Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Sony inovuje značku BRAVIA, ktorú nesú produkty určené na sledovanie filmov a obohacuje tak dokonalý zážitok z domáceho kina.

Vďaka rozšíreniu streamovacích služieb si sledovanie filmov v pohodlí domova získava stále väčšiu obľubu. Široká škála produktov Sony, ako sú digitálne filmové kamery, profesionálne monitory a profesionálne slúchadlá, je často využívaná profesionálmi z oblasti filmovej produkcie. To spoločnosti umožňuje hlboko porozumieť filmovému priemyslu a zámerom filmárov a tvorcov obsahu.

Nová BRAVIA ešte viac umocňuje realistický pocit z filmového obsahu a prináša vynikajúcu kvalitu obrazu a zvuku v domácich podmienkach, takže vám budú filmy pripadať rovnako úžasné ako na veľkom plátne. Zjednotením televízorov, soundbarov a ďalších technológií pre domáce ozvučenie pod jednu značku chce spoločnosť Sony umožniť zákazníkom, aby si na jednom mieste mohli vychutnať dokonalý filmový zážitok v podobe oslnivej kvality obrazu a pôsobivého zvuku tak, ako to zamýšľali tvorcovia filmov. Zhodné funkcie a dizajn televízorov BRAVIA a produktov domáceho audia BRAVIA Theatre uľahčujú zákazníkom výber a kombináciu kompletného balíčka domácej zábavy pre výnimočný filmový zážitok.

Kino prichádza domov so značkou BRAVIA

BRAVIA Theatre: pohlcujúci kinematografický zvuk na sledovanie filmov v domácom prostredí

Spoločnosť Sony má jedinečné a rozsiahle skúsenosti v oblasti filmového priemyslu, od výroby profesionálnych kamier a monitorov až po filmovú produkciu a distribúciu. Na základe týchto skúseností sa spoločnosť so svojim novo predstaveným radom produktov pre domáce ozvučenie BRAVIA Theatre zamerala na rozdiely medzi prostredím na sledovanie filmov v kine a doma a pracuje na rôznych iniciatívach, ktorých cieľom je poskytnúť rovnaký pohlcujúci zvuk ako v kine tak aj v domácom prostredí. Akustika kina je precízne navrhnutá a zvuk vychádzajúci z veľkého počtu reproduktorov umiestnených na strope a stenách vytvára lokalizované zvukové pole, ktoré divákov úplne pohlcuje. S programom BRAVIA Theatre si môžete rovnaký akustický zážitok, ako v kine vychutnať aj doma.

„Spoločnosť Sony stavia na desaťročiach pôsobenia vo svete vývoja profesionálneho vybavenia na tvorbu filmov, rovnako ako v oblasti filmovej produkcie a distribúcie, a je tak v jedinečnej pozícii, ktorá jej umožňuje zúročiť bezkonkurenčné skúsenosti z oblasti filmového priemyslu, profesionálneho vybavenia a spotrebnej elektroniky vďaka priekopníckym televízorom BRAVIA a domácim audio zariadeniam BRAVIA Theatre,“ vyhlásil Yoshihiro Ono, riaditeľ divízie Home Entertainment Business Unit spoločnosti Sony Corporation. „Sme nadšení, že môžeme uviesť na trh nové televízory BRAVIA a domáce audio zariadenia BRAVIA Theatre, ktoré prinášajú nové vzrušujúce funkcie a povyšujú sledovanie filmov v domácom prostredí na novú úroveň,“ dodal Yoshihiro Ono.  

Kľúčové technológie a funkcie domácich audio produktov 2024 BRAVIA Theatre

・360 Spatial Sound Mapping[1]

Pomocou patentovanej technológie 360 Spatial Sound Mapping od spoločnosti Sony je generovaných niekoľko virtuálnych reproduktorov v miestach, kde nie sú žiadne skutočné fyzické reproduktory, napríklad hore alebo po stranách. To umožňuje získať 360prostorový zvuk optimalizovaný pre konkrétne domáce prostredie so širokým akustickým poľom, ktoré vás obklopí zvukom z rôznych smerov a napodobňuje zážitok z kina bez toho, aby ste museli inštalovať fyzické reproduktory na strop alebo steny. Predtým bol na vytvorenie virtuálnych reproduktorov potrebný soundbar aj zadné reproduktory – s novo predstavenými modelmi BRAVIA Theatre Bar 9 a BRAVIA Theatre Bar 8 si môžete vychutnať zvuk technológie 360 Spatial Sound Mapping iba s jedným soundbarom. Aj BRAVIA Theatre Quad dokáže realizovať širší priestorový zvuk pomocou 4 tenkých reproduktorov.

・Optimalizácia zvukového poľa

Produkty BRAVIA Theatre[2] sú kompatibilné s funkciou Sound Field Optimization, ktorá automaticky upravuje a ladí jednotlivé reproduktory podľa usporiadania miestnosti a pomáha nájsť optimálne umiestnenie systému, aby ste doma zažili pôsobivý zvuk ako v kine.

・Acoustic Center Sync

Funkcia Acoustic Center Sync integruje zvukový systém, napríklad soundbar s televízorom tak, aby zvuk presne zodpovedal dianiu na obrazovke a vytvára tak atmosféru ako v kine. Reproduktory sú v kinách umiestnené priamo za plátnom, ktoré má množstvo malých otvorov. Zvuk, ktorý z neho vychádza, sa prenáša dopredu tak, aby sa dialógy a zvuky prelínali s obrazom premietaným na plátno a boli počuť zo správneho miesta. Keď sa prepoja televízory BRAVIA[3] a produkty z rodiny BRAVIA Theatre[4], spojí sa zvuk reproduktorov televízora a soundbaru čo vytvorí zážitok ako v kine, kedy sa zdá, že zvuk vychádza priamo z obrazovky televízora.

・Voice Zoom 3™

Ak skombinujete domáce audio produkty BRAVIA Theatre[5] a kompatibilné televízory BRAVIA[6], rozpozná nová funkcia Sony Voice Zoom 3[7] ľudský dialóg pomocou algoritmu umelej inteligencie a zosilní alebo zníži jeho hlasitosť, takže aj menej výrazné dialógy znejú hlasno a zreteľne.  

Voice Zoom
Voice Zoom

Nastavenie pre Voice Zoom 3 a produktový rad BRAVIA Theatre audio pripojený k televízoru BRAVIA možno ovládať pomocou novej aplikácie BRAVIA Connect (predtým Home Entertainment Connect App) bez toho, aby sa pri sledovaní filmu zobrazoval panel ponúk na obrazovke televízora[8].

・Voliteľné reproduktory

Pridaním bezdrôtového subwoofera alebo zadných reproduktorov[9] si môžete vychutnať silné hlboké basy a vylepšený priestorový zvuk. Subwoofer SA-SW5 alebo SA-SW3, ktorý je vybavený výkonným 180 mm meničom a pasívnym žiaričom a poskytuje 300 W hlboký basový zvuk, možno vďaka bezdrôtovému pripojeniu umiestniť kamkoľvek. SA-RS5 je dvojica zadných reproduktorov, ktoré majú vstavanú batériu a reproduktory s výstupom smerujúcim nahor. Reproduktory nemusia byť pripojené k zdroju napájania, čo umožňuje ich umiestnenie na rôzne miesta. Vďaka zadným reproduktorom si tiež môžete vychutnať oveľa čistejší a širší zvukový zážitok 360 Spatial Sound Mapping.

・BRAVIA Theatre U

Nový reproduktor na krk od spoločnosti Sony prináša pohlcujúci zvuk, ktorý vás obklopí. Umožní vám počúvanie pod holým nebom, pričom váš zážitok bude stále osobný. Môžete si vychutnať pohlcujúci zážitok z filmu pri vysokej hlasitosti bez toho, aby ste museli brať ohľad na svoje okolie a užívať si obklopujúci zvuk Dolby Atmos® sound po spárovaní s kompatibilnými televízormi Sony BRAVIA TV[10] s technológiou 360 Spatial Sound. Pripojte dva reproduktory BRAVIA Theatre U k jednému televízoru alebo iným zariadeniam pomocou funkcie Speaker Add. Každý divák si môže vychutnať čistý, pohlcujúci priestorový zvuk so slobodou nastavenia hlasitosti na preferovanú úroveň.

・Kompatibilné s technológiami IMAX Enhanced[11] a Dolby Atmos®:

BRAVIA Theatre Bar 9, Bar 8 a Quad podporujú nielen štandardné zvukové technológie vrátane pohlcujúceho zvuku Dolby Atmos® a DTS:X®, ale majú aj certifikáciu IMAX® Enhanced10.

IMAX:

„Sme potešení, že môžeme divákom sprostredkovať bezkonkurenčný filmový zážitok v prostredí domova aj mimo neho vďaka novým televízorom Sony s certifikáciou BRAVIA IMAX Enhanced a domácim audio produktom BRAVIA Theatre,“ uviedol Vikram Arumilli, SVP a GM, Streaming and Consumer Technology spoločnosti IMAX. „IMAX Enhanced je navrhnutý tak, aby zachoval a vylepšil víziu a zámer filmárov a rozšírená ponuka zariadení Sony prináša fanúšikom ďalšie spôsoby, ako zažiť silu IMAXu pri sledovaní niektorých z najznámejších filmov, ktoré sú na tejto platforme dostupné.“

Dolby:

„Rozprávanie príbehov je základom všetkého, čo v spoločnosti Dolby robíme,“ vysvetľuje Mahesh Balakrishnan, viceprezident divízie Consumer Entertainment spoločnosti Dolby Laboratories. „Vďaka Dolby Vision a Dolby Atmos majú tvorcovia k dispozícii širšiu sadu nástrojov, s ktorými môžu pracovať, aby diváci mohli prežívať príbehy presne podľa svojich predstáv. Vďaka kombinácii najlepšieho technického riešenia vo svojej triede od spoločnosti Sony a špičkových inovácií spoločnosti Dolby si môžu spotrebitelia na svojich obľúbených zariadeniach Sony BRAVIA a BRAVIA Theatre vychutnať skutočne filmové zážitky vo formáte Dolby.“ 

Iniciatívy na ochranu životného prostredia

Spoločnosť Sony predstavila plán ochrany životného prostredia nazvaný Road to Zero, ktorého cieľom je dosiahnuť do roku 2050 nulový dopad na životné prostredie prostredníctvom obchodných aktivít a životných cyklov výrobkov. S cieľom prispieť k naplneniu tejto vízie sa budú produkty BRAVIA a BRAVIA Theatre usilovať o inovácie, ktoré poskytnú najlepší zážitok zo sledovania s vysokou kvalitou obrazu i zvuku a prémiovým dizajnom, a zároveň prispejú k zníženiu dopadu na životné prostredie, ako je napísané nižšie.

Zníženie spotreby primárnych plastov:

Výber materiálu ovplyvňuje najmä kvalitu zvuku. Spoločnosť Sony strávila roky vývojom jedinečného recyklovaného plastu[12], ktorý je šetrný k životnému prostrediu a zároveň umožňuje vytvárať vysoko kvalitné audio produkty. Audio produkty na domáce použitie BRAVIA Theatre využívajú jedinečný recyklovaný plast, ktorý umožňuje spoločnosti Sony reprodukovať vynikajúce akustické vlastnosti a zároveň znižuje spotrebu primárnych plastov. Tkanina využívaná pri výrobe domácich audio produktov BRAVIA Theatre je recyklovaná z PET fliaš[13] . Materiál bol starostlivo vybraný s ohľadom na optimálnu kvalitu zvuku, dizajn, štruktúru a farbu.

Snaha o zabezpečenie prístupnosti

Spoločnosť Sony sa snaží svojím podnikaním prispievať k inkluzívnej spoločnosti a zlepšovať prístupnosť tak, aby jej produkty mohli používať aj ľudia s odlišnými potrebami. BRAVIA a BRAVIA Theatre vyvíjajú produkty s ohľadom na ich prístupnosť, aby si mohli filmový zážitok vychutnať všetci zákazníci bez ohľadu na zdravotné znevýhodnenie alebo vek.

Na uľahčenie nastavenia domácich audioproduktov BRAVIA Theatre[14] zrakovo postihnutým osobám je na obale vyvýšený štvorcový rámček[15], ktorý označuje QR kód aplikácie BRAVIA Connect[16], ktorý ponúka podporu čítačky obrazovky. Hmatové body na zadnom paneli BRAVIA Theatre Bar 9 a 8 označujú terminál eARC HDMI pre pripojenie k televízoru.


[1] Nieje k dispozícii pri BRAVIA Theatre U.

[2] Nieje k dispozícii pri BRAVIA Theatre U.

[3] Táto funkcia je kompatibilná s novými modelmi televízorov BRAVIA radu 9, 8, 7 i s ďalšími staršími modelmi televízorov Sony. Ďalšie informácie: https://www.sony.net/hav_faq.

[4] Okrem BRAVIA Theatre U.

[5] Okrem BRAVIA Theatre U.

[6] Modely radu BRAVIA 9, BRAVIA 8, BRAVIA 7 a BRAVIA 3 a ďalšie kompatibilné staršie modely televízorov Sony. Ďalšie informácie: https://www.sony.net/hav_faq.

[7] K dispozícii prostredníctvom chystanej aktualizácie firmvéru.

[8] Funkcia kompatibility aplikácie BRAVIA Connect vyžaduje pripravovanú aktualizácui softvéru televízora.

[9] BRAVIA Theatre Quad nie je možné pripojiť k zadnému reproduktoru. BRAVIA Theatre U nie je možné pripojiť k subwooferu alebo zadnému reproduktoru. Ďalšie informácie: https://www.sony.net/hav_faq.

[10] Modely radu BRAVIA 9, BRAVIA 8, BRAVIA 7 a BRAVIA 3 a ďalšie staršie modely televízorov Sony. Pre individuálny zážitok z Dolby Atmos® je potrebné mať kompatibilný televízor BRAVIA. Niektoré rady televízorov BRAVIA môžu vyžadovať vlastný transmiter. Ďalšie informácie: https://www.sony.net/hav_faq.

[11] IMAX Enhanced bude k dispozícii prostredníctvom chystanej aktualizácie firmvéru a vyžaduje SA-RS5 alebo SA-RS3S (pre BRAVIA Theatre 9/8) ako zadné reproduktory a SA-SW5 alebo SA-SW3 ako subwoofer.

[12] Použitie recyklovaného plastu: BRAVIA Theatre Quad / BRAVIA Theatre Bar 9: približne 55 %, Bar 8: približne 50 %, BRAVIA Theatre U: približne 40 %.

[13] Polyethylentereftalát.

[14] Okrem BRAVIA Theatre U.

[15] QR Code je registrovaná ochranná známka spoločnosti DENSO WAVE INCORPORATED v Japonsku a v ďalších krajinách/oblastiach.

[16] Je potrebná aktualizácia mobilnej aplikácie na najnovšiu verziu. Môžu sa vyskytnúť prípady, kedy hlasový záznam neprečíta obsah správne kvôli určitým funkciám alebo prvkom obrazovky.

Značky: