Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Motorola bola vždy odhodlaná poskytovať zmysluplné technológie všetkým. Od veľkých inovácií, ako sú vreckové skladacie displeje, až po malé inovácie, ako je prispôsobiteľný softvér, neustále hľadajúca spôsoby, ako uspokojiť potreby spotrebiteľov navrhovaním produktov pre všetkých. Táto mentalita s dôrazom na „dizajn pre všetkých“ je tiež dôvodom najnovšej aktualizácie aplikácie Moto, ktorá prináša niektoré nové prvky priateľské k prístupnosti a zamerané na DEI.

Aplikácia Moto je pútavá platforma, kde môžu používatelia nájsť všetky funkcie, vďaka ktorým je používanie telefónov Motorola také jednoduché a príjemné a zohráva dôležitú úlohu pri pomoci používateľom naučiť sa a porozumieť všetkým možnostiam svojho zariadenia. V aplikácii môžu používatelia nájsť Moto Akcie (napríklad rýchle pokrútenie zápästím pre okamžité zachytenie fotografie a 2-krát opakované zatrasenie rukou pre zapnutie baterky/svetla), Moto Tipy a ďalšie funkcie, ktoré používateľom umožňujú prispôsobiť si spôsob interakcie s ich zariadením.

V najnovšej aktualizácii aplikácie Moto môžu používatelia nájsť niekoľko vylepšení, ktoré majú zaistiť ešte ľahší prístup a používanie podrobných informácií obsiahnutých v aplikácii:

Dizajn a zobrazovanie informácií: Pomocou aplikácie Google Accessibility Scanner ako nástroja a sprievodcu boli implementované vizuálne aktualizácie, ktoré zlepšujú celkový zážitok zo smartfónov Motorola. Aktualizácie zahŕňajú úpravu dizajnu spôsobu zobrazovania informácií, aby používatelia mohli lepšie vidieť, čítať a porozumieť obsahu. Zväčšili sa veľkosti textu, starostlivo sa vybrali farby a kontrast, zjednodušili sa ovládacie prvky a štítky sú presnejšie a výstižnejšie.

Viditeľnosť nástrojov prístupnosti: Namiesto duplikovania skvelých vecí, ktoré Google robí s Androidom, sa spoločnosť Motorola rozhodla na tomto základe stavať tak, aby zlepšila spotrebiteľský zážitok z mobilu.

Jedným z príkladov sú vstavané nastavenia dostupnosti, ktoré sú dodávané so zariadením Android, ako je veľkosť písma a displeja, úpravy farieb alebo pohybu a čítačky obrazovky. Cieľom pridania nového Moto Tip zameraného výlučne na dostupnosť systému Android a na to, kde nájsť tieto skvelé nástroje, je zvýšiť povedomie a viditeľnosť funkcií.

Reprezentácia: Aplikácia Moto vždy obsahovala animované ikonky ľudí používajúcich zariadenia Motorola, aby pomohla lepšie ilustrovať nástroje dostupné na týchto zariadeniach. Aktuálne boli aktualizované štýly, prvky a výrazy animovaných ikoniek. „Keď sme sa dostali k aktualizovanému štýlu ilustrácií, rozhodli sme sa použiť výber štýlov postavy (napr. oblečenie a doplnky), čŕt tela (napr. účes, proporcie atď.) a postoja (napr. reč tela a výraz tváre) a definovať tak rozmanitosť,“ uviedol Tim Schavitz, manažér vizuálneho dizajnu spoločnosti Motorola.

Najnovšia aktualizácia Aplikácie Moto je teraz k dispozícii v Google Play Obchod a bude predinštalovaná na všetkých budúcich zariadeniach Motorola.

 

Značky: