Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Bose predstavuje tri nové okuliare Frames – každý kombinuje ochranu a štýl prémiových slnečných okuliarov s funkčnosťou prémiových slúchadiel v jednom revolučnom balení.

Nové Frames Tempo z pomedzi uvedených noviniek poskytujú najlepší výkon a sú navrhnuté špeciálne pre športové aktivity – ako napríklad cyklistika, beh a horolezectvo. Frames TenorFrames Soprano sú určené na každodenné použitie s vylepšeným dizajnom a akustikou oproti pôvodným okuliarom Frames. Obe využivajú technológiu Open Ear Audio™ od spoločnosti Bose a obsahujú najmenšie, najtenšie reproduktorové systémy Bose. Výsledkom je prielom v oblasti mobilného zvuku – pohlcujúci zvuk z okuliarov.

Nové Frames Tempo, Frames Tenor a Frames Soprano majú polarizačné šošovky, blokujú až 99% UV lúčov a vyzerajú a fungujú ako ostatné  slnečné okuliare na svete pre vonkajšie športy a denné nosenie. Unikátny reproduktorový systém Bose je vtesnaný do tenkých ušníc okuliarov a to bez viditeľných skrutiek, švov alebo perforácií. Elektroniku nevidíte a ani ju necítite, až kým ich nezapnete. Potom sa okuliare transformujú a bezdrôtovo sa pripoja k vášmu telefónu, aby mohli streamovať hudbu, prijímať a uskutočňovať hovory. Vďaka exkluzívnej technológii Bose je ich zvuk bohatší a jasnejší ako v prípade predchádzajúcich modelov. S reproduktorovým systémom presne nasmerovanými na vaše uši je počúvaný obsah alebo konverzácia izolovaná v zvukovej bubline, ktorú môžete počuť len vy, ale ostatní nie.

Športové slnečné okuliare Frames Tempo

Frames Tempo nanovo definuje športové slnečné okuliare – úplne limituje ich obmedzenia. Sú vyrobené z TR90 (TR90 je termoplastický materiál, ktorý je neuveriteľne odolný, pružný a ľahký), vďaka čomu sú odolné, ľahké a flexibilné, aby odolali extrémnym teplotám a extrémnemu zaťaženiu. Ich nosové opierky majú tri rôzne tvary pre správne držanie, aby sa zabránilo skĺznutiu po tvári. Počas maratónov a triatlonov, na vode, v teréne alebo pri vysokých rýchlostiach sa nehýbu, netrasú ani neposúvajú.

Frames Tempo a jeho audio systém je technický fenomén a produkuje najvyššiu vernosť z pomedzi nových Frames. V každej ušnici je zabudovaný 22 mm širokopásmový reproduktor, ktorý hrá hlbšie a hlasnejšie – dostatočne hlasno na jazdu na bicykli aj rýchlosťou 40 kilometrov za hodinu – a stále ste schopný počuť premávku, tréningových partnerov a podobne.

Frames Tempo sú navrhnuté tak, aby sa zmestili pod väčšinu ochranných prilieb. Sú odolné proti potu, poveternostným vplyvom, poškriabaniu a rozbitiu. Majú výdrž batérie až 8 hodín a dobiť ich môžete vďaka priloženému nabíjaciemu káblu typu USB-C. Okuliarové sklá sú polykarbonátové s priepustnosťou viditeľného svetla 12%. K dispozícii sú tiež voliteľné sklá: Road Orange má 20% VLT (visible light transmission) sklá, ktorý redukujú oslnenie od reflexných povrchov, ako je voda a sneh; Trail Blue má 28% VLT, ide o sklá, ktoré zvyšujú kontrast a rozlíšenie za jasných slnečných podmienok; Twilight Yellow má 77% VLT, sklá určené na použitie za súmraku.

Frames Tenor a Frames Soprano

Prvé okuliare Bose Frames ohromili priemysel aj majiteľov – a nové Frames Tenor a Frames Soprano sú lepšie takmer vo všetkých smeroch.

V obidvoch prípadoch bol každý uhol, materiál a komponent starostlivo vybraný a zručne vyrobený pre vyššiu kvalitu, vylepšený vzhľad a najvyššie pohodlie. Ich vylepšený dizajn skrýva všetku elektroniku vrátane dvoch 16 mm reproduktorov. To, čo nosíte a vidíte, sú nádherné slnečné okuliare – od presného vyváženia hmotnosti na hlave a odporu v pántoch, cez krivky mostíka a povrch s ultravysokým leskom.

Ale to, čo počujete, je rovnako pôsobivé. Frames Tenor a Frames Soprano majú znateľne lepšiu basovú odozvu, takže skladieby sú reprodukované s väčšou hĺbkou a detailmi.

Tenor a Soprano sú odolné voči poškriabaniu a rozbitiu. Predĺžená je aj výdrž batérie a to až na 5,5 hodiny. Ich sklá je možné ľahko meniť, na výber sú rôzne možností: Mirrored Blue and Silver pre Tenor, Rose Gold a Purple-fade pre Soprano.

Lepšie snímanie hlasu, ekvalizér hlasitosti, ľahké ovládanie

Frames Tempo, Frames Tenor a Frames Soprano obsahujú pokročilé snímanie hlasu. Systém s jedným mikrofónom bol nahradený mikrofónovým poľom, ktoré efektívne filtruje váš hlas pred vetrom, hlukom a inými rozhovormi v okolí. Vďaka tomu je váš hlas pre všetkých s kým volaté oveľa zrozumiteľnejší. A to aj vtedy ak zadávate príkazy vášmu hlasovému asistentovi (podporované sú Amazon Alexa, Google Assistant)

Aby ste počuli všetku svoju hudbu na akejkoľvek hlasitosti, používajú nové okuliare vylepšený ekvalizér optimalizovaný pre hlasitosť. Zmeniť hlasitosť hudby je ľahké pomocou integrovaného dotykového ovládania – stačí posúvať prst dopredu alebo dozadu po pravom ramene okuliarov. Všetky ďalšie bežné príkazy je možné realizovať pomocou klepnutí na multifunkčné tlačidlo. Pre ďalšiu funkčnosť a softvérové aktualizácie využívajú okuliare aplikáciu Bose Music, ktorá je dostupná na platformách iOS a Android.

Okuliare Frames Tempo, Frames Tenor a Frames Soprano sa pripájajú k prvým okuliarom Frame Alto a Frames Rondo, ktoré boli predstavené v roku 2018.

Všetky uvedené modely sa budú predávať za 279€. Dostupnosť na slovenskom trhu sa očakáva v priebehu prvej polovici októbra.

Značky: