Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Kalifornská spoločnosť so slovenskými koreňmi sa zameriava na vývoj platformy pre inteligentné prieskumy trhu. Teraz získala nové finančné zdroje na rozvoj produktu a tímu.

GroupSolver, softvérová firma sídliaca v kalifornskom San Diegu a v Košiciach, získala v investičnom kole vedenom private equity fondom Eterus Capital čerstvý kapitál. Aktuálneho kola sa zúčastnili aj ostatní existujúci investori, venture capital fond Neulogy Ventures, americké združenie anjelských investorov Tech Coast Angels a spoluzakladateľ GroupSolveru Rastislav Ivanič.

Celkový objem investičného kola dosiahol 2,5 milióna dolárov. Silný dopyt od existujúcich investorov spoločnosti umožnil upísať celý získavaný objem interne.

GroupSolver vyvinul cloud platformu, ktorá dokáže unikátnym spôsobom spracovať odpovede
z marketingových prieskumov. Vďaka použitiu umelej inteligencie im vie porozumieť a premeniť ich na cenné dáta. Softvér je založený na kombinácii algoritmu strojového učenia a crowdsourcingu, teda metódy zberu odpovedí od množstva ľudí. Následnou syntézou sa reakcie respondentov vyhodnocujú a organizujú do kľúčových poznatkov. Klienti tak prostredníctvom softvéru dostávajú odpovede na dôležité otázky, ktoré bežne zostávajú skryté v záplave dát. Platformu GroupSolveru využívajú významné spoločnosti ako Amazon, Adidas, Google, Lenovo či Twitter.

„Odvetvie zamerané na prieskum trhu postupne prijíma inovatívne technológie. Sme radi, že na tomto trende budujeme náš úspech. Chceme, aby pre zákazníkov, ktorí plánujú prieskum trhu, bola prvou voľbou naša firma. Zároveň oceňujeme, že investori vnímajú naše ambície podobne. Aktuálne úspešné kolo money raisingu je toho dôkazom, “ hovorí Rastislav Ivanič, spoluzakladateľ a CEO GroupSolveru. Podľa Ivaniča majú nové kvalitatívne a kvantitatívne metódy spracovania dát z prieskumov s pomocou umelej inteligencie veľkú budúcnosť.

„Pri aktuálnom investičnom kole sme sa zhodli na tom, že GroupSolver je skvelý kandidát na rýchlejší rast
a spustenie nových aktivít. To by malo pozitívne ovplyvniť jeho hospodárske výsledky už v tomto roku, čím spoločnosť získa významnú pozíciu na trhu pre svoje ďalšie strategické zámery,“
vysvetľuje Boris Kostík, investičný riaditeľ fondu Eterus Capital. Investičný fond zároveň stanovil jasné parametre transakcie a dohodol sa na rozdelení podielov medzi investormi.

„Poznáme spoločnosť aj Rasťa, CEO a spoluzakladateľa. Našou misiou je podporovať úspešných foundrov a keďže v GroupSolveri vidíme veľký potenciál, rozhodli sme sa vložiť dodatočný rastový kapitál v momente, kedy je tím GroupSolveru pripravený rast akcelerovať. Veríme, že sa chopí tejto príležitosti a splní svoje strategické ciele,“ dodáva Matej Hodek, investičný manažér fondu Eterus Capital.

Kapitál GroupSolver použije najmä na stavbu nového komunikačného a predajného konceptu a ďalší vývoj produktu.

Značky: