Beh Od Tatier k Dunaju sa pobeží už tento víkend.

Je to piaty ročník a pobeží 205 tímov a 2500 bežcov na trati dlhej 345 km z Jasnej do Bratislavy. Prvý tím vyštartuje v sobotu ráno o ôsmej hodine. Väčšinou sa pobeží na asfaltových cestách 2. a 3. triedy, nebudú chýbať ani lesné cesty. Je to udalosť, ktorá je zaujímavá nielen samotným nápadom takéhoto behu ale aj zastrešením celkovej akcie po technickej stránke.

VÚB Banka je partnerom druhý rok a časť firmy sídli v Poprade. Spojenie s VÚB nie je náhodné a napriek tomu, že banka nezvykne podporovať takéto aktivity, nápad sa jej zapáčil. Rozhodli sa teda podporiť akciu nielen finančne ale aj špecializovanou aplikáciou.

Aplikácia pomáha s organizovaním tímov, budú môcť medzi sebou komunikovať iným menej praktickými spôsobmi. Kapitán sa prihlási do svojho profilu a vidí detaily o jednotlivých úsekov ako náročnosť, prevýšenie alebo dĺžku.

Nechýba sledovanie cez GPS, ktoré beží neustále na pozadí. Vďaka tomu je možné presne vedieť, kde sa bežec nachádza. Tím ho môže povzbudiť, priniesť mu vodu alebo mu iným spôsobom pomôcť. Špecialitou aplikácie je možnosť komunikovať aj tam, kde sa za iných okolností bežnými chatovacími appkami komunikovať nedá, napríklad z dôvodu obmedzení siete.

Zároveň aplikácia ukáže koľko tímov prebehne jednotlivými úsekmi. Celkovo je 35 úsekov a každý má zhruba 10 km. Aplikácia zobrazuje aktuálne miesto bežca na rebríčku oproti ostatným bežcom. Bežci môžu späť kdekoľvek chcú, hoci aj na tráve ale tento rok je zriadená telocvičňa v Komjaticiach pre tých, ktorý by chceli prístrešie alebo bolo nevhodné počasie na spanie vonku.

Operátor O2 zabezpečuje technické riešenia na webe www.odtatierkdunaju.sk a v cieli je vďaka operátorovi zobrazovanie živého prenosu z cieľovej lokality.

Aplikácia je dostupná v Google Play aj App Store.

Google Play
App Store

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.