Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Už takmer štyri dekády k Štedrému dňu na obrazovkách verejnoprávnej televízie neodmysliteľne patrí Vianočný benefičný koncert Úsmev ako dar. Tento, nielen na Slovensku, ale aj v celej strednej Európe najväčší a najstarší benefičný koncert, spája umelcov, ktorí bez nároku na honorár svojimi vystúpeniami chcú poukázať na problematiku detí vyrastajúcich v detských domovoch, v súčasnosti v centrách pre deti a rodiny.

Už od roku 2013 Úsmev ako dar podporuje aj Nadácia Allianz, ktorá je zároveň generálnym partnerom benefičného koncertu. Doteraz tak Nadácia Allianz podporila Úsmev ako dar sumou 72-tisíc eur, ktoré putovali na sociálnu podporu pre deti.

Hoci sa Nadácia Allianz prioritne zameriava na podporu bezpečnosti na cestách a dopravnú výchovu, samostatnou kapitolou je podpora detí z centier pre deti a rodiny. Okrem takmer 10-ročnej spolupráce s občianskym združením Úsmev ako dar totiž Nadácia Allianz už od svojho vzniku v roku 2008 osobitne podporuje deti v Ilave – Klobušiciach. Postupne tak pre Centrum pre deti a rodiny Ilave – Klobušiciach účelovo poskytla takmer 70-tisíc eur. Tie boli použité na rekonštrukciu chodníkov a cyklistických trás v okolí detského domova, opravu príjazdovej cesty, tiež na nákup hudobných nástrojov a športového a turistického oblečenia pre deti, na rekonštrukciu izieb, zriadenie malej posilňovne, výmenu kuchynskej linky a vybavenie spotrebičmi, ale aj na letné tábory či zorganizovanie vianočného večierka pre deti.

39. ročník benefičného koncertu Úsmev ako dar s podporou Nadácie Allianz odvysiela RTVS o 12.00 h na Štedrý deň.

Značky: