Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Investičný fond Sandberg Capital vytvoril spoločný podnik s firmou Webglobe – Yegon, v ktorom nadobudol 75 percentný podiel. Pôvodní majitelia ostávajú aj naďalej súčasťou projektu.

„Webglobe – Yegon má dlhoročnú tradíciu a skvelú povesť na trhu. Záleží nám na tom, aby sme spoločne, a aj vďaka skúsenostiam našich nových kolegov, vybudovali spoločnosť, ktorá bude ponúkať novú generáciu hostingových služieb s využitím súčasných cloudových technológií. Chceme klientom priniesť moderné manažované služby, ktoré zjednodušia a spríjemnia prácu s našimi produktami a v neposlednom rade ušetria čas a energiu našich zákazníkov,“ povedal Jakub Krajčovič, investičný manažér zo spoločnosti Sandberg Capital.

Hostingová spoločnosť Webglobe – Yegon je v súčasnosti vo svojom segmente dvojkou na trhu a klientom ponúka široké portfólio služieb od registrácie domén a zdieľaného webhostingu, cez virtuálne a dedikované servery, až po cloud a virtuálne datacentrá. Vďaka partnerstvu so Sandberg Capital bude môcť poskytovať na Slovensku a v okolitom regióne tie najnovšie a najlepšie technologické riešenia, vďaka čomu sa náš trh priblíži k tým najvyspelejším vo svete.

„Pre našu spoločnosť je vstup investora obrovskou príležitosťou pre rýchlejší rast, zdokonalovanie sa, inovácie a export našich technológií na nové trhy,“ dodáva Igor Strečko z WY. Spoločnosť bude na trhu aj naďalej pôsobiť pod značkou Webglobe – Yegon (WY) a na jej čele bude stáť Igor Strečko, pôvodný spoluzakladateľ Webglobe.

Značky: