budú novinky aj na Twitteri: @mb_press. Nový kanál doplní zvyčajnú komunikáciu s médiami a dá možnosť dozvedieť sa o všetkých aktuálnych témach a udalostiach zo sveta osobných vozidiel a vanov Mercedes-Benz.