Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Milióny hráčov po celom svete sa môžu tešiť na úžasný nový prírastok do hry „Need for Speed No Limits: Už tento víkend bol do tejto veľmi úspešnej pretekárskej hry pre smartfóny zaradené nové BMW M5 (kombinovaná spotreba paliva: 10,5 l/100 km; kombinované emisie CO2: 241 g/km). Tento vysoko výkonný sedan je exkluzívnou súčasťou najnovšieho turnaja „Xtreme Racing Championship“; hráči sa do súťaže môžu zaregistrovať do 9. februára. Po zaregistrovaní budú mať BMW M5 k dispozícii sedem dní, kedy na ňom môžu predviesť svoje schopnosti v sérii súťažných jázd. Víťazom bude model trvalo sprístupnený.

„Need for Speed No Limits“ je prvou adaptáciou mimoriadne obľúbenej série pretekárskych videohier „Need for Speed“ pre mobilné zariadenia. Za dva a pol roka od uvedenia na trh sa stala jednou z najpopulárnejších pretekárskych hier pre smartfóny na svete s niekoľkými miliónmi prevzatí a veľmi aktívnou komunitou. Hra ponúka široké spektrum sprístupniteľných vozidiel, ktoré si možno prispôsobiť podľa individuálnych preferencií a otestovať proti ďalším hráčom z celého sveta v rôznych režimoch pretekov. Hráči na celom svete už dokopy absolvovali vyše 11 miliárd pretekov.

Značka BMW už je súčasťou tejto hry – sú v nej modely BMW M3 Coupé (1999), BMW M4 Coupé (2014) a BMW M2 Coupé (2015). K tejto trojici sa teraz pridáva aj nové BMW M5 Sedan. Bude integrované do ikony aplikácie a predstavené aj v traileri (upútavke na hru). Model BMW M5 je najrýchlejšie vozidlo v kategórii športových vozidiel. Nadšenci videohry na celom svete sa tak budú môcť previezť v tomto novom športovom sedane ešte pred jeho oficiálnym uvedením na trh v marci 2018.

Spoločnosť Electronic Arts a BMW M5 sa už spolu zapísali do histórie. Tento sedan ohlásil svoju svetovú premiéru minulý rok – nie na autosalóne, ako je zvykom, ale na najväčšom európskom veľtrhu interaktívnych hier a zábavy GamesCom v Kolíne. Prečo? Ešte pred predstavením BMW M5 v showroomoch si ho hráči mohli vyskúšať v akčnej pretekárskej hre „Need for Speed Payback“, ktorá bola predstavená na veľtrhu GamesCom 2017. Medzičasom hráči z celého sveta najazdili na novom sedane BMW radu 5 na virtuálnych okruhoch „Need for Speed Payback“ okolo 480 000 hodín, čo je asi 55 rokov.

BMW M5 pokračuje v dlhej histórii modelov značky BMW v úspešnej sérii pretekárskych videohier „Need for Speed“. Prvé BMW účinkovalo v hre „Need for Speed“ už v roku 1997; prvý model BMW M5 v roku 1999. Tieto modely nasledovali BMW M3 v „Need for Speed Most Wanted“ z roku 2005, BMW M3 GTR v „Need for Speed Shift“ z roku 2009 a mnohé ďalšie vozidlá vrátane BMW M4, M6 a Z4 M. Len pred troma rokmi, v roku 2015, mal veľkú premiéru model BMW M2 vo vtedy aktuálnej edícii hry „Need for Speed“.

Značky: