Tablety majú svojské postavenie na trhu. Niektorí ľudia im stále nevedia prísť na chuť, pre iných ide o nenahraditeľného pracovného pomocníka.

A mnohí ich považujú za extra obrazovku, ktorá je dostupná v domácnosti na surfovanie internetom či sledovanie videí. Nech je váš vzťah k tabletom akýkoľvek, na trhu nájdete zariadenia rôznych cenových kategórií a na tejto dvojstránke si môžete pozrieť našich favoritov. 

Samsung Galaxy TAB A7 Lite WiFi

Samsung Galaxy TAB A7 Lite je cenovo atraktívny tablet do 150 eur. Ponúka 8,7-palcový TFT displej s tenkými rámikmi a výbavu na nenáročné používanie. Tablet má 3 GB RAM, čo považujeme za minimum a ocenili by sme o niečo viac výkonu. Vo svojej cenovej kategórii ide o jedno z atraktívnejších zariadení na trhu, plusom je dobrá softvérová podpora od Samsungu. Prečítajte si viac.

Cena: 139 €

Samsung Galaxy TAB A7 Lite WiFiZdroj: Samsung
Samsung Galaxy TAB A7 Lite WiFi

Lenovo Tab M9 4 GB + 64 GB LTE

Lenovo Tab M9 ponúka 9-palcový IPS displej s rozlíšením 1340 × 800 pixelov. Vo výbave má 4 GB RAM a do nášho výberu sme zaradili LTE verziu, ktorá umožňuje pripojenie do internetu pomocou SIM karty. Ak je toto vlastnosť, ktorú vyžadujete, Tab M9 patrí medzi cenovo najatraktívnejšie riešenia do 200 eur. Tablet poteší aj kovovým telom a tlmením modrého svetla.

Cena: 169 €

Lenovo Tab M9 4 GB + 64 GB LTEZdroj: Lenovo
Lenovo Tab M9 4 GB + 64 GB LTE

Xiaomi Redmi Pad (SE)

Ak vyžadujete tablet s uhlopriečkou viac ako 10 palcov, do pozornosti dávame tablety Redmi Pad a Redmi Pad SE. Ich cena začína od 189 eur, pričom sú dostupné vo viacerých konfiguráciách. Odporúčame verzie so 4 GB RAM. Tablety Redmi Pad sú dobre vybavené na nenáročné používanie a v segmente do 200 eur ide o našich favoritov. Prečítajte si recenziu.

Cena: od 189 €

Xiaomi Redmi Pad (SE)Zdroj: Xiaomi
Xiaomi Redmi Pad (SE)

TCL NXTPAPER 11

TCL NXTPAPER 11 je unikátny tablet, ktorý si zaslúži pozornosť. Využíva displej s technológiou NXTPAPER, čo znamená, že obrazovka pripomína papier. Nie je to iba marketing a TCL NXTPAPER 11 sa displejom skutočne odlišuje od zvyšku trhu. Výhodou displeja je tiež to, že je matný a že je šetrnejší k vašim očiam. Pokiaľ vám teda prekážali iné tablety, ktoré unavovali vaše oči, vyskúšajte TCL NXTPAPER 11. Dobrou voľbou je aj na čítanie elektronických kníh, ak hľadáte zariadenie, ktoré by slúžilo aj ako čítačka a aj ako tablet. Prečítajte si recenziu.

Cena: 259 €

TCL NXTPAPER 11Zdroj: TCL
TCL NXTPAPER 11

iPad 2021

Základný iPad z roku 2021 je stále skvelou voľbou, ak chcete do domácnosti nejaký tablet od Apple. Z hľadiska pomeru cena/výbava je stále najatraktívnejším riešením medzi iPad tabletmi. Výhodou je vysoký výkon a najmä skvelá softvérová podpora, takže iPad vám bude slúžiť niekoľko rokov. iPad 2021 odporúčame najmä nenáročným používateľom, ktorí chcú na tablete surfovať internetom a pozerať videá. Prečítajte si viac.

