Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Na festivale Comic-Con sa predstavil Rapture – nová značka herného príslušenstva. Tá dopĺňa širokú ponuku hráčskej jednotky Alza.sk o rad herných stoličiek a stolov, myši, klávesnice či držiaky na monitory. Firma tak vychádza v ústrety rastúcemu dopytu hráčov po kvalitnom a dostupnom vybavení pre lepší zážitok pri každodennom aj príležitostnom hraní.

Na najväčšom festivale popkultúry v Česku, Comic-Con Prague, predstavila Alza.sk novú privátnu značku Rapture. Ponuka najväčšieho slovenského e-shopu sa tak rozširuje o herné príslušenstvo, ako sú špeciálne stoličky a stoly, klávesnice, myši či držiaky na monitory a volanty. To všetko v typicky hráčskom dizajne s dôrazom na kvalitu, ergonómiu, odolnosť a zo špičkových komponentov. Portfólio Rapture sa bude ďalej rozširovať v priebehu roka, už teraz však ponúka periférie a ďalšie plne kompatibilné a dizajnovo zladené vybavenie s ideálnym pomerom ceny a kvality.

„Gaming patrí na Alza.sk medzi dlhodobo úspešné a dynamicky rastúce segmenty,“ povedal Ondřej Hnát, obchodný riaditeľ Alza.sk a dodal: „Pandémia záujem o hranie hier ešte zvýšila, preto sme chceli hráčom dať možnosť nakúpiť na Alze kvalitné špecializované vybavenie, ktoré je určené na hranie nielen dizajnom, ale hlavne parametrami, ktoré transparentne uvádzame pri všetkých produktoch.“ Len v minulom roku zákazníci na Alze nakúpili hry, konzoly, herné PC či notebooky a špeciálne hráčske periférie za viac ako 4 miliardy českých korún.

„Rapture, rovnako ako všetok ostatný značkový tovar vyrábaný priamo Alzou, odráža našu filozofiu: Tvoríme iba produkty, ktoré by sme si sami kúpili domov, z ktorých sme nadšení a na ktoré sme bezo zvyšku hrdí,“ vysvetlil Jan Rajdl, Business Development Manager pre privátne značky. „Vďaka tomu, že máme kontrolu nad celým výrobným procesom, od dizajnu výrobku až po jeho obal, môžeme ponúkať presne také výrobky, ktoré na trhu chýbajú alebo sú cenovo neatraktívne, ale z vlastnej skúsenosti a zákazníckej spätnej väzby vieme, že ich naši zákazníci hľadajú,“ doplnil.

Pohodlné hranie pre každého

Už vo februári pridala Alza, zatiaľ v Českej republike, do svojej rodiny privátnych značiek vlastný rad notebookov. V prvej vlne boli predstavené tri modely, z toho jeden čisto gamingový. Ďalších päť modelov pre herných nadšencov firma pridá v najbližších týždňoch. V ponuke bude niekoľko konfigurácií v rôznych cenových kategóriách, vyberú si z nich teda nároční užívatelia aj hráči s obmedzenejším rozpočtom.

Alza notebooky, rovnako ako nová gamingová značka Rapture, nadväzujú na zákaznícky úspech Alza PC, ktorých predaje vlani medziročne stúpli o takmer 50 % na viac ako 21 000 kusov. Na prvých troch miestach najpredávanejších herných PC sa v roku 2021 umiestnili modely Alza GameBox Core RTX3060 Ti+, Alza GameBox Core RTX3070 a Alza Gamebox Ryzen RTX3070. Celkový obrat sekcie gamingu prekonal 4 miliardy, čím sa zaradila medzi obratovo najväčšie segmenty Alzy.

Kolekcia stoličiek Rapture aktuálne zahŕňa sedem modelov rôznych konštrukcií. Každý hráč si tak môže vybrať variant, v ktorom sa bude pohodlne sedieť a hrať práve jemu. K dispozícii sú ako kreslá navrhnuté pre drobnejších mladších hráčov s nosnosťou do 100 kilogramov, tak tie z opačného spektra, vhodné aj pre urastených jedincov so širokými opierkami chrbta a podrúčkami nastaviteľnými nielen výškovo, ale aj do strán, hĺbkovo a uhlovo. Vyberať je možné z verzií potiahnutých umelou kožou, s perforáciou v častiach sedadla pre lepšie odvetrávanie alebo s textilnými segmentmi. Ceny herných stoličiek a kresiel Rapture začínajú na 161 eurách.

Žiadny hráčsky kút nie je kompletný bez poriadneho gamingového stola, ktorý pojme všetko od herného stroja, cez monitory aj ostatné periférie, a pritom ponúkne dostatočnú ergonómiu. Rapture aktuálne ponúka tri modely v čiernom alebo červeno-čiernom prevedení v cenách od 149 eur. Samozrejmosťou sú u nich výškovo nastaviteľné nohy, organizéry káblov, držiaky na pitie či háčik na slúchadlá. Model Aurora navyše ponúka aj štýlové, na našom trhu pomerne unikátne RGB podsvietenie.

Ostatné príslušenstvo Rapture ponúka herné myši, klávesnice, podložky a držiaky na monitory.

Privátne značky od Alzy sa tešia veľkej obľube, ich predaje sa za minulý rok zdvojnásobili a stali sa miliardovým tovarovým segmentom. Okrem elektroniky už ponúkajú napríklad domáce potreby, sušené plody alebo vybavenie na voľný čas.

Značky: