Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Synology dnes oznámila všeobecnú dostupnosť systému DiskStation Manager (DSM) 7.1. Systém DSM 7.1 prináša významné rozšírenie funkcií, aktualizáciu dvoch kľúčových funkcií a širokú škálu menších aktualizácii: dlho očakávanú funkciu pre kompletné zálohovanie celého systému na tej najzákladnejšej úrovni a agregáciu zdieľanej zložky, vďaka čomu má viac zariadení Synology NAS/SAN s rôznymi prihlasovacími menami prístup k rovnakej zdieľanej zložke.

“Odhadujeme, že existuje viac ako 5 miliónov aktívnych inštalácii systému DSM, ktoré sú nasadené ako privátne cloudy, zálohovacie servery, servery dohľadových systémov a ďalšie,” uviedol vedúci tímu pre správu systémov produktov Shamrock Ko. “Vďaka pevným základom vybudovaným v rámci verzie 7.0 sa teraz môžeme zamerať na zlepšovanie používateľského prostredia a riešenie konkrétnejších problémov, na ktoré narazili naši zákazníci pri každodennom používaní tejto platformy.”​

Významné vylepšenia úložiska

Systém DSM 7.1 prináša kľúčové vylepšenia prostredia správy úložiska. Zdieľanie dát medzi viacerými zariadeniami Synology NAS/SAN na rôznych miestach je teraz významne jednoduchšie. Agregácia zdieľanej zložky využíva k vytváraniu symbolických odkazov medzi zdieľanými zložkami vo viacerých jednotkách Synology funkciu SMB DFS a zobrazuje niekoľko súborových serverov Synology SMB v sieti ako jedinú veľkú zložku portálu.

Kompletná ochrana systému

Systém DSM 7.1 predstavuje kompletné zálohovanie celého systému na tej najzákladnejšej úrovni. Schopnosť vytvárať snímky a replikovať celý systém Synology vychádzajúc zo služby Synology Active Backup for Business významne skracuje hodnoty RTO (dĺžka trvania obnovy dát) v prípade kompletného zrútenia serveru. Funkcia kompletného obnovenia systému taktiež predstavuje rýchly a pohodlný spôsob nasadenia totožne nakonfigurovaných systémov.

Aktualizácia používateľského rozhrania a vylepšenie výkonu

Nové používateľské rozhranie predstavené vo verzii 7.0 bolo ďalej optimalizované konsolidáciou úloh zálohovania do praktického prehľadu. To umožňuje správcom získať presnejšie informácie o tom, čo sa v systéme práve deje a to aj v rôznych používateľských účtoch. V prípade clusterov Synology High Availability si používatelia teraz môžu prehliadať a spravovať disky v oboch systémoch z jedinej inštancie nástroja Správca úložiska, čo im uľahčuje údržbu a správu.

Čo sa výkonu týka, systém DSM už dlho podporuje ukladanie do medzipamäte typu flash, čím dochádza k cenovo výhodnému zvýšeniu výkonu náhodného vstupu/výstupu. Vďaka​ schopnosti zrýchliť niekoľko zväzkov úložiska súčasne táto nová verzia ďalej zvýši výhodnosť ukladania do medzipamäte SSD.

Vylepšenia v celom ekosystéme

Spoločnosť Synology predstavuje taktiež niekoľko významných vylepšení aplikácií a služieb:

  • Active Backup for Business: riadenie šírky pásma, rozšírenie funkcie a monitorovanie a vytváranie zostáv a podpora zálohovania systému DSM.
  • Active Insight: centralizované monitorovanie aktivity prihlasovania a stav úloh služby Hyper Backup plus funkcia dávkovej aktualizácie monitorovaných systémov.
  • Synology C2 Hybrid Share: snímky na strane serveru C2 spoločne s lokálnou správou verzií súborov ponúkanú službou Synology Drive umožňujú jednoduchšie obnovenie.
  • Directory Server: podpora radičov domény iba pre čítanie vylepšuje zabezpečenie a flexibilitu nasadenia.
  • Synology Drive: rozšírené funkcie indexovania, prepracované prostredie pre používateľov mobilných zariadení a vylepšené funkcie monitorovania a auditov.
  • MailPlus: podpora systému Virtual DSM, rozšírené možnosti správy, vylepšenia v oblasti importu a migrácie.
  • Virtual Machine Manager: vylepšenie výkonu vstupu/výstupu úložiska a funkcia QoS

Spoločnosť Synology taktiež vydáva verziu Surveillance Station 9.0, ktorá prináša významné vylepšenia použiteľnosti, správy viacerých miest, zabezpečenia a ďalších. Súčasne bude taktiež predstavená doplnková služba C2 Surveillance. Služba C2 Surveillancevyužíva k bezpečnému uchovaniu dôležitých videozáznamov v prípade fyzického poškodenia alebo krádeže zariadenia NVR funkciu duálneho nahrávania novo predstavenú v službe Surveillance Station 9.0. Ďalšie informácie k službe Surveillance Station 9.0 nájdete na tejto stránke.

Dostupnosť

Systém DSM 7.1, služba Surveillance Station 9.0 a ďalšie aplikácie pre systém DSM sú všeobecne dostupné a už sa nasadzujú do systémov Synology.

Systém SRM 1.3 bol predstavený spoločne so smerovačom RT6600ax a v treťom štvrťroku 2022 bude nasadený aj do starších smerovačov Synology.

Základné informácie o spoločnosti Synology Spoločnosť Synology, ktorá je priekopníkom v oblasti správy dát, neprestáva inovovať a prispôsobovať sa neustále vyvíjajúcim technológiám. Znovu a znovu prináša nové možnosti, medzi ktoré patria najmä riešenia pre dátové úložiská, zálohovanie, spolupráca na súboroch či správa videí a sieťovej infraštuktúry. A to všetko navrhnuté s jediným cieľom – ponúkať centralizovanú platformu zjednodušujúcu správu IT, ktorá bude hnacím motorom digitálnej transformácie pre firmy po celom svete.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.