Cena: od 359 €

iPad 2021Zdroj: Apple
iPad 2021

Xiaomi Pad 6

Xiaomi Pad 6 je najatraktívnejší Android tablet na trhu z hľadiska pomeru cena/výbava. Ponúka moderný dizajn s tenkými rámikmi a krásny 11-palcový IPS displej. Xiaomi Pad 6 má dostatok výkonu na bežné aj náročnejšie používanie a k dispozícii je tiež dotykové pero a puzdro s klávesnicou, ktoré si môžete dokúpiť v prípade potreby. Výhodou je dobrá softvérová podpora, takže ak nemáte rozpočet na drahšie iPady alebo tablety od Samsungu a chcete ušetriť, odporúčame Xiaomi Pad 6. Prečítajte si viac.

Cena: od 389 €

Xiaomi Pad 6Zdroj: Xiaomi
Xiaomi Pad 6

Lenovo Tab P11 Pro

Lenovo Tab P11 Pro 2. generácie má všetko čo môžete od kvalitného tabletu očakávať. OLED displej s realistickými a žiarivými farbami, reproduktory JBL s priestorovým zvukom Dolby Atmos, osemjadrový procesor MediaTek Kompanio 1300T, pamäť až 8GB a silnú batériu, s ktorou môžete prehrávať videá pol dňa. A keď pripojíte bezdrôtovú klávesnicu, máte notebook.

Cena: od 409 eur

Lenovo Tab P11 Pro 2. generácie Zdroj: Lenovo
Lenovo Tab P11 Pro 2. generácie

OnePlus Pad

OnePlus Pad je Android tablet s 11,6-palcovým IPS displejom s pomerom strán 7 : 5. Jeho hlavným lákadlom je skvelá hardvérová výbava, ale najmä 67 W káblové nabíjanie, ktoré výrazne prevyšuje štandard na trhu. Pokiaľ sa vám teda nechce čakať na nabíjanie tabletu alebo je OnePlus vaša obľúbená značka smartfónov, OnePlus Pad môže byť dobrou voľbou medzi tabletmi.

Cena: 499 €

OnePlus PadZdroj: OnePlus
OnePlus Pad

Samsung Galaxy Tab S9 FE

Samsung Galaxy Tab S9 FE je rodina najnovších tabletov od Samsungu. Ide o cenovo atraktívnejšie zariadenia, ktoré sú odľahčenou verziou vlajkových modelov rodiny Galaxy Tab S9. Verzie s prívlastkom FE ponúkajú atraktívnu výbavu, operačný systém Android 13 a odolnosť voči vode na úrovni IP68, čo je raritná vlastnosť medzi tabletmi. Súčasťou balenia je dotykové pero S Pen. Prečítajte si viac.

Cena: od 529 €

Samsung Galaxy Tab S9 FEZdroj: Samsung
Samsung Galaxy Tab S9 FE

iPad (Air, Pro)

iPad je pre niektorých používateľov synonymom tabletu a v závislosti od vášho rozpočtu a potrieb si môžete kúpiť iPad, iPad Air alebo iPad Pro. Modely s prívlastkom Pro sú určené najmä náročným používateľom, ktorí ich využívajú aj na kreslenie. Pokiaľ kresliť nepotrebujete, iPad Air ponúka viac výkonu a tenší dizajn v porovnaní so základným iPadom.

Cena: od 542 €

iPad (Air, Pro)Zdroj: Apple
iPad (Air, Pro)

Samsung Galaxy Tab S9

Kráľom Android tabletov je rodina Galaxy Tab S9. Je dostupná v troch veľkostiach s uhlopriečkami od 11 do 14,6 palca. Všetky tablety majú nádherný AMOLED displej a využívajú procesor Snapdragon 8 Gen 2, takže ponúkajú to najlepšie, čo je dnes dostupné na trhu. Samozrejmosťou je najnovší Android v dobe ich uvedenia na trh (Android 13) a najlepšia softvérová podpora medzi Android tabletmi. Užitočnou vlastnosťou je odolnosť voči vode a prachu na úrovni IP68 a priložené dotykové pero S Pen.

Cena: od 899 €

Samsung Galaxy Tab S9Zdroj: Samsung
Samsung Galaxy Tab S9

Vo vianočnej poradni prinesieme viacero zaujímavých kategórií, ktoré nájdete tu:
– televízory
– notebooky
– smartfóny
– tablety
– inteligentné hodinky
– robotické vysávače
– slúchadlá
– reproduktory
výber darčekov pre ženy
výber darčekov pre deti
výber darčekov do domácnosti