Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Máte dom so záhradou a už roky počúvate od detí či manželky, že by chceli mať poriadny bazén?

Ak ste sa tento rok rozhodli splniť svojej rodine sen, pred letnou sezónou ešte stíhate, konať by ste však mali rýchlo. Zistite, nad čím sa okrem samotného bazéna a súvisiacej techniky ešte oplatí popremýšľať.

Hovorí sa, že najlepším obdobím na plánovanie výstavby zapusteného bazéna je práve zima. Napriek tomu, že jar už klope na dvere, stále ste nič nezmeškali. Ak ste už mali možnosť vyskúšať bežné nafukovacie bazény a potrebujete niečo väčšie, je načase pripraviť si rozpočet a osloviť odborníkov. Ešte predtým by ste si ale mali ujasniť vaše požiadavky, aby ste potom mohli aj lepšie porovnať jednotlivé ponuky.

BazénZdroj: elements.envato
Bazén

Nadzemný alebo zapustený?

Jedným z prvých rozhodnutí je výber medzi nadzemným či zapusteným bazénom. Nadzemné bazény sa podobajú bežným nafukovacím bazénom, no sú o niečo odolnejšie, najmä ak majú kvalitnú rámovú konštrukciu. Výhodou je, že nadzemné bazény sa dajú rýchlo postaviť a spravidla si nevyžadujú úpravy terénu. Zásadnou nevýhodou však môže byť narušenie vizuálneho dojmu zo záhrady a tiež málo priestoru na kúpanie pre viac ako jednu osobu.

Výhody zapustených bazénov sú teda zrejmé, treba si však pripraviť trošku väčší rozpočet. Na strane druhej, ide o trvácne riešenie, ktoré si do sýtosti užijete každé leto. Z pohľadu vyhotovenia sú zvlášť obľúbené prvotriedne fóliové bazény, ktoré vydržia a ich realizácia je pomerne rýchla. Odborníci vám poradia, aký skelet bazéna si vybrať a na tento skelet sa následne aplikuje bazénová fólia. Takéto riešenie bazéna je pritom veľmi trvácne popri minimálnych nárokoch na údržbu. Napokon, ak by ste si s ohľadom nového bazéna s niečím nevedeli dať rady, stačí sa obrátiť na https://www.bazenservis.sk/.

BazénZdroj: elements.envato
Bazén

Keď nejde len o bazén

Ak sa rozhodnete pre zapustený bazén, dobre si tiež rozmyslíte, ako upravíte jeho okolie. V tomto prípade máte tiež viacero možností, ako vytvoriť oddychové a pochôdzne plochy v okolí bazéna. Zvoliť môžete kamennú dlažbu s protišmykovou úpravou, o niečo lacnejšou a nemenej kvalitnou voľbou sú wpc dosky, teda dosky z drevoplastu. Vyhotovená môže byť nielen terasa z wpc dosky, ale rovnako dobre aj plochy v okolí bazéna, keďže týmto doskám neprekáža voda, sú protišmykové a veľmi odolné. Všetky príklad použitia drevoplastových dosiek si napokon môžete pozrieť aj sami na https://www.wpcterasa.sk/.

BazénZdroj: elements.envato
Bazén

Značky: