Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Prvá várka Pilsner Urquell z rozšírenej varne plzenského pivovaru už môže vyraziť za svojimi konzumentmi. V pondelok, tj. po 5 týždňoch od slávnostného zahájenia prevádzky, jej kvalitu skontroloval starší obchodný sládok Plzeňského Prazdroja Václav Berka. Päť týždňov je totiž presne doba, ktorú pivovar na výrobu legendárneho ležiaka potrebuje.

 „Legendárny ležiak vyrábame podľa rovnakej receptúry ako v čase jeho vzniku. Kvalita a charakter nového varného zariadenia, ako aj odladenie v testoch nám zaručili, že chuť zostane zachovaná aj po rozšírení varne. Čo práve kontrola potvrdila, pivo tak môže k zákazníkom,“ hovorí Václav Berka o pive, ktoré poputuje aj na slovenský trh.

Plzeňský Prazdroj investoval do rozšírenia kapacity kvôli stále stúpajúcemu dopytu po Pilsner Urquell. Značke sa mimoriadne darí aj na Slovensku, v minulom roku dokonca stúpol jej predaj o 14%. Vďaka novej varni je spoločnosť schopná produkovať zhruba o tretinu viac než predtým, zhruba 3,5 milióna hektolitrov ročne. Z celkových nákladov takmer 10,88 milióna €, pripadla väčšina práve na rozšírenie varne. A síce o novú vystieraciu nádobu, dva medené rmutovacie kotly, scedzovaciu kaďu a mladinový kotol. Menšia časť pripadla na obstaranie desiatich nových cylindrokónických tankov, v ktorých pivo kvasí a zreje.

Značky: