Smart hodinky sa tešia čoraz väčšej obľube. Výrobcovia každým rokom zlepšujú ich výdrž, kvalitu spracovania a technológiu displeja.

Zároveň sa zlepšujú funkcie, vďaka čomu sú hodinky atraktívne aj pre ľudí, ktorí ich chcú využívať na prepojenie s telefónom a aj pre tých, ktorí sú chcú monitorovať zdravie a športové aktivity či zdravý životný štýl. Na trhu nájdete hodinky rôznych cenových kategórií, na tejto dvojstránke si môžete pozrieť našich favoritov. 

Xiaomi Smart Band 8

Smart Band je fitnes náramok, avšak pokiaľ máte obmedzený rozpočet na 50 eur, v tejto cene vám ponúkne lepšiu kvalitu ako rovnako drahé smart hodinky. Náramok ponúka hliníkové telo, množstvo všemožných remienkov a 1,62-palcový AMOLED displej s jasom až 600 nitov. Náramok má dobrú výdrž až 16 dní a ponúka pokročilé zdravotné a športové funkcie, ktoré sa vyrovnajú aj drahším hodinkám. Prečítajte si recenziu.

Cena: 45,90 €

Xiaomi Smart Band 8Zdroj: Xiaomi
Xiaomi Smart Band 8

Amazfit Bip 5

Amazfit Bip 5 sú lacné smart hodinky s cenou do 100 eur. Ponúkajú veľký displej s uhlopriečkou 1,91 palca. Dostupné sú v troch farbách a ich výdrž je až 10 dní. V cene do 100 eur potešia funkciou Bluetooth telefonovania, takže cez hodinky môžete telefonovať z pripojeného telefónu. Ponuka zdravotných funkcií je štandardná, avšak hodinky potešia zabudovaným GPS, takže vám zaznamenajú trasu vonkajšieho cvičenia aj bez nutnosti mať poruke spárovaný telefón. Prečítajte si viac.

Cena: 90,90 €

Amazfit Bip 5Zdroj: Amazfit
Amazfit Bip 5

Xiaomi Watch S1

Xiaomi Watch S1 sú cenovo dostupné smart hodinky s pekným dizajnom. Majú konštrukciu z nehrdzavejúcej ocele, zafírové ochranné sklíčko a elegantný dizajn, ktorý je vhodný k saku. Hodinky sú dostupné aj vo verzii Active, ktorá má športovejší dizajn a je o niečo lacnejšia. Xiaomi Watch S1 (Active) z hľadiska funkcií výraznejšie neprekvapia, avšak v cene do 100 eur (verzia Active), resp. okolo 125 eur (základný model s elegantným dizajnom) patria k cenovo najatraktívnejším hodinkám na trhu. Prečítajte si recenziu.

Cena: 124,90 €

Xiaomi Watch S1Zdroj: Xiaomi
Xiaomi Watch S1

Amazfit T-Rex 2

Amazfit T-Rex 2 sú odolné hodinky za dobrú cenu. Pokiaľ vyžadujete zvýšenú odolnosť smart hodiniek na úrovni vojenských štandardov a pokročilú odolnosť voči vode na úrovni 10 ATM, T-Rex 2 sú dobrou voľbou. Majú dobrú výdrž na jedno nabitie až 24 dní a potešia aj dobrou presnosťou merania GPS. Zdravotné a športové funkcie sú štandardné. Prečítajte si recenziu.

Cena: okolo 200 €

Amazfit T-Rex 2Zdroj: Amazfit
Amazfit T-Rex 2

Huawei Watch GT 4

Huawei Watch GT 4 sú najnovšie hodinky značky Huawei a atraktívne sú najmä pomerom cena/dizajn. Hodinky sú dostupné vo viacerých prevedeniach, pričom ich veľkou výhodou je, že ponúkajú aj tradičný ženský dizajn. Hodiniek s takýmto spracovaním nie je na trhu veľa. Hodinky z hľadiska funkcionality výraznejšie nevyčnievajú na trhu, avšak majú dlhú výdrž batérie a pekne vyzerajú. Niektorých ľudí to môže zaujať. Prečítajte si recenziu.

