Prinášame zoznam najčítanejších článkov na webe TOUCHIT.sk, ktoré sme publikovali v roku 2019.

Koniec roka je ideálnou príležitosťou na rekapituláciu a tak prinášame zoznam 10 najčítanejších článkov, ktoré sme tento rok pre vás pripravili.

Ako vášnivé facebook mamy naveky zneužili milióny nevinných detí

Ferove nedeľníky patria medzi to najlepšie, čo môžete na touchit.sk nájsť. Fero sa v týchto článkoch venuje všemožným témam, vždy ide do hĺbky a nebojí sa zapojiť trochu cynizmu. Tieto články sú vo svojej podstate blogy, takže sú písané trochu iným štýlom ako tradičné články v našom časopise. Je to zámer.

V prípade témy Ako vášnivé facebook mamy naveky zneužili milióny nevinných detí vyvolal Fero búrlivú diskusiu, ktorá sa zameriava na jeden neduh dnešnej doby – rodičia často vytvárajú digitálnu stopu svojich detí bez toho, aby si uvedomovali dopad svojich činov a bez toho, aby s tým ich dieťa súhlasilo. Ako to môže dopadnúť si prečítate v tomto článku.

/Ilustrácia: Kate Hazell/

/Ilustrácia: Kate Hazell/

Slovak Telekom sa mení. Ako to bude s mobilnými dátami a optickou sieťou?

Dušan Švalek je nový výkonný riaditeľ Slovak Telekom pre Slovensko a keďže táto firma sa mení, dohodli sme si s ním rozhovor a položili mu niekoľko otázok. Tento rozhovor patrí nielen medzi najčítanejšie rozhovory na webe TOUCHIT.sk, ale aj medzi celkovo najčítanejšie články.

Dušan Švalek, výkonný riaditeľ Slovak Telekom pre Slovensko

Dušan Švalek, výkonný riaditeľ Slovak Telekom pre Slovensko

Porovnanie 55-palcových LCD televízorov Samsung, Sony a TCL

Na Slovensko vstúpil v roku 2019 nový hráč medzi výrobcami televízorov. Modely značky TCL ste si mohli kúpiť na našom trhu aj dávnejšie, avšak od roku 2019 bola jej prítomnosť viditeľnejšia.

Jeden z TCL televízorov sme v rámci testu 55-palcových televízorov porovnali so značkami ako Samsung a Sony. Novinka potešila atraktívnym pomerom cena/výbava – veď, prečítajte si kompletný test TU. 

Test 55-palcových televízorov

Test 55-palcových televízorov

Huawei P30 Pro: To si fotil fotoaparátom?

Spýtajte sa nás v redakcii, aký je najlepší smartfón a každý redaktor vám povie niečo iné. Dôvodom je výrazná vyrovnanosť prémiových modelov, ale aj fakt, že každý používateľ má iné požiadavky a očakávania od telefónu.

Huawei P30 Pro nás potešil bezkonkurenčným teleobjektívom, ktorý ponúka 5× optický zoom. V roku 2020 dostane túto funkciu viacero telefónov, v roku 2019 bol model P30 Pro jediným na Slovensku s takouto funkciou. Detaily si prečítajte v našej podrobnej recenzii.

Huawei P30 Pro

Huawei P30 Pro

Huawei dodal už milión zariadení s novým operačným systémom HongMeng

Rok 2019 sa niesol v znamení spoločnosti Huawei – aj keď nie v takom zmysle, v akom by čínsky výrobca chcel. V máji sa totiž dostal na čiernu listinu USA, čo znamená, že môže spolupracovať iba s niektorými americkými firmami.

Od mája nebolo jasné, ako sa situácia vyvinie a objavovalo sa viacero špekulácií. Niektoré z nich hovorili o tom, že Huawei začne používať vlastný operačný systém, pričom ho testuje už na milióne zariadení. Kto vie, aká je pravda, ale táto téma vás v dobe zverejnenia článku bezpochyby zaujala.

Huawei

Huawei

Ktorý smartfón fotí najlepšie? Porovnali sme iPhone 11 Pro Max, Samsung Galaxy Note10+ a Huawei P30 Pro

Fototesty robíme na našom webe radi a vy ich radi čítate. Najväčšiu pozornosť tradične pútajú porovnania vlajkových lodí a jesenný súboj toho najlepšieho, čo ponúka trojica Apple, Huawei a Samsung na Slovensku, nebola výnimkou.

Porovnanie vlajkových lodí

Porovnanie vlajkových lodí

Kauza Google vs. Huawei: Mám si kúpiť smartfón Huawei? Alebo ho radšej čo najskôr predať?

Kauzu spoločnosti Huawei sme už v tomto článku spomenuli. Jedným z dôsledkov umiestnenia na čiernu listinu USA bolo aj odstrihnutie od spoločnosti Google. Objavili sa preto správy, že Huawei nebude môcť využívať Google služby.

V tomto článku sme však situáciu vysvetlili – áno, budúce Huawei telefóny nebudú obsahovať predinštalované Google služby, ak sa situácia nezmení (nezmenila sa), avšak existujúce telefóny, ktoré už Google služby obsahujú, budú normálne fungovať aj ďalej.

Je zrejmé, že kauza medzi Googlom a Huaweiom zaujímala množstvo ľudí – od existujúcich majiteľov zariadení čínskeho výrobcu až po ľudí, ktorí sa rozhodovali, aký telefón si kúpiť.

Kúpiť si Huawei telefón alebo nie?

Kúpiť si Huawei telefón alebo nie?

Slovak Telekom prekvapil: Kompletne vynovil mobilnú aplikáciu a webovú verziu služby Magio GO

Slovak Telekom koncom roka kompletne vynovil službu Magio GO. Patríme medzi jej používateľov, takže sme si to hneď všimli a pripravili článok skôr, ako o tom operátor oficiálne informoval.

Keďže sa tento článok dostal do TOP10 článkov za rok 2019, môžeme povedať, že vás zmeny v službe Magio GO zaujali rovnako ako nás.

Magio GO

Vynovené Magio GO

Prichádza nová Škoda Octavia

Na začiatku decembra sa objavila na Slovensku najnovšia verzia veľmi populárneho vozidla – Škoda Octavia. Boli sme si ju pozrieť v záhrade reštaurácie Au Café v Bratislave a pozreli sme si jej dizajn, novinky a technologickú výbavu.

Hneď sme aj urobili aj krátku viderecenziu, ktorú berte ako prvé sa zoznámenie s vozidlom. Čas na detailný test ešte príde v roku 2020.

Prichádza nová Škoda Octavia

Prichádza nová Škoda Octavia

Vyskúšali sme cestu novým rýchlikom do Prahy a späť. Ako je to s pohodlím, cenami, časmi, jedlami a internetom?

A vyskúšali sme aj nový rýchlik na trati Bratislava – Praha, RJ284 Metropolitan Slovenská strela. Uznávame, že je to z hľadiska technológií trochu atypická téma. Avšak vzhľadom k jej umiestneniu v TOP10 článkov za rok 2019 usudzujeme, že je dopyt aj po takýchto článkoch.

Rýchlik RJ284 Metropolitan Slovenská strela

Rýchlik RJ284 Metropolitan Slovenská strela

Prečítajte si aj:

TOUCHIT v roku 2018: Tieto články vás zaujali najviac

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit