Toto sú jednoduchšie konštruované slúchadlá s dobrým zvukom.

Presne takto na nás od počiatku testovania pôsobil tento model. Sú výlučne bezdrôtové a zároveň sa dajú použiť ako handsfree. Na jednoduchšie párovanie sa nám páčila prítomnosť NFC technológie na ľavej mušli.

Model ZX220BT sa hodí aj na cestovanie, pretože má mušle sklápateľné do vodorovnej polohy. Spojovací most je z plastu, konštrukcia je vlastne kompletne z plastu. Je dostatočne pevná a  podľa nás má silnejší prítlak. Polstrovanie je jemné, no vzhľadom na uchytenie k mostu sme pociťovali vyšší tlak na hornú časť ucha.

Spojovací oblúk nemá žiadnu výplň, v praxi nám to neprekážalo. Nevytvára sa tak ďalší tlakový priestor a plochá plastová konštrukcia bude jemne kopírovať hlavu.

Ovládanie slúchadiel je na pravej mušli. Je tu tlačidlo na pozastavenie hudby a prijatie hovoru a jedno dvojité tlačidlo na ovládanie hlasitosti. Tým, že je konštrukcia takpovediac holá, vidíte spojovacie káble medzi mušľami. Na pravej mušli je zároveň nabíjací konektor microUSB.

Zvuk

Slúchadlá sa nám zapáčili svojou čistotou v oblasti stredov a výšok, hoci výšky mohli byť zreteľnejšie. Menič má priemer 30 mm, čo je viac-menej záruka reprodukcie s dobrým pokrytím širšieho spektra. Dynamika nízkych tónov mohla byť lepšia. V niektorých prípadoch sme badali tvrdšie podané tóny. To je rozdiel oproti slúchadlám ako napríklad MDR-1000X, ktoré mali vynikajúcu dynamiku zvuku. Tiež sú ale cenovo inde.

Vzhľadom na cenu, ide v prípade MDR-ZX220BT o dobrú voľbu pre kvalitný zvuk. Na prítlak sa dá zvyknúť a počas chôdze budú pevne držať na hlave. Nešmýkajú sa ani pri kývaní hlavou. Nevýhodou môže byť mierne presakovanie reprodukcie von zo slúchadiel.

Hodnotenie

+ optimálny zvuk, hmotnosť, mušle s otočením o 90°
– jednoduchšia konštrukcia, menšia dynamika basov

Zapožičal: Sony Slovakia
Cena: 79,79 EUR

Verdikt

Sony MDR-ZX220BT sú bezdrôtové slúchadlá a nemajú na rozdiel od Sony MDR-1000X možnosť káblového prepojenia. Ich konštrukcia je jednoduchšia, no pri tejto cene s nimi neurobíte chybu.

Parametre a hodnotenie:

Názov modelu / Technické parametreSony MDR- ZX220BT
TypBluetooth
Veľkosť meniča [mm]30
Odhlučnenie od okoliakonštrukciou
Funkcia handsfreeáno
Frekvenčný rozsah [Hz]20 ÷ 20 000
Typ konektoranemá
Výdrž akumulátora [hod.]8
Skutočná hmotnosť [g]135
Hodnotenie
Vlastné odhlučnenie4/5
Odhlučnenie od okolia3/5
Kvalita reprodukcie3/5
Pomer cena / výkon4/5
Cena [EUR s DPH]79,79

Tento článok vyšiel aj v tlačenom januárovo-februárovom vydaní TOUCHIT č. 1-2/2017, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Recenzia Sony MDR-XB80BS: Atypické slúchadlá s uchytením okolo ucha

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.