Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Luxusná milánska módna štvrť Quadrilatero della moda predstavuje ideálne prostredie pre prezentáciu módnych a luxusných kreácií.

Preto neprekvapí, že hostila odhalenie projektu Sky is the limit, ktorý sa zrodil zo spolupráce BMW a Alcantara. Tento jedinečný výtvor vychádza z prvého vysokovýkonného športového automobilu od BMW M GmbH s pohonom M HYBRID. Kreatívny projekt sa inšpiroval dualizmom hodnôt medzi dynamikou a exkluzivitou a luxusom prostredia, vytvoreným hrou medzi kontrastom čiernej a bielej farby exkluzívneho materiálu Made in Italy.

Kreatívna spolupráca so spoločnosťou Alcantara na projekte Sky is the limit priniesla do vozidla nádych toho najlepšieho z talianskej remeselnej tradície. Všetky vonkajšie a vnútorné povrchy automobilu, vrátane zadnej časti M Lounge, pokrýva materiál Alcantara.

Použitie Alcantary na exteriéri vozidla predstavuje nezvyčajnú inováciu. Dizajnéri použili čiernu farbu Alcantara, ktorú používa automobilka BMW a s precíznym remeselným spracovaním a zameraním na detail ním pokryli povrch karosérie. Vznikol tak matný efekt, ktorý kontrastuje s lesklými čiernymi lištami. Vychádzajú z pútavých geometrických tvarov modelu BMW XM a do extrovertného vzhľadu vozidla prinášajú osobitnú vizuálnu bohatosť.

Interiér podčiarkuje a umocňuje dualizmus BMW XM. Priestor pre cestujúcich vpredu pokrýva čierna Alcantara BMW, ktorá sa nachádza na sedadlách a na obložení ľavých dverí, čo vyjadruje dynamiku a športové zameranie typické pre značku. Zároveň vytvára veľmi obklopujúci efekt kokpitu.

Detaily športového štýlu podčiarkuje krížové prešívanie v červenej, modrej a svetlomodrej farbe M čalúnenia BMW a čierne čalúnenie Alcantara s prešívaním v rovnakej farbe ako volant a hlavica radiacej páky s vytlačeným logom M. Ich čalúnenie Alcantarou má jasne danú funkciu, ktorá presahuje estetiku. V skutočnosti ide o dva kontaktné body s rukami vodiča, ktoré musia poskytovať pohodlie a pri športovej jazde účinný úchop.

Zadné sedadlá sa odeli do ľadovo bielej farby Alcantara, aby vytvorili luxusné a exkluzívne prostredie, ktoré pripomína elegantnú obývačku. Stredová lakťová opierka zadných sedadiel ukrýva priehradku na fľašu a dva poháre. Pre maximálne pohodlie hostí na zadných sedadlách vznikli dva malé doplnkové vankúše z alcantary ľadovej farby zdobené rovnakým vzorom ako obloženie dverí a strop.

Aj strop pokrýva ľadovo biela alcantara s digitálnou potlačou s efektom farebného prechodu. Asymetrické prostredie v kontrastných farbách zdôrazňuje vyššie spomínaný dualizmus typický pre značku BMW.

Obloženie dverí, palubná doska, stredový tunel, sedadlá a vankúše dostali nové a exkluzívne spracovanie s motívom získaným laserovým vyrezávaním a s modrým podkladom. Laserové vyrezávanie zvýrazňuje aj motív s farbami talianskej vlajky vložený ako pokračovanie vzoru, ktorý podčiarkuje, že ide o projekt Made in Italy.

Alcantara zvyšuje vlastnosti extrémneho športového ducha a ľahkosti, čím jazdcovi zaručuje optimálnu priľnavosť potrebnú pre športovú jazdu, vynikajúce pohodlie a bezkonkurenčnú odolnosť voči opotrebovaniu. A to aj bez straty jedinečného zmyslového zážitku, ktorý spája materiál príjemný na dotyk s vizuálnou eleganciou.

Značky: