Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Na slovenský trh dorazil svetový unikát – produkt, ktorý v sebe spája funkčnosť smart hodiniek a praktickosť slúchadiel v jednom.

Vo vnútri smart hodiniek Huawei WATCH Buds sa totiž skrýva prekvapenie v podobe bezdrôtových slúchadiel. Tento inovatívny dizajn spája funkčnosť osobného trénera a hudobného asistenta – a vďaka tejto kombinácii sa pri tréningoch budete sústrediť na 100%. 

Okrem inovatívneho dizajnu sú Huawei WATCH Buds plnohodnotné smart hodinky podporujúce množstvo športových a zdravotných funkcií, a zároveň umožňujú svojim používateľom mať úplný prehľad o svojich výkonoch a zdravotných údajoch. Konkrétne podporujú až 80 športových režimov, z ktorých 10 je profesionálnych športových režimov. Hodinky podporujú tiež 200 profesionálnych režimov fitness tréningu a mnoho funkcií monitorovania zdravia, vrátane: automatickej detekcie nasýtenia krvi kyslíkom (SpO2), monitorovania srdcovej frekvencie (TruSeen™ 5.0+) a monitorovania spánku (TruSleep™3.0). 

Netradičné smart hodinky

Huawei WATCH Buds podporujú 80 športových režimov, medzi ktorými je 10 profesionálnych športov, ako je beh vonku a v interiéri, chôdza, jazda na bicykli či stacionárnom bicykli v interiéri, skákanie cez švihadlo, eliptický trenažér, veslovacie trenažéry či voľný tréning. Smart hodinky a slúchadlá v jednom navyše podporujú 200 profesionálnych tréningových režimov a umožňujú používateľom manuálne pridať viac ako 70 športových režimov (okrem vodných športov).Obrázok

Smart hodinky poskytujú profesionálnu analýzu športových údajov, ako aj systém odmeňovania za aktivitu, a to všetko s jediným cieľom: povzbudiť používateľov, aby zlepšili svoje športové výsledky. Huawei WATCH Buds prinášajú vlastný športový systém Huawei TruSport™ vyvinutý spoločnosťou Huawei, ktorý poskytuje profesionálne športové analýzy, hodnotenia a rady, vďaka čomu pomáha dosiahnuť lepšie športové výsledky. Okrem možnosti sledovať svoje športové výkony a získavať profesionálnu športovú analýzu môžu majitelia unikátnych smart hodiniek využívať aj funkciu profesionálnej hlasovej asistencie. Táto funkcia funguje ako súkromný tréner, ktorý poskytuje najmä športové rady pri cvičení, informuje používateľov o športových výkonoch a nabáda ich k dosiahnutiu športových cieľov. Výhodou je, že vďaka slúchadlám môžete funkciu hlasového navádzania využívať aj počas cvičenia.

Celodenné monitorovanie zdravotného stavu

Huawei WATCH Buds podporujú monitorovanie SpO2, čo je technológia, ktorá umožňuje sledovať hladinu kyslíka v krvi. SpO2 je jedným z kľúčových zdravotných ukazovateľov, meria množstvo kyslíka prenášaného v krvnom obehu červenými krvinkami. Vo všeobecnosti platí, že čím vyššia je hodnota SpO2, tým lepšie. Nízke hladiny SpO2 môžu viesť najmä k únave, strate pamäti a iným príznakom alebo dokonca k poškodeniu dlhodobého zdravia.

Okrem monitorovania hladiny kyslíka v krvi môžu používatelia Huawei WATCH Buds sledovať aj svoju srdcovú frekvenciu s väčšou presnosťou, vďaka technológii monitorovania srdcovej frekvencie TruSeen™ 5.0+. TruSeen™ 5.0+ od Huawei používa novo vylepšený systém monitorovania srdcovej frekvencie, ako aj osem fotoelektrických senzorov, ktoré sú navrhnuté v kruhovom usporiadaní s dvoma súpravami svetelných zdrojov pod zakrivenou sklenenou šošovkou. Ich úlohou je znižovať rušenie vonkajšieho svetla a zároveň sa starajú o pohodlné nosenie. Spolu s dlhou výdržou batérie môže Huawei TruSeen™ 5.0+ poskytovať nepretržité monitorovanie srdcovej frekvencie 24 hodín denne, 7 dní v týždni, čím pomáhajú predchádzať akýmkoľvek možným kardiovaskulárnym ochoreniam. Okrem toho, vďaka aktualizovanému algoritmu AI, sú smart hodinky 2 v 1 tiež schopné efektívne odfiltrovať hlučné signály a presne zisťovať srdcovú frekvenciu, aj keď používateľ intenzívne cvičí.

Vysoká presnosť pri monitorovaní spánku

Od spustenia technológie monitorovania srdcovej frekvencie Huawei TruSleep™ spoločnosť Huawei neustále prináša revolúciu v technológii monitorovania spánku a zvyšuje jej presnosť. Nedávno spoločnosť Huawei uviedla na trh novo vylepšený Huawei TruSleep™ 3.0, ktorý je k dispozícii na slúchadlách Huawei WATCH Buds. Čítaním štatistík srdcovej frekvencie a variability srdcovej frekvencie (HRV) používateľa teraz inteligentné hodinky dokážu presnejšie a efektívnejšie rozpoznať okamih, keď používateľ zaspí. Okrem toho dokáže Huawei TruSleep™ 3.0 automaticky a presne identifikovať šesť typických problémov so spánkom, vrátane ťažkostí so zaspávaním, ľahkého spánku, ľahkého nočného prebúdzania, skorého prebúdzania, nepravidelného spánkového režimu a môže poskytnúť viac ako 200 prispôsobených návrhov a profesionálnych rád na zlepšenie kvality spánku.

Dostatok spánku je nevyhnutný pre udržanie optimálneho zdravia a pohody. Niektoré z mnohých výhod, ktoré zdravotníci spájajú s dostatkom spánku, sú lepšia pamäť a výkon, nižšie riziko obezity, lepšia regulácia kalórií, vyšší športový výkon, nižšie riziko srdcových chorôb a mnohé ďalšie.

Výdrž batérie smart hodiniek a slúchadiel 2 v 1

Batéria Huawei WATCH Buds súčasne spája hodinky a slúchadlá. Pri plnom nabití je možné celé zariadenie používať 3 dni v bežnom, režime a 7 dní v režime úspory energie. Keď je funkcia ANC vypnutá, slúchadlá poskytnú až 4 hodiny prehrávania zvuku alebo až 2 hodiny a 30 minút hovoru. Po úplnom nabití a pri aktivovanom ANC slúchadlá vydržia až 3 hodiny prehrávania zvuku alebo 2 hodiny hovoru. Vďaka dlhej výdrži batérie Huawei WATCH Buds si môžete užívať športové dobrodružstvá bez toho, aby museli príliš často nabíjať svoje inteligentné hodinky a slúchadlá.

Vďaka inovatívnemu dizajnu 2 v 1, kde sú slúchadlá uložené v puzdre hodiniek, sa nemusíte obávať, že zabudnete nabiť jedno zo zariadení. Nabitie hodiniek totiž automaticky nabije aj slúchadlá, takže budú vždy pripravené na použitie. Ak nepotrebujete používať slúchadlá, môžu jednoducho zapnúť režim úspory energie na inteligentných hodinkách. Po aktivácii režimu úspory energie prestane batéria hodiniek nabíjať slúchadlá. Vďaka bezdrôtovej super nabíjačke Huawei WATCH a vyššej rýchlosti nabíjania sa slúchadlá Huawei WATCH Buds (smart hodinky a slúchadlá) úplne nabijú za menej ako 100 minút.

Kompatibilné s Android a iOS, prepojenie s Huawei Health

WATCH Buds sa dajú jednoducho spárovať s každým smartfónom, bez ohľadu na to, či smartfón beží na Androide alebo iOS. Po spárovaní Huawei WATCH Buds so smartfónom budú všetky funkcie hodiniek aj slúchadiel dostupné v aplikácii Huawei Health. Aplikácia Huawei Health zaznamenáva aktivitu používateľov vo viac ako 100 rôznych športoch, a navyše pomôže používateľom sledovať aj ich zdravotný stav. S Huawei Health môžu používatelia teraz zaznamenávať svoj srdcový tep, hladinu kyslíka v krvi, krvný tlak, kvalitu spánku, počet krokov a oveľa viac. Zdravotné údaje všetkých používateľov sa zobrazia v jasných, dynamických grafoch, aby boli používatelia vždy informovaní o ich zdraví a športových výkonoch.

Ako spárovať Huawei WATCH Buds s aplikáciou Huawei Health?

Na svojom smartfóne otvorte aplikáciu Huawei Health. Na stránke Zdravie klepnite na 4 bodky (⸬). Zobrazí sa plávajúce okno s 2 možnosťami, vyberte „Skenovať“. 

  1. Na hodinkách prejdite do režimu párovania. 
  2. Potiahnutím nahor zobrazíte QR kód na párovanie.
  3. Pomocou aplikácie Huawei Health naskenujte QR kód. Zobrazí sa obrazovka na potvrdenie párovania. 
  4. Klepnutím na symbol začiarknutia (✓) potvrďte spárovanie.

Cena a dostupnosť

Slúchadlá a hodinky v jednom v podobe Huawei WATCH Buds sú dostupné u operátora Telekom a maloobchodných predajcov Nay a Alza za cenu 499 eur. Ak hľadáte nového spoločníka v podobe smartfónu, potom vám nesmie uniknúť ďalšia novinka od Huawei – smartfón Huawei P60 Pro, ktorý je podľa rebríčka DXOMARK aktuálne najlepším fotomobilom na trhu vďaka inovatívnym fotoaparátom a výnimočnému dizajnu pre náročných.

Značky: