Notebooky v tomto prehľade majú najnovšie technológie ako aj procesory.

Ceny uvádzané pri konkrétnych notebookoch sú na strednej úrovni. Keď vás niektorý zaujme, dokážete ho nájsť aj lacnejšie, napríklad s nižším rozlíšením displeja. Toto je vhodný kompromis, keďže nie každý potrebuje 2,5K displej.

V súčasnosti sú trendom OLED displeje, prémiový dizajn, pomer strán 16 : 10, odolné telo, IR kamera na prihlasovanie do systému, ale aj inteligentné funkcie na riadenie spotreby. Rok 2023 priniesol výborné notebooky. Notebooky s unikátnymi a špičkovými vlastnosťami začínajú cenou nad 800 eur.

ASUS Zenbook S 13 OLED – UX5304

Prenosný počítač s hrúbkou iba 1 cm a hmotnosťou 1 kg. Napriek tomu je odolný a spĺňa normu MIL-STD 810H. Má displej s pomerom strán 16 : 10 a rozlíšením 2880 × 1800 pixelov plus pokrytím priestoru DCI-P3, Dolby Vision a jasom až 500 nitov. Má plnohodnotnú výbavu portov a na jedno nabitie vydrží až 7 hodín skutočného používania. Cestovateľský notebook s komfortom notebooku používaným aj v kancelárii. Prečítajte si recenziu.

Cena: 1499 €

ASUS Zenbook S 13 OLED - UX5304Zdroj: Asus
ASUS Zenbook S 13 OLED – UX5304

Lenovo Legion Go

Premiérovo prvá herná prenosná konzola Lenovo Legion Go prišla na trh vo veľkom štýle. 8,8-palcový QHD+ dotykový displej s obnovovacou frekvenciou 144 Hz, výkonný procesor AMD Ryzen Z1 Extreme,  odnímateľné joysticky, ktoré umožňujú hrať vo viacerých režimoch či funkcia rýchleho nabíjania z neho robia skvelého spoločníka na cestách.

Cena: 799 €

Lenovo Legion GoZdroj: Lenovo
Lenovo Legion Go

ASUS ExpertBook B9 OLED – B9403

Len máloktorý notebook na trhu prekoná tento kancelársky notebook vhodný na cestovanie. Reálna výdrž je do 8 hodín a ako už názov hovorí, je tu OLED displej. Tichý pracovný notebook s pohodlnou klávesnicou a numerickou časťou v touchpade. Hmotnosť 995 gramov je skutočný unikát, a to aj vďaka horčíkovo-lítiovej zliatine. A vďaka tomu je aj odolný. Prečítajte si recenziu.

Cena: 1849 €

ASUS ExpertBook B9 OLED - B9403Zdroj: Asus
ASUS ExpertBook B9 OLED – B9403

Lenovo LOQ

Vynikajúca alternatíva k notebookovej sérii Legion. Lenovo LOQ je veľmi dobre koncipovaný pre používateľov, ktorí hľadajú vysoký multimediálny výkon, no nechcú priplácať za špecializovaný herný stroj. Displej má 165 Hz frekvenciu a 100 % pokrytie sRGB rozsah farieb. Klávesnica má 4 segmenty podsvietenia a na výber niekoľko profilov. Má grafickú kartu NVIDIA série RTX 40, dvojicu reproduktorov s výborným zvukom a špeciálny úsporný režim. Prečítajte si recenziu.

Cena: 1469 €

Lenovo LOQZdroj: Lenovo
Lenovo LOQ

ASUS Vivobook S 15 OLED

Domáci notebook so 120 Hz OLED displejom. Notebook má 99 % bakteriálnu odolnosť a je na toto certifikovaný. Displej má 100 % DCI-P3 pokrytie gamutu a farby validované spoločnosťou PANTONE. Notebook má všestrannú výbavu portov a hodí sa aj na hudbu, keďže má solídny zvukový systém. Je to pracovný notebook na doma s dôrazom na prvotriedny obraz, napríklad aj na adekvátny zážitok zo sledovania filmov. Prečítajte si recenziu.

Cena: 1229 €

ASUS Vivobook S 15 OLEDZdroj: Asus
ASUS Vivobook S 15 OLED

Dell Latitude 7340

Notebook s množstvom nadštandardných funkcií a IR kamerou. Má prepracované šasi, ktoré je odolné a aj príjemné na dotyk. Poteší aj veľmi kvalitnou klávesnicou. Na jedno nabitie vydrží až 5,5 hodiny a má displej so svietivosťou až 400 nitov. V tele s 13,3“ rozmerom získavate 14“ notebook. Aj vďaka pomeru strán 16 : 10. Na cestovanie a časté prenášanie je ako stvorený. Prečítajte si recenziu.

Cena: 2100 €

Dell Latitude 7340Zdroj: Dell
Dell Latitude 7340

MSI Katana 17

MSI Katana 17 je herný notebook, ktorý zaujme dobrým pomerom cena/výkon. Notebook je svojou výbavou so silným CPU Intel 13. gen a kartou NVIDIA série 40 pripravený na hranie počas najbližších rokov. Kupujete si nielen terajší, ale aj budúci výkon. Určený pre každého, kto chce naozaj veľký obraz na 17,3“ displeji so 144 Hz frekvenciou. Okrem iného je tu RGB podsvietená klávesnica a dobré chladenie. Prečítajte si recenziu.

Cena: 1639 €

MSI Katana 17Zdroj: MSI
MSI Katana 17

Acer Swift Go 16

Acer Swift Go 16 je vybavený procesorom Intel 13. generácie. Dostanete veľmi vysoký notebookový výkon, a to aj s integrovanou grafikou, špičkový OLED obraz a aj lepšiu výdrž na batériu. Vydrží takmer 6 hodín na jedno nabitie. Silnou stránkou je 16“ OLED displej so 4K rozlíšením. Hoci má štedré rozmery a displej veľkosťou vhodný na sledovanie filmov, tento tenký notebook si zachováva nízku hmotnosť a váži len 1,25 kg. Prečítajte si recenziu.

Cena: 1454 €

Acer Swift Go 16Zdroj: Acer
Acer Swift Go 16

Lenovo IdeaPad 5 Pro

Cena menej ako 100 eur a plný technológií. Notebook so 16“ displejom s 2,5K rozlíšením a pomerom strán 16 : 10. Je vhodný aj na náročnejšie multimediálne zaťaženie. Nechýba podsvietená klávesnica, legendárna Yoga klávesnica na pohodlné a tiché písanie a tiež špeciálne technológie Lenovo na videokonferencie a riadenie spotreby. Na jedno nabitie vydrží približne 7,5 hodiny. Prečítajte si recenziu.

Cena: 949 €

Lenovo IdeaPad 5 ProZdroj: Lenovo
Lenovo IdeaPad 5 Pro

Acer Swift 14

Notebook, ktorý vyniká nielen dizajnom, ale aj prvotriednymi parametrami. Má prekrásne spracované telo z hliníkovo-horčíkovej zliatiny, ktoré je zároveň odolné. Tenké rámiky a pomer strán 16 : 10 sú základom pre moderný notebook. Výrobca dokonca pridal aj antimikrobiálnu ochranu skla dotykového displeja. Reálna výdrž na jedno nabitie dosahuje 7 hodín. Oceníte aj duálny systém chladenia a tichý chod. Prečítajte si recenziu.

Cena: 1849 €

Acer Swift 14Zdroj: Acer
Acer Swift 14

Lenovo Legion 9i

Herné zariadenie pre tých najnáročnejších hráčov. Lenovo Legion 9i je nová vlajková loď v hernom rade Legion a zároveň prvý notebook na svete s kvapalinovým chladením. Pozoruhodný výkon 13. generácie procesorov Intel Core i9, grafiku Nvidia GeForce RTX 4090 a najpokročilejší AI čip na svete Lenovo LA2 dopĺňa unikátny kryt z recyklovaného karbónu.

Cena: od 3900 eur

Lenovo Legion 9iZdroj: Lenovo
Lenovo Legion 9i

Vo vianočnej poradni prinesieme viacero zaujímavých kategórií, ktoré nájdete tu:
– televízory
– notebooky
– smartfóny
– tablety
– inteligentné hodinky
– robotické vysávače
– slúchadlá
– reproduktory
výber darčekov pre ženy
výber darčekov pre deti
výber darčekov do domácnosti