Funkčnosť novej stratégie budeme vidieť až pri uvádzaní ďalších smartfónov a ostatných produktov tejto značky.

Samsung mení dohodu o mlčanlivosti v snahe zastaviť úniky informácií. Podobne ako väčšina ostatných veľkých firiem v odvetví mobilných technológií, aj Samsung už dlho bojuje s predčasnými únikmi informácií alebo fotiek svojich chystaných produktov. Často však išlo o riadené úniky a nepovažovali sme to za narušenie tajomstva. Firmy to robia cielene a je to pre ne nová forma marketingu. Nie vždy ale o takýto marketing stoja.

Podľa webu Phone Arena to bol prípad takmer všetkých produktov predstavených 11. augusta vrátane Galaxy Z Fold3, Galaxy Z Flip3 alebo Galaxy Buds2. Samsung od začiatku tohto roka posiela varovné listy všetkým médiám, ktoré takéto úniky šíria a porušujú autorské práva pri šírení uniknutých obrázkov. Bežne je pokuta za zverejnenie akýchkoľvek informácií skôr ako je v dohode spoplatnené na 10 000 eur. Suma sa môže líšiť v závislosti na krajine. My sami takéto dohody podpisujeme, ak dostaneme do redakcie produkt ešte pred jeho oficiálnym uvedením alebo máme k dispozícii materiály na stiahnutie.

Stratégia, ktorú Samsung vypracoval, je nová dohoda o zachovaní dôvernosti najmä pre jeho partnerov z radov výrobcov polovodičov a iných súčiastok. Revidovaná dohoda zahŕňa zákaz pre nových zamestnancov pracovať na výrobe súčiastok Samsungu a tiež vyžaduje, aby bol Samsung informovaný vždy, keď zamestnanec opustí niektorého z jeho partnerov a do jedného roka odíde pracovať ku konkurencii.

Nie všetko je nové a obmedzovanie zamestnancov Samsungu ísť pracovať ku konkurencii je zavedený scenár, teraz sa však zákaz rozšíril o partnerov tejto značky. Firma hrozí za porušenie ktorejkoľvek z týchto dvoch klauzúl vysokou pokutou. Tá sa začína na ekvivalente 85 000 dolárov a zvyšuje sa podľa okolností.

Nové zmluvy sa nevzťahujú na všetkých partnerov Samsungu, ale len na tých, ktorí sa priamo podieľajú na výrobe polovodičov a iných technických komponentov. Patria sem niektoré japonské spoločnosti a juhokórejské dcérske spoločnosti medzinárodných korporácií, ako uvádza magazín The Elec.

Väčšina spoločností v Južnej Kórei a Japonsku, ktorým Samsung predložil zmluvu, súhlasila s jej podpísaním bez problémov, na rozdiel od iných krajín, ktoré v súčasnosti zrejme podávajú sťažnosti na prísnosť nových podmienok. Je pravdepodobné, že to všetko súvisí s nedávnym rozchodom Samsungu so spoločnosťou Mujin Electronics, bývalým partnerom firmy, ktorý bol prichytený pri pokuse o únik technologických tajomstiev Samsungu pre konkurenčnú čínsku spoločnosť.

Zdroj: Phone Arena

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.