Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Slovenská private equity spoločnosť Sandberg Capital kupuje minoritný podiel v  slovenskom lídrovi v oblasti outsourcingu IT špecialistov – TITANS freelancers. Ide o prvú investíciu v rámci druhého fondu Sandberg Capital, ktorý vznikol v januári 2021.

Sandberg Capital, prostredníctvom fondu Sandberg Investment Fund II, získal podiel v najväčšej slovenskej outsourcingovej spoločnosti poskytujúcej IT kapacity. Fond nadobudol v spoločnosti TITANS freelancers minoritný podiel, majoritu si ponechávajú jej zakladatelia Róbert Dusík a Marek Greško. Obaja, spolu so súčasným manažmentom, budú firmu riadiť aj naďalej.

„Naším dlhodobým cieľom je investovať do úspešných spoločností, ktoré majú medzinárodné ambície. Zakladateľom, Marekovi a Robovi, sa podarilo vybudovať úspešnú firmu na Slovensku. Veríme, že vďaka nášmu partnerstvu bude TITANS freelancers ešte dynamickejšie rásť a zároveň sa presadí aj v zahraničí,“ povedal Michal Rybovič, partner Sandberg Capital. Podľa jeho slov nedostatok odborníkov v IT sektore bráni firmám vo výraznejšom raste a v plnení strategických cieľov.

„Spolupráca so Sandbergom nám dáva šancu ponúkať ešte kvalitnejšie a technologicky rozmanitejšie služby a napredovať rýchlejšie ako dosiaľ. Spoločne chceme vybudovať stabilnú nadnárodnú firmu, ktorá bude schopná freelancerom poskytnúť ešte širšie možnosti pôsobenia na projektoch u zákazníkov v rámci CEE. Na túto výzvu sa veľmi tešíme a je pre nás významným krokom vpred,“ uviedol spoluzakladateľ TITANS freelancers Marek Greško.

Spoločnosť TITANS freelancers vznikla v roku 2013 a v priebehu nasledujúcich rokov sa stala s tržbami viac ako 10 miliónov eur lídrom na slovenskom trhu. Jej typickým zákazníkom sú spoločnosti s vlastným IT tímom, ktoré potrebujú dočasne posilniť kapacitu na realizáciu svojich IT projektov. Medzi klientov TITANS freelancers patria renomované domáce i zahraničné spoločnosti, dosah má až na 11-tisíc IT špecialistov.

„TITANS freelancers je najúspešnejšou spoločnosťou a jednotkou na domácom trhu v novom a rýchlo sa rozvíjajúcom odvetví. Prepája dopyt a ponuku po IT špecialistoch a klientom urýchľuje, zjednodušuje, a tým aj zefektívňuje ich nábor. Na druhej strane IT špecialistom zabezpečuje pôsobenie na zaujímavých projektoch doma i v zahraničí, ku ktorým by sa bez pomoci TITANS často nevedeli dostať,“ povedal Matej Klenovský, investičný manažér fondu Sandberg Capital, ktorý riadil celý proces akvizície.

„Sme presvedčení, že vďaka spojeniu nášho viac než osemročného know-how s investičnými a projektovými skúsenosťami Sandbergu dokážeme celý sektor IT outsourcingu posunúť na vyššiu úroveň. Víziu, odhodlanie a chuť máme rovnaké,“ spresnil víziu Róbert Dusík, spoluzakladateľ TITANS.

Pre Sandberg Capital je to vôbec prvá akvizícia do ich druhého fondu s objemom viazaného kapitálu 109 miliónov eur. Nový fond pritom vznikol len v januári tohto roka a investovali doň primárne inštitucionálni investori vrátane jedného z najväčších európskych investorov – European Investment Fund. Sandberg Capital na slovenskom trhu pôsobí od roku 2014. Vo svojom prvom fonde spravuje aktíva s hodnotou viac ako 250 miliónov eur v oblastiach IT, telekomunikácie, poľnohospodárstvo, vzdelávanie a maloobchod. Vytváranie a spravovanie tuzemských a zahraničných alternatívnych investičných fondov vykonáva s povolením od Národnej banky Slovenska.

Predávajúcich, spoločnosť TITANS freelancers, počas transakcie zastupovali finanční a právni poradcovia z PwC pod vedením Pavla Pravdu, kupujúci, Sandberg Capital, spolupracoval s KPMG a s advokátskou kanceláriou Barger Prekop.

Obe strany sa dohodli, že hodnota a detaily transakcie nebudú zverejnené.

Značky: