Robotické vysávače sú skvelým pomocníkom, ktorý vám pomôže udržiavať poriadok vo vašej domácnosti. Stačí, aby ste ho nechali párkrát povysávať váš dom či byt a rozdiel si okamžite všimnete.

Ich kvalita sa zlepšuje každým rokom a platí to aj pre funkciu mopovania, ktorá sa postupne stáva štandardom vo výbave všetkých značiek. Na trhu nájdete zariadenia rôznych cenových kategórií a na tejto dvojstránke si môžete pozrieť našich favoritov. 

Xiaomi Robot Vacuum E10

Na kúpu robotického vysávača odporúčame rozpočet na úrovni aspoň 250 eur, avšak pokiaľ to nie je možné, z lacnejších riešení je dobrou voľbou Xiaomi Robot Vacuum E10. Poteší vysokým výkonom na úrovni 4000 Pa. Vysávač využíva navigáciu pomocou kamery pod uhlom 137° – technológiu vSLAM. Jej výhodou je znížený profil robotického vysávača len 8 cm. Vysávač dokáže na jedno nabitie fungovať až 110 minút a ponúka elektrické dávkovanie vody pri mopovaní. Nádobka na prach a vodu má kapacitu 450 a 270 ml. Prečítajte si viac.

Cena: 158 €

Xiaomi Robot Vacuum E10Zdroj: Xiaomi
Xiaomi Robot Vacuum E10

Xiaomi Robot Vacuum S10

Xiaomi Robot Vacuum S10 predstavuje štandard medzi robotickými vysávačmi. Za 250 eur ponúka spoľahlivú navigáciu pomocou lasera a dobrú kvalitu vysávania aj mopovania. Ide o vysávač, ktorý je nástupcom obľúbených modelov Xiaomi Mop (2) Pro. Má sací výkon 4 000 Pa a výdrž až 130 minút. Zásobník na nečistoty a vodu má kapacitu 450 ml a 270 ml. Robot Vacuum S10 dokáže mopovať v režime pohybu do tvaru Y, čo zvyšuje efektivitu mopovania.

Cena: 249 €

Xiaomi Robot Vacuum S10Zdroj: Xiaomi
Xiaomi Robot Vacuum S10

Xiaomi Robot Vacuum S10+

Náročnejším používateľom odporúčame vysávač Xiaomi Robot Vacuum S10+. Ten v porovnaní so základným modelom S10 ponúka lepšie rozpoznávanie prekážok, resp. objektov, ktoré by nemali byť na zemi, ako sú napríklad hračky. Zároveň má kvalitnejšie mopovanie, keďže využíva dva mopovacie kotúče, ktoré rotujú a tlačia na podlahu a zlepšujú tak kvalitu mopovania. Ak teda chcete lepšie mopovanie v porovnaní s S10, zvážte model S10+. Prečítajte si recenziu.

Cena: 352 €

Xiaomi Robot Vacuum S10+Zdroj: TOUCHIT
Xiaomi Robot Vacuum S10+

iRobot Roomba (Combo) i5

Značka iRobot je pre mnohých používateľov synonymom robotických vysávačov a faktom je, že ak hľadáte robotický vysávač najmä na koberce, Roomby ponúkajú najlepšiu kvalitu vysávania kobercov vďaka systému dvoch kief. Dve kefy majú síce už aj niektorí konkurenti, avšak koberce nevysávajú tak dobre ako práve Roomba. Model Roomba i5 predstavuje cenovo atraktívne riešenie. Nemá avšak takú inteligentnú navigáciu ako konkurenčné vysávače v tejto cenovej kategórii, čiže treba si zvážiť, čo je pre vás priorita. K dispozícii je aj model Roomba Combo i5 s funkciou mopovania, ktorého cena je 400 eur.

Cena: 359 €

iRobot Roomba (Combo) i5Zdroj: iRobot
iRobot Roomba (Combo) i5

Xiaomi Robot Vacuum X10

Xiaomi Robot Vacuum X10 zaujme najmä dokovacou stanicou s funkciou automatického vyprázdňovania. Ide o jeden z mála vysávačov, ktorý ponúka túto funkciu a kúpite ho v cene do 400 eur. Automatické vyprázdňovanie zvyšuje pohodlie robotického vysávania, nakoľko nemusíte manuálne vysýpať nádobku na prach z vysávača. Z hľadiska ostatných parametrov ide o podobný vysávač ako Xiaomi Robot Vacuum S10, avšak s lepšou výdržou na úrovni až 3 hodín upratovania.

Cena: 393 €

Xiaomi Robot Vacuum X10Zdroj: Xiaomi
Xiaomi Robot Vacuum X10

Roborock S8

Roborock S8 je vlajková loď značky Roborock. Dostupná je v základnej verzii a tiež aj vo verzii S8+, ktorá obsahuje dokovaciu stanicu s automatickým vyprázdňovaním. Samotné vysávače sú v oboch verziách totožné. Roborock S8 ponúka dve hlavné kefy a výborné sonické mopovanie. Mopovacia podložka vďaka tejto technológii vibruje s frekvenciou až 3000 vibrácií za minútu a zároveň tlačí na podlahu, aby ju nielen utierala, ale v rámci možnosti sa ju snažila čo najlepšie vydrhnúť. Sací výkon vysávača dosahuje až 6 000 Pa. Prečítajte si viac.

Cena: od 559 €

Roborock S8Zdroj: Roborock
Roborock S8

Xiaomi Robot Vacuum X10+

Xiaomi Robot Vacuum X10+ patrí medzi technologicky najatraktívnejšie robotické vysávače na trhu. Zároveň ide o model, ktorý je cenovo najzaujímavejší, ak hľadáte čo najviac bezúdržbový vysávač. X10+ ponúka dokovaciu stanicu s automatickým vyprázdňovaním, dopĺňaním vody a umývaním mopovacích kotúčov, takže používateľ sa stará iba o dolievanie čistej a vylievanie špinavej vody. Mopovanie patrí k tomu najlepšiemu a vysávanie má dobrú kvalitu. Špeciálnym prípadom sú koberce, kde má navrch iRobot. Prečítajte si recenziu.

Cena: 676 €

Xiaomi Robot Vacuum X10+Zdroj: Samuel Hindy / TOUCHIT
Xiaomi Robot Vacuum X10+

iRobot Roomba (Combo) j7

iRobot Roomba j7 je najinteligentnejší robotický vysávač značky iRobot. Využíva navigáciu pomocou kamery, ktorá dokáže rozpoznávať objekty na zemi. Roomba j7 je dostupná vo viacerých modeloch – model j7+ obsahuje dokovaciu stanicu s automatickým vyprázdňovaním. Modely Roomba Combo j7 a Combo j7+ ponúkajú aj funkciu mopovania. Unikátnou vlastnosťou je, že robot dokáže nadvihnúť a schovať mopovaciu podložku, takže nezamokrí žiaden koberec.

Cena: od 699 €

iRobot Roomba (Combo) j7Zdroj: iRobot
iRobot Roomba (Combo) j7

iRobot Roomba Combo j9+

iRobot Roomba Combo j9+ je najnovšia vlajková loď značky iRobot, ktorá prišla na trh v októbri 2023. Tento robotický vysávač kombinuje vysokú kvalitu vysávania, ktorú oceníte najmä na kobercoch, so zlepšeným robotickým mopovaním v porovnaní s modelom Roomba Combo j7+. Hlavným lákadlom je však dokovacia stanica, ktorá ponúka automatické vyprázdňovanie a dopĺňanie vody. Prečítajte si viac.

Cena: 1299 €

iRobot Roomba Combo j9+Zdroj: iRobot
iRobot Roomba Combo j9+

Roborock S8 Pro Ultra

Roborock S8 Pro Ultra patrí medzi najdrahšie robotické vysávače na Slovensku. V porovnaní s modelmi Roborock S8 a S8+ prináša zlepšené mopovanie a funkciu automatického nadvihnutia dvoch hlavných kief. Model Pro Ultra vyniká aj dokovacou stanicou, ktorá zabezpečuje automatické vyprázdnenie, automatické doplnenie vody do vysávača, automatické umytie a vysušenie mopovacej podložky. Prečítajte si viac.

Cena: 1499 €

Roborock S8 Pro Ultra (vpravo) a Roborock S8+ (vľavo)Zdroj: TOUCHIT
Roborock S8 Pro Ultra (vpravo) a Roborock S8+ (vľavo)

Vo vianočnej poradni prinesieme viacero zaujímavých kategórií, ktoré nájdete tu:
– televízory
– notebooky
– smartfóny
– tablety
– inteligentné hodinky
– robotické vysávače
– slúchadlá
– reproduktory
výber darčekov pre ženy
výber darčekov pre deti
výber darčekov do domácnosti