Mobilný prehliadač dobieha PC verziu.

Google plánuje zaviesť ďalšie bezpečnostné vylepšenia prehliadača Chrome v systéme Android. Používatelia tak budú čoskoro mať prístup k niektorým nástrojom na kontrolu zabezpečenia, ktoré sú momentálne k dispozícii iba v prehliadači Chrome pre stolné počítače.

Funkcia Bezpečnostná kontrola prehliadača sa nachádza v experimentálnej verzii prehliadača Chrome pre Android (Canary) ako skryté nastavenie. Tento bezpečnostný nástroj vykonáva dôležité testy na zabezpečenie optimálnej konfigurácie nastavení prehliadača.

Google Chrome Beta Dev Canary

Prehliadač Google Chrome je dostupný vo viacerých verziách, Zdroj: 9to5Google

Funkcia umožňuje vykonať tri kontroly, aby ste sa uistili, že váš prehliadač je čo najbezpečnejší. Prvý test skontroluje, či je povolená funkcia Bezpečné prehliadanie, ktorá chráni pred nebezpečnými webmi. Druhá bezpečnostná kontrola prehľadá uložené heslá v prehliadači, aby zistila, či nedošlo k narušeniu ochrany údajov. Nakoniec sa skontroluje, či je nainštalovaná najnovšia verzia prehliadača Chrome, aby boli k dispozícii všetky najnovšie aktualizácie zabezpečenia.

Verzia bezpečnostnej kontroly pre Android sa však mierne líši od verzie pre počítače. Pri kontrole by sa zvyčajne malo skontrolovať, či nie sú nainštalované nejaké nebezpečné doplnky z prehliadača, ale keďže mobilná verzia systému Android nepodporuje rozšírenia, tak táto konkrétna funkcia nie je potrebná.

Google Chrome Canary

Zdroj: TechDows

Ak si chcete vyskúšať bezpečnostnú kontrolu v systéme Android, musíte si stiahnuť prehliadač Chrome Canary. Táto experimentálna zostava môže byť nestabilná, na čo je používateľ upozornený už v samotnom názve aplikácie. 

Ak už máte nainštalovaný prehliadač Chrome Canary, kontrolu bezpečnosti môžete povoliť nasledovne: // flags, vyhľadaním položky „Safety Check“ a výberom položky „Enabled“ z rozbaľovacej ponuky v časti „Safety Check on Android“. Po reštarte prehliadača Chrome prejdite na položku „Nastavenia“ kde testy spustíte kliknutím na tlačidlo „Skontrolovať teraz“.

Zdroj: TechDows

Prečítajte si aj:

Vlastníte Zaklínača 3 pre PlayStation alebo Xbox? PC verziu môžete teraz získať zadarmo

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.