Carl Pei je údajne na odchode. Táto informácia sa odvoláva na dva zdroje.

OnePlus založili v decembri 2013 Carl Pei a Pete Lau, ktorí sú v súčasnosti generálnymi riaditeľmi spoločnosti. Čínsky výrobca telefónov si získal rýchle uznanie vďaka svojej agresívnej marketingovej stratégii, ktorú vymyslel práve Carl Pei. Ten predtým pracoval ako marketingový riaditeľ spoločnosti Oppo. Od založenia sa OnePlus skutočne darí a značka patrí medzi najúspešnejšie. 

OnePlus Pei Lau

Carl Pei (vľavo) a Pete Lau (v strede), Zdroj: GSMArena

Pei bol tvárou spoločnosti OnePlus na západných trhoch. Jeho odchod z OnePlus ešte nie je oficiálne potvrdený. V čase písania článku ho profily na LinkedIn a Twitteri stále spájajú s OnePlus.

Zatiaľ čo čakáme na oficiálne potvrdenie zo strany OnePlus, objavilo sa niekoľko dokumentov, v ktorých vo vedúcej štruktúre Pei už chýba. Ďalej sa uvádza, že Emily Dai, súčasná šéfka OnePlus India, bola vymenovaná za vedúcu oddelenia Nord. No a práve Pei mal doteraz divíziu OnePlus Nord na starosti.

Odchod Peia z OnePlus nie je zatiaľ oficiálne potvrdený, no informácia prichádza krátko pred uvedením modelu OnePlus 8T, ktorý bude predstavený zajtra. Rovnako by sa mala tento mesiac rozrásť aj séria Nord.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Apple: Originálna Siri v slovenčine? Pravdepodobne už čoskoro!

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.