Praktickým vianočným darčekom môže byť niečo užitočné do domácnosti. Medzi technologickými hračkami sú neskutočné možnosti, a preto treba vyberať starostlivo, podľa finančných možností a reálnych potrieb.

Náš mix produktov sme vyberali tak, aby ste v ňom našli z každého rožka troška a zároveň, aby nešlo o veci, na ktoré vám bude sadať prach ako na obľúbené rotopedy.

TP-Link Tapo P110: Elektrická zásuvka s meraním spotreby

Inteligentná zásuvka prináša možnosť sledovania spotreby jednotlivých zariadení domácnosti a zároveň ich ovládanie na diaľku. Ak máte doma ekosystém inteligentnej domácnosti, napríklad aj v kombinácii s hlasovým asistentom, vaše možnosti využitia sú ešte pestrejšie. Okrem toho, že môžete zásuvku na diaľku zapínať a vypínať, umožňuje tiež nastavenie rôznych rutín. Napríklad, keď sa vzdialite z domu, vypnú sa svetlá na vianočnom stromčeku. Keď sa vrátite, stromček sa automaticky rozsvieti. Aké praktické. Prečítajte si recenziu.

Cena: 19 €

TP-Link Tapo P110Zdroj: TP-Link
TP-Link Tapo P110

Ledlenser W1R WORK

Domáci majstri sa určite potešia kvalitnému osvetleniu. Ledlenser W1R Work je pracovné, vysokovýkonné svetlo, ktoré má klip na uchytenie napríklad na montérky. Magnetický úchyt zase umožňuje uchytenie na kovové predmety. Svetlo sa dá otáčať v rozsahu 360° a má dve úrovne jasu. Nabijete ho cez USB-C.

Cena: 29,90 €

Ledlenser W1R WORKZdroj: Ledlenser
Ledlenser W1R WORK

Aróma difúzer Lucy od Stadler Form

Osvedčená klasika, ktorou pod stromčekom určite nič nepokazíte, aj keby ste ho kupovali do úplne neznámej domácnosti. Tento aróma difuzér od Stadler Form má svoje čaro v tom, že pripomína klasickú sviečku, imituje pokojný oranžový plamienok, ktorý je bezpečný, pretože ide o vodnú paru a zároveň do vzduchu uvoľňuje obľúbenú vôňu, ktorú pridáte formou éterického oleja. Navyše má vstavanú batériu, tzn. že si LUCY postavíte pokojne na stôl, kde bude žiariť a rozvoniavať na jedno nabitie celých 6 hodín.

Cena: 44,90 €

Aróma difúzer Lucy Zdroj: Stadler Form
Aróma difúzer Lucy

Xiaomi Smart Teplovzdušná fritéza Pro 4L EU

Pripraviť si zdravšiu alternatívu obľúbeného jedla je teraz veľmi populárne. S teplovzdušnou fritézou od Xiaomi si dokážete pripraviť jedlo bez zbytočného tuku. Má objem až 4 litre a trojvrstvovú tepelnú izoláciu s priehľadným okienkom, vďaka čomu môžete pripravovaný pokrm vizuálne skontrolovať. Horúci vzduch je možné regulovať v rozmedzí od 40 do 200 °C, ovládanie prebieha aj cez aplikáciu, no všetko potrebné dokážete nastaviť aj priamo ovládacími prvkami na fritéze.

Cena: 129 €

Xiaomi Smart Teplovzdušná fritéza Pro 4L EUZdroj: Xiaomi
Xiaomi Smart Teplovzdušná fritéza Pro 4L EU

Garmin Index S2: Inteligentná váha

Váha od Garminu ponúka luxusné spracovanie a je atraktívna najmä pre ľudí, ktorí už žijú v Garmin ekosystéme. Vtedy ponúka pohodlný a plne automatizovaný spôsob, ako si sledovať svoju hmotnosť a ďalšie parametre a vyhodnocovať ich v jednej mobilnej aplikácii. Pokiaľ v ekosystéme Garmin zatiaľ nežijete a neplánujete to zmeniť, pravdepodobne vám postačí aj lacnejšia inteligentná váha, prípadne vás môžu zaujať inteligentné váhy značky Withings. Tie takisto spadajú do prémiového segmentu, avšak prinášajú niektoré zaujímavé funkcie. Prečítajte si recenziu.

Cena: 150 €

Garmin Index S2Zdroj: Garmin
Garmin Index S2

Niceboy ION Hurricane H7

Ak hľadáte všestranného pomocníka do domácnosti, nemal by vám chýbať tyčový vysávač. Ich cena sa dokáže pohybovať v stovkách eur, my sme však v redakcii testovali model Niceboy ION Hurricane H7, ktorý slúži ako tyčový, ale aj ručný vysávač. Má výkonný motor s dvoma stupňami intenzity nasávania, je vyrobený z kombinácie odolného plastu a hliníka. Ocenili sme prídavné svetlo, možnosť ohnúť hlavnú tyč v kĺbe, aby sa dali vysávať aj ťažšie dostupné miesta. Alergici a majitelia domácich miláčikov ocenia kvalitnú HEPA filtráciu a silné rotačné kefy, ktoré odstránia všetky nečistoty aj srsť či vlasy. Prečítajte si recenziu.

Cena: 154 €

Niceboy ION Hurricane H7Zdroj: Niceboy
Niceboy ION Hurricane H7

Plnoautomatický espresso kávovar BEKO CEG5331X

Malá kuchyňa? Žiadny problém. Môžete si dopriať svoju rannú šálku kávy či kapučína. Plnoautomatický kávovar Beko CEG 5331 X má totiž veľmi kompaktné rozmery – šírku iba 18 cm. Jeho výhodou je, že okrem espressa dokáže vďaka prídavnej nádobe, ktorá je súčasťou balenia, pripraviť aj kapučíno či caffé latte. Má oceľový mlynček, 5 úrovní mletia, dotykové ovládanie, zásobník na zrnkovú kávu a zásobník na vodu s objemom až 1,4 litra. Nápoje si môžete naprogramovať podľa vašich preferencií a oceníte tiež veľmi ľahkú údržbu.

Cena: 270 €

BEKO CEG5331XZdroj: Beko
BEKO CEG5331X

JBL BAR 2.1 Deep Bass

Posuňte zážitok z pozerania seriálu či filmu na úplne inú úroveň. Hoci televízory majú dobrý zvuk, lepšiu voľbu pre kvalitný zvuk stále predstavuje investícia do kvalitného soundbaru. Ak však chcete zlatú strednú cestu, môžete siahnuť po JBL Bar 2.1 Deep Bass, ktorý je kompaktný, no poskytuje 300 W kvalitného zvuku. K televízoru sa pripája cez HDMI a rovnako si ho môžete spárovať aj so smartfónom cez Bluetooth. Prečítajte si recenziu.

Cena: 280 €

JBL BAR 2.1 Deep BassZdroj: JBL
JBL BAR 2.1 Deep Bass

Philips Sonicare 9900 Prestige

Vlajková loď od Philips Sonicare má presné senzory a umelú inteligenciu. Kefka ponúka až 5 režimov čistenia zubov, praktické puzdro, ktoré slúži aj na nabíjanie. Samozrejmosťou je aj nabíjací stojan a samotná nabíjačka. Zubnú kefku ľahko spárujete s aplikáciou v mobilnom telefóne a prepracovaná aplikácia vás prevedie spôsobom čistenia zubov a zároveň vás motivuje k pravidelnej ústnej hygiene. Samozrejme, na trhu nájdete aj lacnejšie modely kefiek, napríklad Niceboy ION Smart Sonic. Recenziu Philips Sonicare nájdete tu.

Cena: 299 €

Philips Sonicare 9900 PrestigeZdroj: Philips
Philips Sonicare 9900 Prestige

Čistička vzduchu Roger

Táto čistička vzduchu dokáže, vďaka špeciálnemu duálnemu filtru, zachytiť až 99,9 % častíc, ktoré sú 313-krát menšie ako je hrúbka ľudského vlasu. V praxi to znamená, že zachytia aj molekuly vírusov chrípky typu A a tiež koronavírusu. Čistička ako jediná na trhu získala aj niekoľko certifikátov od nezávislých autorít, ktoré preukazujú spoľahlivosť a účinnosť filtrácie. Sú to napr. nezávislé certifikáty a testy AIRMID, TÜV a ECARF z európskych laboratórií. Z vonkajšej časti Rogera je textilný antimikrobiálny predfilter, ktorý stačí raz za týždeň povysávať a je možné ho raz za 2 až 3 mesiace vyprať v práčke. Rogera môžete ovládať priamo na ovládacom paneli, alebo cez aplikáciu v smartfóne. My Rogera v redakcii používame niekoľko rokov v nepretržitej prevádzke. Prečítajte si recenziu.

Cena: 399 €

Čistička vzduchu RogerZdroj: Stadler Form
Čistička vzduchu Roger

Roborock Dyad Pro Combo 3v1

Ide o tyčový vysávač na mokré a suché vysávanie. Doterajšie produkty boli vždy buď alebo, tzn. buď ste nimi iba umývali podlahy a nemohli ste napríklad povysávať sedačku či koberec, alebo ste nimi mohli vysávať povrchy od výmyslu sveta, no nevedeli ste poumývať podlahu. Tomu je však koniec. Roborock Dyad Pro Combo v sebe kombinuje dve samostatné zariadenia. Tyčový vysávač a mopovač, pričom obe činnosti dokáže robiť plnohodnotne. Navyše ho jedným kliknutím premeníte na malý príručný vysávač.

Cena: 522 €

Roborock Dyad Pro ComboZdroj: Roborock
Roborock Dyad Pro Combo

Televízor Orava LT-ANDR75

Tento 4K UHD televízor prináša prístup k videám, filmom a seriálom na populárnych streamovacích platformách. Android TV navyše umožňuje sťahovať hry a aplikácie dostupné na internete priamo z platformy od spoločnosti Google, ktorá používa operačný systém Android, hlavne zo smartfónov. Televízor Orava môžete navyše ovládať cez svoj smartfón. 

Cena: 1099 €

Televízor Orava LT-ANDR75Zdroj: Orava
Televízor Orava LT-ANDR75

Vo vianočnej poradni prinesieme viacero zaujímavých kategórií, ktoré nájdete tu:
– televízory
– notebooky
– smartfóny
– tablety
– inteligentné hodinky
– robotické vysávače
– slúchadlá
– reproduktory
výber darčekov pre ženy
výber darčekov pre deti
výber darčekov do domácnosti