Cena: od 249 €

Huawei Watch GT 4Zdroj: Huawei
Huawei Watch GT 4

Garmin Vivoactive 5

Garmin Vivoactive 5 sú najlacnejšie Garmin hodinky, ktoré stoja za pozornosť, ak chcete všetky zdravotné funkcie, ktoré má Garmin vo svojom portfóliu v roku 2023. Znamená to, že hodinky merajú zdriemnutia a dávajú vám spätnú väzbu k vášmu spánku ako aj k aktivitám, ktoré vykonávate počas dňa. Zjednodušene povedané, Vivoactive 5 sú lacnejšie Garmin Venu 3 bez funkcie telefonovania. Prečítajte si viac.

Cena: 299 €

Garmin Vivoactive 5Zdroj: Garmin
Garmin Vivoactive 5

Samsung Galaxy Watch6 (Classic)

Samsung Galaxy Watch6 sú najnovšie hodinky od Samsungu. Využívajú operačný systém Wear OS, takže ponúkajú pokročilé prepojenie s hocakým smartfónom so systémom Android. Hodinky potešia jasným displejom a moderným dizajnom s tenkým rámikom okolo displeja. Dostupné sú v štandardnej a v tzv. Classic verzii s otočnou lunetou. Za pozornosť stoja aj hodinky Galaxy Watch5 (Pro), ak ich kúpite za dobrú cenu. Prečítajte si recenziu.

Cena: od 319 €

Samsung Galaxy Watch6 (Classic)Zdroj: Samsung
Samsung Galaxy Watch6 (Classic)

Garmin Forerunner 255

Forerunner 255 lákajú ľahkým a kompaktným spracovaním a neustále zapnutým transflexným displejom, s ktorým sa vonku pohodlnejšie cvičí, ak si chcete pravidelne kontrolovať informácie na displeji. Ich silnou stránkou je špičková výbava z hľadiska zdravotných, športových aj tréningových Garmin funkcií. Vo výbave je tiež dvojpásmové GPS, čiže z hľadiska pomeru cena/športové a tréningové funkcie ide o jedny z najvýhodnejších Garmin hodiniek na trhu. Prečítajte si recenziu.

Cena: od 324 €

Garmin Forerunner 255Zdroj: Garmin
Garmin Forerunner 255

Apple Watch Series 9 a Apple Watch Ultra 2

Apple Watch 9 sú najnovšie Apple Watch, ktoré v porovnaní s predchádzajúcou generáciou prinášajú jasnejší displej a rýchlejší procesor. Spoločne s drahšími Apple Watch Ultra 2 ide o najlepšie hodinky k iPhonu, ak vyžadujete najlepšie inteligentné funkcie a prepojenie s telefónom na trhu. Prečítajte si viac.

Cena: od 449 €

Apple Watch Series 9 Zdroj: Apple
Apple Watch Series 9

Garmin Venu 3

Garmin Venu 3 sú nástupcom úspešných a obľúbených Venu 2. Dostupné sú v dvoch veľkostiach a majú až 1,4-palcový AMOLED displej. Zaujmú funkciami, ako je Bluetooth telefonovanie, zaznamenávanie zdriemnutí a spánkový koučing. Hodinky dostali do výbavy aj funkcie Ranné hlásenie a Stav HRV, takže merajú variabilitu srdcového tepu počas noci. Ponúkajú aj najnovší senzor tepu Garmin Elevate 5. generácie. Prečítajte si recenziu.

Cena: 499 €

Garmin Venu 3Zdroj: Garmin
Garmin Venu 3

Garmin Fénix 7 Pro a Epix Pro (Gen 2)

Garmin Fénix 7 Pro a Epix Pro (Gen 2) sú najnovšie a najlepšie vybavené outdoorové hodinky od Garminu. Na trh prišli na konci mája 2023. V porovnaní so základnými modelmi prinášajú najmä nový a presnejší optický senzor tepu a zabudované LED svetlo vo všetkých veľkostiach. V prípade Epix Pro (Gen 2) je novinkou, že sú dostupné vo všetkých troch veľkostiach. Naším favoritom je 51 mm model s 1,4-palcovým AMOLED displejom. Prečítajte si viac.

Cena: od 849 €

Garmin Fénix 7 ProZdroj: Garmin
Garmin Fénix 7 Pro

Vo vianočnej poradni prinesieme viacero zaujímavých kategórií, ktoré nájdete tu:
– televízory
– notebooky
– smartfóny
– tablety
– inteligentné hodinky
– robotické vysávače
– slúchadlá
– reproduktory
výber darčekov pre ženy
výber darčekov pre deti
výber darčekov do domácnosti