Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Firmy, ktoré uspeli vo výzvach Úradu podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu (ÚPVII), vo štvrtok oficiálne ukončili akceleračný program Innovation Leaders Open Gate v izraelskom Tel Avive.

Spoločnosti dostali príležitosť predstaviť inovatívne riešenia pred odbornou porotou, investormi a zástupcami médií. Zároveň sa uchádzali o finančné zdroje od zástupcov izraelských fondov.

Slovenské firmy zavŕšili intenzívny dvojmesačný akceleračný program podujatím tzv. Demo Day. Podnikatelia predstavili svoje riešenia a inovácie priamo pred investormi, s ktorými môžu vytvoriť obchodné partnerstvá. Ide o šancu stať sa z lokálneho hráča globálnym. Som rád, že mladým slovenským podnikateľom ju dal práve náš úrad,“ uviedol Richard Raši.

Podporené projekty šiestich slovenských firiem v oblastiach priemysel 4.0, kybernetická bezpečnosť a biotechnológie boli súčasťou podpory experimentálneho vývoja a inovácií realizovanej ÚPVII. Tá je zameraná na budovanie verejno-súkromných partnerstiev.

Riaditeľ programu Innovation Leaders Open Gate Shibetz Cohen je na slovenské firmy veľmi hrdý, no podľa neho je už len na šikovnosti ich predstaviteľov, ako zužitkujú získané vedomosti a zapracujú ich do svojich podnikateľských plánov. „Demo Day sa nesie v spojení dobrých nápadov a investorov do jedného celku tak, aby to prinieslo výhody a úspech pre obe strany,“ uviedol Shibetz Cohen.

Okrem podporených firiem sa na Demo Day zúčastnili aj mladí študenti zo Strednej priemyselnej školy techniky a dizajnu v Poprade. Tí dostali šancu predstaviť svoj projekt „Zabudnuté deti v aute“ pred odbornou porotou. Ich nápad reaguje na prípady zabudnutých detí v autách a chce predísť podobne nešťastným prípadom pomocou špeciálneho čipu.

Značky: